Партнер рубрики Події

При зміні паспорту тепер видають ID-картку

При зміні паспорту тепер видають ID-картку
  • При зміні паспорта громадянина України у зв’язку зі зміною прізвища, виготовляється уже ID-картка.
  • Для її виготовлення потрібно більше документів, аніж для виготовлення паспорту у вигляді книжечки. 

-    Нещодавно вийшла заміж і потрібно змінити паспорт, - розповідає тернополянка Анна. – Пішла у ЦНАП, вистояла півтори години в черзі. Я живу у Тернополі, але приписана у Львові. Мені сказали, що потрібна довідка про місце прописки буде лише з наступного тижня, а подати документи на паспорт я зможу лише 12 жовтня. І зроблять його не за тиждень, а через місяць чи півтори. Якщо вчасно не замінити паспорт, то буде штраф. І без українського паспорту я не поміняю закордонний. 

Про необхідні документи для зміни паспорту та штрафи розповіли в управлінні державної міграційної служби України в Тернопільській області.

-    Зараз при зміні паспорта громадянина України у зв’язку зі зміною прізвища, виготовляється уже ID-картка, - коментують у пресс-службі управління. – При виготовленні картки справді потрібно більше документів. Адже це новий формат. ID-картка виготовляються протягом двадцяти днів в Києві. Спочатку потрібно прийти записатись в чергу.

Відео дня

Подати документи на ID-картку можна лише за місцем реєстрації. Якщо прописані в Тернополі, то заяву можна подати на вул. Коновальця, 6. 

-    Якщо коротко, то щоб  отримати послугу оформлення ID-картки у зв’язку зі зміною прізвища потрібно зібрати необхідні документи, - кажуть в управлінні. - Звернутися до територіального підрозділу ДМС України за зареєстрованим місцем проживання, або до відповідного ЦНАП. Загальна вартість адміністративного збору становить 279,00 грн.

З них вартість адміністративних послуг за оформлення та видачу паспорта громадянина України у формі картки 87 грн., а вартість бланка 192 грн. Подати документи для оформлення  обміну паспорта може лише власник паспорту або уповноважена особа. Заяву-анкету заповнює працівник ДМС або адміністратор ЦНАП. 

-  Для обміну паспорта у зв’язку зі зміною прізвища заявник подає такі документи: паспорт, що підлягає обміну, - пояснюють у прес-службі. - Документи, що підтверджують обставини, у зв’язку з якими паспорт підлягає обміну. В даному випадку свідоцтво про реєстрацію шлюбу. Документи, що підтверджують сплату адміністративного збору. 

Також документи, що підтверджують відомості для внесення додаткової змінної інформації до безконтактного електронного носія та у паспорт: довідку про місце реєстраці. Крім випадків, коли здійснюється обмін паспорта зразка 1994 року. Свідоцтва про народження дітей, свідоцтва про шлюб, ідентифікаційний код.

-     Щодо штрафу за проживання без паспорта, то міграційна служба більше не має повноважень щодо притягнення громадян до адміністративної відповідальності, - пояснюють у прес-службі. - Їх передали органам місцевого самоврядування.

Зміна закордонного паспорта 

-    Окремої процедури обміну паспорта у зв’язку зі зміною прізвища не має, потрібно оформляти новий документ на нове прізвище, - кажуть у прес-службі. - У тих підрозділах, де є електронна черга, потрібно попередньо записатися через інтернет або термінал в підрозділі. 

Усі паспорти громадянина України для виїзду за кордон, які зараз оформлять в підрозділах міграційної служби є біометричними, тобто містять вмонтований електронний носій, на який записані біометричні дані, параметри особи, у тому числі відбитки пальців. Сканування відбитків дітей роблять з 12 років за дозволом батьків чи законних представників. Паспорт громадянина України для виїзду за кордон оформляють дітям від народження строком на 4 роки, громадянам віком від 16 років - строком на 10 років. 

-    Де можна оформити паспорт для виїзду за кордон? На Тернопільщині з початку року майже вдвічі збільшилась кількість підрозділів міграційної служби, в яких громадяни можуть оформити і закордонний паспорт, - продовжують в прес-службі.

Тобто зараз ці послуги можна отримати у кожному районному секторі міграційної служби, у Тернопільському міському відділі та Управлінні ДМС України в області. Для отримання послуги громадяни можуть звертатися у будь-який підрозділ міграційної служби не залежно від місця реєстрації. 

Адміністративний збір за оформлення біометричного паспорту становить 557 грн.32 коп. за виготовлення протягом 20 днів. З них 304грн.32 коп. – вартість бланка, а 253 грн. – вартість послуги. Якщо потрібен терміновий паспорт, то його можуть виготовити протягом 7 днів за 810 грн. 32 коп. З яких  304грн.32 коп. – вартість бланка, 506 грн. – вартість послуги. Вартість "дитячого" закордонного паспорта така ж як і для дорослих. 

Необхідні документи: паспорт громадянина України для осіб, що досягли 14-річного віку чи свідоцтво про народження у разі оформлення паспорта особі, що не досягла 14-річного віку.  Якщо паспорт потрібен дитині молодшій 12-ти років або особі, яка не може пересуватись самостійно у зв’язку із тривалим розладом здоров’я, що підтверджується відповідною довідкою лікувального закладу, можна подати два кольорових фото розміром 3,5 х 4,5 см та одне фоторозміром 10 х 15 см для внесення відцифрованого зображення особи шляхом сканування. 

- Також потрібні  документи, що підтверджують сплату адміністративного збору або оригінал документа про звільнення від нього, - пояснюють у прес-службі управління. - Ідентифікаційний код, якщо він є.  

 З лютого на Тернопільщині почала працювати система електронної черги для запису на оформлення ІД-картки та паспорта громадянина України для виїзду за кордон. До сервісу підключені обласне Управління ДМС, Тернопільський міський відділ, Кременецький, Чортківський, Тернопільський районні сектори міграційної служби.

Довідка
Записатись на оформлення ІD-картки можна на сайті ДМС за посиланням: dmsu.gov.ua/services/online.html
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Юлія Зіневич

    А якщо маєте бажання просто, без причини замінити паспорт, то вам скажуть - відірвіть сторінку в ньому, бо ми не маємо права "просто так" замінити, мусить бути причина. От така цифрова "реформа". (також будуть всіма правдами неправдами відговорювати від оформлення ІД картки замість паперового паспорту, мовляв ще зчитувачів ніде немає, ще треба буде довідку про приписку носити). Одним словом "реформа" розбилася об тих жіночок, що сидять в паспортному.
  • Діонісій

    спростили.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up