Партнер рубрики Події

Тернопільський поет отримав відзнаку "Коронації слова" посмертно

Тернопільський поет отримав відзнаку "Коронації слова" посмертно

Двічі лауреат Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» тернопільський поет-пісняр Сергій Сірий отримав третю «корону». Посмертно.

Цими днями в Києві вшанували переможців престижного літературного конкурсу «Коронація слова». Втретє відзначили доробок талановитого тернопільського поета-пісняра, заслуженого діяча естрадного мистецтва України Сергія Сірого. Його поетичний твір «Чорний ворон» отримав спеціальну відзнаку в номінації «Пісенна лірика».

Торік в останні тижні свого життя Сергій Сірий ще встиг відправити на конкурс «Коронація слова – 2018» текст пісні, присвяченої подіям на Сході України, але піднятися на сцену і отримати цю, вже третю, «корону» йому не судилося. Він став єдиним тернопільським літератором, відзначеним на цьогорічній “Коронації”.

Сергій Сірий

Відео дня

ЧОРНИЙ ВОРОН

Обгоріла земля.

Дотліває гілля.

Сонцю дим очі з’їв.

І чим далі на схід –

Всюди попелу слід

І не чути птахів.

Лиш два чорних крила

Понад прірвою зла,

Наче знак каяття –

Життя.

 

Чорний ворон в степу

Грає в долю сліпу.

Він в собі убив страх.

І шука день і ніч

Тіні мертвих облич

Цей сумний демон-птах.

Чорний ворон не спить,

Чорним небом летить…

Він летить, де луна –

Війна.

 

Де чорний ворон,

Там дим і порох,

Зрошене болем

Стоптане поле.

Там мати сива

За вбитим сином

рида…

 

Кров на дикій траві

І уста вже німі…

Ворон поруч присів.

Бачив смерть він не раз

Без усяких прикрас

І патетики слів.

Знає він, що душа

Вдаль від куль відліта

І нема вороття

В життя.

 

Ворон каркнув – і ввись

Два крила піднялись:

Десь почавсь новий бій…

І хтось знову упав.

Мить – і вічністю став

На священній землі.

Кров’ю світ окропив,

Шлях до світла відкрив,

Щоб не було пітьми

Війни.

 

Де чорний ворон,

Там дим і порох,

Зрошене болем

Стоптане поле.

Там мати сива

За вбитим сином

рида…

Довідка. Сірий Сергій Антонович (11 листопада 1959 – 4 грудня 2017р.р.). Поет-пісняр за покликанням і журналіст за фахом. Автор двох нашумілих збірок еротичної поезії "Твоє тіло – наркотик" та "Пожежа тіл", містичної мелодрами "Йар навиворіт, або Кохання в чужому тілі". Він лауреат конкурсу "Коронація слова-2014" (спеціальна відзнака в номінації "Пісенна лірика для дітей" за текст пісні "Домовик-домовичок"). Рішенням журі Міжнародного літературного конкурсу "Коронація слова-2016" твір поета-пісняра "Бім і Кеті" визнано переможцем в номінації "Пісенна поезія для дітей" як кращий пісенний твір для дітей молодшого шкільного віку. У 2018 році «Коронація слова» удостоїла спеціальної відзнаки його пісенний твір «Чорний ворон» у номінації «Пісенна лірика». Пісні на слова Сергія Сірого "Українська родина", "Пісенні Медобори", "Хотинський піснецвіт", "Ліра Гіппократа", створені у співдружності з відомим композитором Леонідом Попернацьким, стали музичними візитівками однойменних всеукраїнських мистецьких фестивалів. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up