Смітник під мостом. Як дати йому раду, ламають голову комунальники

Смітник під мостом. Як дати йому раду, ламають голову комунальники
Фото - Олега Синовця
  • Сміття везуть і з навколишніх сіл. Тернополян просять фотографувати порушників та їхні авто і надавати інформацію муніципалам.
  • Відходи сюди несуть чи не всі жителі приватного сектору, а це і обрізане гілля, і городина, і звичайне хатнє сміття.
  • Перехідний міст. Сторона Старого парку. Як вам така картина файного міста? – тернополянка Надія Остапчук підписала опубліковане у Фейсбук фото. На ньому – гори сміття, яке не в змозі вмістити два контейнери.

У соцмережах під цим постом – чимало коментарів. Більшість з них засуджують тих, хто зробив сміттярку фактично у Центрі міста.
- Нехай ті, що це роблять, і живуть у цьому, - пише Oksana Gorlenko. - Їм же це подобається. Нехай це бачать кожен день. Я не думаю, що прийшли люди, наприклад, зі «Східного» і насмітили. Нехай так і буде. А то звикли: одні ср... ть і думають, що хтось має поприбирати. А він знову це саме зробить потім. Нехай так і буде. Лишіть.

Відео дня

Городяни обурюються поведінкою тих, хто ділянку біля пішохідного мосту через залізничну колію перетворив на смітник.

Купа будівельного сміття і непотріб від «сусідів»

  • Впродовж двох тижнів працівники ДП “Фірма Альтфатер Тернопіль” з контейнерів на вулиці Вояків Дивізії «Галичина» вивезли чотири повні машини «негабаритки», - прокоментував ситуацію Василь Орденас, директор ДП “Фірма Альтфатер Тернопіль”. - Очевидно, що хтось розбирає старий будинок чи сарай в Старому Парку. І вивозить сюди відходи, адже серед них вікна, двері, крокви, мішки з цементом та цеглою та інше будівельне сміття.

Крім того, відходи сюди несуть чи не всі жителі приватного сектору, а це і обрізане гілля, і городина, і звичайне хатнє сміття. Контейнери розраховані лише на тих жителів, які живуть у багатоповерхівках і мають укладені угоди з перевізником ДП “Фірма Альтфатер Тернопіль”, і, відповідно, оплачують за послугу з вивезення сміття.

  • Зафіксовані випадки, коли просто проїжджають повз машини із прилеглих сіл і викидають сюди пакети з сміттям, - каже Василь Орденас. - Днями навіть дійшло до бійки, бо жителі одного з будинків впіймали такого безсовісного водія. Неодноразово ми блокували такі транспортні засоби, але довести вину водія і те, що він викинув сміття, - складно. Часто відходи сюди вивозять ті, хто подає оголошення «вивезу будівельне сміття».

Вивезуть все. Але чистота буде тимчасовою

На Малашівецьке сміттєзвалище приватні машини не пускають, тому «бізнесмени» собі знайшли «точку» у самому центрі Тернополя, розповів директор підприємства. Тому Василь Орденас просить не фотографувати саме сміття, а фотографувати транспортні засоби та їхні номерні знаки, які викидають його та звертатися до поліції, а також інформувати УЖКГ та ТМР.

  • Впродовж завтрашнього дня знову вивезуть всі відходи, однак чистота біля контейнерів буде тимчасовою – на день чи два, - констактує він.

Слова Василя Орденаса підтвердила заступник директора ПП «Східний масив», двірники якого здійснюють прибирання майданчика під мостом, де стоять контейнери. А також обслуговують будинки Шопена, 3, 1 Паркова, 2, 4, Довга, 9, 10, 12, 11.

  • 18 вересня мені повідомили про те, що сміття накопичилося внаслідок проведення ремонту у приватному будинку на вулиці Татарська, 19, – каже Надія Пенкна. -  Мешканці винесли все своє сміття на тротуар. Майстер відділу шляхів змусила прибрати ці відходи, оскільки тротуари там чистить місто. Господарі вночі все сміття вивезли під міст, що і зафіксувала майстер відділу шляхів.

