Партнер рубрики Події

Тернополяни Богородицею хочуть вбезпечити "Калиновий бескид" від знесення

Тернополяни Богородицею хочуть вбезпечити "Калиновий бескид" від знесення
Статую Богородиці за 95 тисяч гривень встановили 30 липня на колишньому "Калиновому бескиді". Це, як пояснюють мешканці із навколишніх будинків, - символ їхньої перемоги над міською владою. Мовляв, та намагалася на місці бульвару прокласти дорогу до гіпермаркету. На монтажі статуї люди не думають зупинятися. Планують дати нову назву врятованій місцині та її облагородини. Кажуть, на це потрібно мінімум півмільйона.

- Три роки тому мешканці навколишніх будинків цього бульвару його відвоювали. Бульвар міська влада, партія "Свобода" та безпосередньо мер Сергій Надал хотіли продати та зробити тут дорогу, - розповідає одна з активних захисниць "Калинового бескиду" Наталія Сиротюк. - Цей бульвар вже був повністю зник з документів. Він втратив також назву.

Боротьба за землю у фактично центарльній частині міста тривала впродовж чотирьох років. Аби не дати прокласти там дорогу, люди в Тернополі перекривали проїжджі частини.

- Врешті, після того Надал відмінив рішення по знесенні бульвару, - продовжує жінка. - Від червня 2013 року ми створили благодійний фонд, щоби цей куточок привести у порядок.

Як приклад свого задуму, зібрали 95 тисяч гривень на виготовлення і встановлення статуї Богородиці.

Відео дня

- Ця фігура - знак перемоги того, що ми відвоювали цей бульвар, - пояснює Наталія Сиротюк. - Кошти на це збирали по церквах. Також і самі місцеві мешканці здавали гроші.

На Благовіщення хочуть переіменувати "Калиновий бескид" на бульвар "Єдності і любові". Співрозмовниця просить городян та усіх небайдужих допомогти їм й з ремонтом відвойованої ділянки.

- Міська рада нам повністю відмовляє у кошта на це, тод ми звертаємося до всіх, щоби допомогли нам облагородити бульвар, - продовжує жінка. - Тут підпірна стіна повністю потріскана - потрібно її наново мурувати. А зверху хочемо вкрити її гранітом.

Із цього матеріалу націлились викласти і тротуарну бруківку.

- Також оновити зелену зону, встановити вуличні ліхтарі. Хочемо ще фонтан тут. Але то вже як вийде, - зазначає Наталія Сиротюк.

Загалом, каже, на усе це потрібно щонайменше півмільйона гривень.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:25 Митрополит Василій освятив Плащаницю для Архикатедри Тернополя 09:30 На фронті загинув розвідник-сапер з Тернопільщини 09:01 У центрі Заліщиків встановили розкішні Великодні декорації. ФОТО photo_camera 08:01 Розпочався Страсний тиждень: особливості кожного дня від понеділка до неділі Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 20:01 Тернополянка замовила собаку потягом, а коли прийшла зустрічати — його там не було 19:01 З 1 травня в Україні на водіїв чекають зміни 18:01 Кошики, великодні свічки та вербу купували тернополяни на ярмарку, щоб допомогти ЗСУ photo_camera 17:03 «Дрони треба вже»: у Тернополі відбувся благодійний концерт на підтримку ЗСУ 16:01 «За тиждень — Великдень!»: тернополяни освятили вербу та діляться фото в соцмережах photo_camera 15:05 «Моє серце два роки в полоні»: матері та дружини благають звільнити військових 14:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 13:02 Прочісують поля та ліси: розшук чоловіка з Кременеччини 12:01 Що можна і не можна обговорювати з сімейним лікарем. Пояснює НСЗУ 11:00 Тернополяни освячують вербу: репортаж з храмів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up