Партнер рубрики Події

Тернопіль: домашні овочі дешевшають

Тернопіль: домашні овочі дешевшають
- Учора в супермаркеті люди розбирали цибулю, бо дешева, - каже пенсіонерка Руслана Шевчук. – По п’ятдесят копійок. Звісно, не вся гарна, але вибрати можна. Я й собі купила п’ять кілограмів, хоч у мене на балконі ще є ціла сітка.


Окрім цибулі, жінка придбала ще й кілька кілограмів круп - знайшла у магазинах також за невисокою ціною. А зважаючи на наближення Великодніх свят і традиційне подорожчання продуктів, жінка вирішила запастися ними вже. За таким же принципом скуповуються тепер, за словами продавців, чимало тернополян.
- Ціна на деякі овочі, зокрема і цибулю, падає, бо цей продукт уже втрачає товарний вигляд, - каже продавець Марія, яка торгує овочами та фруктами на ринку. – Якщо овоч ще може полежати, то ніхто на нього ціну спускати не буде. А загалом тепер на ціну впливає і пора року, і наближення свят. Так, тепер розпродуємо деякі продукти, бо скоро завезуть нові. Я, наприклад, допродую банани по 15 гривень, а нові коштуватимуть не менше 17.
За словами жінки, навесні традиційно зростає вартість апельсинів та лимонів, інших привозних фруктів. Якщо, наприклад, восени лимони на ринку продавали по 12 грн, то тепер за них просять 13-15 грн. Утім, у магазинах можна знайти лимони й за 10 грн.
- Тримається ціна на огірки та помідори, - каже продавець Інна Шандрук. – Адже вони усі привозні. Огірки коштують 10-26 грн, помідори – 15-20. Мабуть, після свят ціна впаде, бо їх буде більше. А от вартість овочів із минулорічного сезону знижується вже. Наприклад, за ту ж картоплю, яку восени можна було продати і за 2,50/кг, зараз більше двох гривень не вторгуєш. Схожа ситуація - із капустою та буряком. Ціна кілограма капусти - гривня-дві, буряка – 1,50-3 гривні.
Ціни на крупи та цукор, за інформацією продавців, залишаються без змін. Їхня вартість – невисока, адже торік був щедрий урожай. Так, кілограм гречки можна придбати й за 8 грн, рису – за 6 грн. За цукор на ринку просять 7 грн. У магазинах буває й дешевше.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:35 П'яна водійка з Тернопільського району пропонувала хабар поліцейським 14:02 Вдарив у груди сусіда ножем, яким чистив овочі: подробиці конфлікту на «Сонячному» у Тернополі 13:35 5 ветеранів з Тернопільщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:45 В аварії на Тернопільщині постраждав 12-річний хлопець Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 12:30 У Теребовлі стартував перший етап будівництва моста на місці аварійного play_circle_filled 11:45 У пункті пропуску «Рава-Руська – Гребенне» поновився рух вантажівок 11:25 У Тернопільському районі згорів автомобіль 11:00 У Тернополі планують відремонтувати дорожнє покриття ще на семи вулицях 10:25 Митрополит Василій освятив Плащаницю для Архикатедри Тернополя 09:30 На фронті загинув розвідник-сапер з Тернопільщини 09:01 У центрі Заліщиків встановили розкішні Великодні декорації. ФОТО photo_camera 08:01 Розпочався Страсний тиждень: особливості кожного дня від понеділка до неділі 20:01 Тернополянка замовила собаку потягом, а коли прийшла зустрічати — його там не було 19:01 З 1 травня в Україні на водіїв чекають зміни 18:01 Кошики, великодні свічки та вербу купували тернополяни на ярмарку, щоб допомогти ЗСУ photo_camera 17:03 «Дрони треба вже»: у Тернополі відбувся благодійний концерт на підтримку ЗСУ 16:01 «За тиждень — Великдень!»: тернополяни освятили вербу та діляться фото в соцмережах photo_camera 15:05 «Моє серце два роки в полоні»: матері та дружини благають звільнити військових
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up