До міста – з кульком свого сміття

Про це правопорушення вже надісланий лист-повідомлення до муніципальної поліції,  запевнила Надія Пенкна.

– Разом з тим, дуже частими є випадки, коли жителі села Біла, наприклад, просто їдуть в Тернопіль по своїх справах, пригальмовують під мостом і викидають свої відходи навіть не у контейнери, а поблизу них, - каже Надія Пенкна. - Я особисто не раз бачила такі випадки, робила зауваження. Двірник, який там прибирає, також. Але результату це не дає.

Така ситуація типова для всіх районів, де приватний сектор межує з багатоповерхівками, кажуть в управлінні ЖКГ міськради. Окрім того, ще до весни минулого року контейнери біля залізничного мосту були у закритій споруді. Однак, там «осіли» безхатьки, які постягали туди матраци, їли-пили, в туалет ходили. І мешканці навколишніх будинків просто боялись підійти до закритого майданчика, аби викинути сміття. Споруду розібрали, аби не приваблювати туди нових безхатьків. Тепер на цьому місці зробили звалище. У міськраді наразі ламають голову, що робити з тими контейнерами. Не виключено, що їх взагалі приберуть з цього місця.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Діонісій

    що ви пишите фігню всяку, як бульварна преса, може туди і викидають сміття інші, але там досить чисто, ті фото буди зроблені з розкиданим сміттям і контейнерами на дорозі, після того, як в ночі була пожежа в смітниках, хтось підпалив чи недопалок кинув з мосту. міст весь чорний з низу. МНС приїхало, загасили і поїхали. а тут журналісти побачили і роздули так.

    Ірина Белякова reply Діонісій

    Ви, звичайно, кращий експерт і, безумовно, краще володієте ситуацією, аніж журналісти. Річ у тім, що наша робота полягає саме в тому, аби перевірити інформацію та підтвердити чи спростувати її. Що ми і зробили. Три структури, які мають беспосередній стосунок до сміття та прибирання, її підтвердили. Для мене, наприклад, це доказ. Для вас, бачу - ні. Проте переконувати вас ні в чому не буду. Гарного вечора)

    терен reply Ірина Белякова

    А ті структури, що мають відношення до сміття, його вчасно вивозити не пробували? Ну, щоб не накопичувалось і такого страхіття не було. То може до них, в першу чергу, питання ставити, як вони працюють, а не пасквілі складати? Люди сміття туди відносять, бо там саме ті, що відповідають за нього той смітник організували! Хіба ж то так тяжко зрозуміти? Вивозити вчасно потрібно, та й самі контейнери в інше місце поставити, а не там, де, власне, тим структурам вигідно.
    І ще одне, ті самі структури сміттєвози і контейнери в порядку підтримувати не пробували? Щоб з них смердючі потоки не витікали, щоб в місті всіляка зараза не розводилась. А ЖЕКи, скажімо, всіляких щурів і бліх витравлювати хай би попробували...
    Ох і багато в нас таких проблем в місті останнім часом назбиралось. Але структурам нема коли ними займатись. Тут бруківка головне, бруківочка і фонтанчики.

    Діонісій reply Ірина Белякова

    я не експерт, я кожного дня там ходжу. під вечір, баки стояли під мостом, а з ранку на дорозі і все розкидано і міст, як спалене курча. баки на дорозі, сміття розкидане. причому тут структури, які маюсь стосунок до сміття, там пожежа була, пані, підіть і подивіться на то, вибачте, блядство, що горіло.

    тойво reply Ірина Белякова

    Ви там були?

    Не треба бути експертом щоб побачити закопчені сходи.нині це я бачив.Явно ж була пожежа тому все звідти вигребли на дорогу.



    Може хтось і викидає,але там то сміття було все заникане під сходами,що бомжі позтаскували.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип 09:15 У Церквах східної традиції розпочався Великий піст 08:46 18 березня у Тернополі відключили світло за однією адресою
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up