Партнер рубрики Події

«Одягніть маску, бо платитимете штраф!»: чи дотримуються карантину на Центральному ринку (РЕПОРТАЖ)

«Одягніть маску, бо платитимете штраф!»: чи дотримуються карантину на Центральному ринку (РЕПОРТАЖ)
  • У місті збільшилась кількість хворих на коронавірус. У зв’язку з цим, посилюють карантинні норми.
  • Чи дотримуються покупці та продавці на ринку вимог, читайте у матеріалі.

На черговому засіданні оперативного штабу по боротьбі з коронавірусом у середу, 17 червня, вирішили посилювати контроль за дотриманням карантинних вимог. Рішення стосувались і ринків. Спеціальні робочі групи стежитимуть за дотриманням правил. Керівники торгових центрів та ринків мають забезпечити розмежування потоків покупців, окремий вхід та вихід, температурний скринінг та дезінфекцію.

Правоохоронці перевірили ринки

Чимало тернополян вже помітили, що на ринку не всі продавці та покупці дотримуються вимог. Продавці (багато) не одягають маски. Відвідувачі носять їх на бороді. Про соціальну дистанцію не йде і мова.

Відео дня

Поліцейські разом з муніципальними інспекторами перевірили міські ринки. Правоохоронці не складали протоколи на продавців та покупців, а лише попереджали про відповідальність. Чимало продавців поспіхом одягали маски при вигляді перевірки. Деякі продавці попереджали колег, що треба одягнути маску, доки до них не прийшли правоохоронці.

На ринку кажуть, що маски одягають, коли приходять покупці. Через спеку сидіти так увесь день не можуть.

На зауваження правоохоронців продавці реагували по-різному. Більшість вибачались та одягали маску. Хтось пояснював, що в цей час їв, тому зняв маску. Дехто навіть починав сперечатися, що постійно сидіти в масках вони не можуть.

Правоохоронці нагадують, що для роботи ринків потрібно дотримуватися ряду вимог. Це обов’язкове носіння масок, наявність антисептиків, соціальна дистанція тощо.

Однак навіть контролери на входах до ринку не всі одягають маски. Через спеку її доводиться знімати.

Як працюють продавці

Працівники ринку запевняють, що карантинних норм дотримуються, мають всі засоби захисту та антисептики, однак чи користуються вони ними – інше питання. Як тільки правоохоронці закінчують обхід, деякі продавці знімають маски. 

- Зараз нам важче працювати, якщо є 2 – 3 покупці в день, то вже добре, - каже продавчиня на речовому ринку пані Галина. – У масках працювати важко, зараз спека, але мусимо дотримуватися правил. Жити за щось потрібно. Покупців до себе ми впускаємо в кіоск по одному, просимо одягати маски. На входах також є контролери, які міряють температуру та пропускають людей лише в масках.

Торговці запевняють, що ціни на товари не піднімали, адже платоспроможність покупців через карантин і так низька  

- Люди дотримуються карантину. Продавці мають і маски, і рукавички, і щити захисні, - каже продавчиня Світлана. – Але зараз покупців мало. Нам важче працювати. Ціни не змінилися. Ніхто з підприємців не піднімав ціни на товар взагалі, хоч був простій більше двох місяців.

Покупці ж кажуть, що хоч на ринку багато людей, і не всі дотримуються норм, закривати ринки знову не можна, варто лише посилити контроль та штрафувати тих, хто ігнорує правила.

Що кажуть лікарі?

Медики ж застерігають тернополян та просять дотримуватися дистанції, одягати маски та рукавички в людних місцях. Як пояснює лікар-епідеміолог обласного лабораторного центру Володимир Паничев, тернополяни сприйняли послаблення карантину як його скасування взагалі. Через це знову збільшилась кількість хворих.

- До 26 травня ми бачили тенденцію на зниження захворюваності, однак тепер почалось різке зростання, - пояснює Володимир Паничев. - Є і проблема, що перехід до адаптивного карантину багато людей сприйняли як його завершення. Прикро, що в цей період стались інциденти, через які почались спалахи інфекції. Будемо відверті, що на ринках, у багатьох магазинах не дотримуються карантинних норм. На жаль, є приклади порушень законодавства перевізниками. Я особисто спостерігав ці порушення. Дуже хотілося б, щоб ці порушення фіксували та не допускали.

А ви купуєте на ринку під час карантину? Чи помічали порушення серед продавців та покупців? Пишіть у коментарях!

Стежте за новинами Тернополя у: Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (32)
  • Сергей Исаев

    А если у меня астма я дышать должен в любую минуту приступ и нужен глоток воздуха,а тут бац марля умер,как быть?не кто не думал??

    Леся Св reply Сергей Исаев

    Сергей Исаев  А для чого їм думати? Їм статистика потрібна
  • Василь Питляр

    Дибіли нахрин та маска. Як вони дописують що багато хворих де ті хворі якщо в лікарнях пусто. Бо до хтори хочуть заробляти і до писують хворих. Далбайоби та влада а чого вони сидять в верховні раді
  • Іван

    Носіть маску і будете мати ВСД
  • Serhii Puzyr

    Про що ви пишете . ...
    Маска не ефективна .
    Де - лоїди
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up