Партнер рубрики Події

Половина призовників мають право на відстрочку

Половина призовників мають право на відстрочку
  • Ті, хто за станом здоров’я визнані непридатними до служби, мають не менше разу у п’ять років пройти медосвідчення. Ті, кого зняли з обліку, військкомат не цікавлять.
  • Якщо чоловік віком від 18 до 60 років виїжджає за кордон більше як на три місяці, зобов’язаний про це повідомити військкомат.

 

Понад 50% потенційних призовників або непридатні, або мають законне право на відстрочку від проходження строкової служби в армії. Проте не спішать повідомляти про це військкомат і надавати підтверджуючі документи. Тому і виникають непорозуміння типу «я не можу служити, а мені приносять повістки», каже військовий комісар об’єднаного міського військового комісаріату Микола Бойко.

Треба надати документи і йти на комісію

  • Із тих, хто підлягає призову, щонайменше половина має право на відстрочку, або взагалі не підлягає проходженню військової служби, - каже Микола Бойко. – Але вони лінуються прочитати вимоги керівних документів, які є у відритому доступі і  надати військкомату відповідні документи. Там чітко вказано: саме призовник має звернутись і надати відповідні документи. А не ми шукати і з’ясовувати.

Коли надали документи, комісія розглядає цю справу. І або звільняє від проходження строкової служби, або надає право відстрочку. А якщо такого права немає і призовник за станом здоров’я може бути призваний – він йде служити. Таких рішень одноосібно комісар не приймає. Це має бути висновок комісії з 9 чоловік. Відповідно, саме вона виносить рішення.

Якщо потенційний призовник вибуває за кордон, ця норма теж чітко прописана у законодавстві, каже міський комісар.  

Відео дня
  • Призовники, які вибувають за кордон більше, ніж на три місяці, повинні про це повідомити військовий комісаріат, - каже Микола Бойко. - Це стосується і призовників, і військовозобов’язаних. Тобто, фактично усіх чоловіків віком від 18 до 60 років.

Їдете за кордон? Повідомте про це військкомат

Ті, кого комісували за станом здоров’я і про це є інформація у військкоматі, - такі чоловіки можуть бути визнані непридатними до служби у мирний час. Вони й надалі перебувають на військовому обліку. І не рідше, ніж раз на 5 років, вони зобов’язані проходити медичне переосвідчення.

Якщо людина визнана непридатною до військової служби і виключена з військового обліку, тоді ця категорія військкомат не цікавить. Його не розглядають як потенційного захисника, бо він непридатний через стан здоров’я.

Щодо старшого сина, Івана, щодо стану його здоров’я і те, що він не придатний до служби – про це документи у військкоматі є. Щодо Мар’яна – у військкоматі є лише те, що йому надано статус учасника АТО.

  • Ми в жодному разі не хочемо применшуватись чиїсь заслуги, але ж надайте документи, прийдіть, комісія прийме рішення! – закликає Микола Бойко.

Минулого року, пригадує комісар, поліція затримала дебошира, який також не спішив служити. Його перевірили за базами військкомату і виявилось, що у служити він не має, бо у нього батько інвалід. Проте юнак навіть не підозрював, що це є причиною уникнути строкової служби і, відповідно, даних до військкомату не надавав.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Анонім

    А хер я ложив на той військомат ,і хер я ложив проходити так звану медкомісію кожні 5 років ,і хер я ложив когось повідомляти про своє місцезнаходження . З їхніми медоглядами можна підцепити любу хворобу . Військомат не відноситься до медичної установи ,а значить я не погоджуюсь на їхні так звані медичні огляди . Щось держава не спішить допомагати учасника АТО і їхнім дітям ,котрі хворі на онкологію  та інші важкі захворювання . Якщо державі від тебе щось потрібно так ти зобовязаний . Ось так само і я буду поступати з державою так як держава поступає зі мною і моїми родичами . Де була держава ,коли я на лікування батька кожного дня влікарні витрачав від 1500 -2500 грн .Де була держава, коли моїй мамі ,яка має 40 років стажу дали мінімальну пенсію . І ,що я ще щось після цього винен державі ,а х...... то правда . Нехай всі ті військомати ,ті наперсточники ,базарники, котрі зараз при владі ідуть на 3 букви.

    Бульба reply Анонім

    Погоджуюсь з Вами, але парадокс в тому ,що населення несе відповідальнісь перед державою на законодавчому рівні , а держава перед людьми ніякої(((( От така то фігня малята!
  • Хохлозавр

    Не збираюся я повiдомляти цих iдiотiв. Я вже за кордом, а вiйськкомат нехай лиже дупу.
  • Бульба

    Я так розумію у нас два типи призовників: каліки та дебіли!! Виродилась нація геть зовсім!!

    михаил reply Бульба

    да Бульба ты прав.Ця деградована нація дуже хоче служити в забайкаллі, або на далекому сході.

    Taras Bilan reply Бульба

    в нас , трішки гірше: в нас при владі не дебіли, як ви кажете. в нас при владі аГенти  сусідніх держав... моя пропозиція в 2015 році про те, що хто не служив в армії, не має права працювати в держ - органах (основано на дослідженні книги "Формування та становлення держави Ізраїль"). Так от - ця пропозиція,  в міській раді Тернополя,  - отримала десьбіля 12 голосів...

    Бульба reply Taras Bilan

    Не допускати нете що до держустанов але і до силових структур.А то служити "каліки і дебіли" а в поліцію, мнс та сбу всі служити ідуть. Потім ми дивуємось звідки там стільки неучі!!!

    Хохлозавр reply Taras Bilan

    А сам граф деБiлан служив?

    Taras Bilan reply Taras Bilan

    12 голосів...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up