Партнер рубрики Події

Процес пішов: представники ТНЕУ готують необхідні документи на землі для "АТОшників"

Процес пішов: представники ТНЕУ готують необхідні документи на землі для "АТОшників"

Ще одна зустріч активістів, учасників АТО та представників ТНЕУ щодо виділення земельної ділянки площею 84 га відбулась у середу, 13 липня.

- Засідання робочої групи проходило буквально п'ять хвилин, все дуже оперативно, ректор виконав свою обіцянку, - говорить голова правління ГО "Всеукраїнське громадське об'єднання учасників АТО Галичини" Ружена Волянська. - Нам сьогодні дали потрібну довідку відповідно до якої представники ТНЕУ повинні до 27 липня підготувати усю необхідну документацію.

Проте активістів обурив той факт, що на зустрічі не було представника земельного відділу міської ради, представників "Галицьких земель", а в.о. начальника міського "Держгеокадастру" Людмила Голик запізнилась.

- Ми ж змогли прийти вчасно, а чому вони взагалі не прийшли? Це ж важливе питання, - каже Ружена Волянська. 

Відео дня

Прибувши у ТНЕУ, пані Голик пояснила, що затрималась через прийом громадян. І роз'яснила ситуацію з землею для учасників АТО:

- Це дуже важливе питання. Люди там гинуть щодня, вони залишились свої сім'ї, а ми тут маємо допомогти, - каже Людмила Голик. - З точки зору закону можливо зробити технічну документацію, є порядок визначений законом про землеустрій, є норми земельного кодексу про вилучення. І на сьогодні цілком можливо цих 84 га зробити масивом і надати його учасникам АТО.

Проте є декілька нюансів. Розробники мають провести усі необхідні процедури, ректор ТНЕУ повинен дати згоду на відмову від землі і, як запевняє Людмила Голик, нічого складного в цьому немає.

- До 27 липня міська рада має виконати свої зобов'язання, і ми знову зустрінемось у ректора ТНЕУ, де передадуть відповідні документи, - додає Ружена Волянська. - Якщо ж міська рада не виконає усього, що має, то 28 липня ми будемо під міською радою. Ми все одно змусимо їх працювати.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:31 Тернополянка Наталя Яремчук напекла та передала хлопцям на фронт понад три тони солодощів play_circle_filled photo_camera 12:46 Кабмін розглядатиме законопроєкт, який спрощує міжнародний розшук 12:04 Чи можна у Страсний тиждень садити город: відповідає отець Олексій Філюк photo_camera 11:23 Тернопіль — одне з найпрозоріших міст в умовах війни. А ви згодні? Від читача 16:38 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 10:45 У Чорткові будують бібліотечний артгараж за понад мільйон photo_camera 10:10 Виборював перемогу для наших дітей: у Збаражі попрощались з Героєм Ігорем Войцеховським 09:35 Чи буде спекотно на Великдень: синоптики озвучили прогноз 09:02 У Львові успішно прооперували 16-річну тернополянку, яка не могла ходити без болю у взутті 08:00 Мобілізація в Україні: в Міноборони нагадали основні зміни, які стосуються військовослужбовців і цивільних 22:00 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 21:00 У Зарваниці відбулася Проща родин загиблих Героїв photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії 19:00 На фронті загинув військовослужбовець з Тернопільської громади 17:30 За 7,5 тисяч доларів пообіцяла допомогти втекти за кордон. А в суді відбулась… штрафом 17:20 Натуральний ЧЕСНИЙ ПЛОМБІР вже в Тернополі. Де знайти новинку? (новини компаній) 16:45 Біля фонтану «Кульбаба» розквітли павловнії photo_camera 16:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 15:05 На Тернопільщині водійка не справилася з керуванням і врізалася в скульптуру 14:35 П'яна водійка з Тернопільського району пропонувала хабар поліцейським
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up