Партнер рубрики Події

«Піст – час утриматися від пліткарства і нарікань на важку долю». Тернополяни про дотримання посту (опитування)

«Піст – час утриматися від пліткарства і нарікань на важку долю». Тернополяни про дотримання посту (опитування)

Великий піст триватиме до Великодня, 8 квітня. Його вважають найсуворішим. За церковними канонами, упродовж 40-ка днів людина має споживати пісну їжу, відмовитися від розваг та присвятити себе духовному очищенню. Наша кореспондентка вирішила з`ясувати, чи дотримуються тернополяни посту.

Пані Наталія розповідає: харчується як зазвичай і вважає, що піст – це свідоме обмеження, але не обов’язково в плані їжі. Для жінки піст важливий в духовному аспекті, він полягає в обмеженні від пліткарства, лихослів'я і навіть скарг на важку долю, а от харчування повинне бути повноцінне.

 

 - Взагалі, дотримання посту-це справа    кожної людини,- зазначає пані          Наталія. Що до розваг під час посту. А що таке розваги? Якщо людина має хобі:співає чи займається танцями? Це ж її стиль життя, те, чим вона живе. Як можна на це встановлювати заборону? Але інша справа, коли ти розділяєш моральну відповідальність перед людьми, які зараз на сході захищають нас, то особисто для мене не є етичним влаштовувати гучні забави і не лише під час посту. Але це мій особистий вибір. Хочеться, щоб ми вчилися бути толерантними один до одного!

Відео дня

А ось тернополянка Олеся каже, що старається дотримуватись посту.


- Хоч і частково, але дотримуюсь Великого посту. Частіше відвідую Богослужіння, а в п’ятницю і середу обмежую себе в їжі. Піст має бути насамперед для душі, а вже обмеження в їжі не є такі важливі,- розповідає дівчина.

 

 

 

 

Пан Олександр також старається  дотримуватись посту - як духовного, так і фізичного.

 

- Я працюю тренером з танців, тому від музики на час посту відмовитись не можу, але відмовляюсь від святкувань та розваг, - каже Олександр.

 

 

 

Пані Марія вважає, що піст - це добре, але дотримуватися його повністю - неможливо. 

- Я зараз взагалі не дотримуюсь посту, бо не вважаю за потрібне, а от раніше обмежувала себе під час постів,- каже тернополянка Марія. - В дитинстві моя бабуся строго дотримувалась посту і я разом з нею. Ми обов’язково щовечора молились, щонеділі ходили на Богослужіння і споживали скромну їжу.

 

Наталія Корпан

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • David Starr

    Себто бути людиною потрібно тільки під час посту? Церковні канони придумані такими ж людьми, хоча доля правди у них є.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up