Партнер рубрики Події

Тернополяни майже підкорили Польщу

  • Вацлавська
Тернополяни майже підкорили Польщу
Хорова капела «Освіта» Тернопільського Національного Педагогічного університетму імені В. Гнатюка завоювала почесне ІІ місце на XXXIV міжнародному європейському фестивалі церковної музики «Хайнувка 2015».

Конкурс проходив З 21 по 23 травня в місті Білосток (Польща). Він є одним із найпрестижніх конкурсів хорової музики в світі.

У фестивалі взяли участь 27 хорових колективів з 11 країн Європи та Азії, в число яких входили Україна, Польща, Білорусія, Литва, Ізраїль, Росія, Болгарія, Естонія тощо.

Конкурсні слухання проходили в п'яти категоріях: парафіяльні хори, аматорські хори, дитячі й молодіжні хори, студентські хори та професійні хорові колективи.

Відео дня

Конкурсантів оцінювало міжнародне журі, до складу якого увійшли професіонали і знавці хорового мистецтва, серед яких: професор Варшавської консерваторії та директор фестивалюРомуальд Твардовський, відомий російський композитор та диригент - Анатолій Кисельов, народна артистка України, одна із провідних хорових композиторів - Леся Дичко та інші.

У виконанні тернопільської хорової капели прозвучали духовні твори композитора М. Дилецького “Єдинородний сине” А. Веделя “Херувимська”, М. Вербицького “Хваліте Господа з небес”, К.Стеценко “Милість миру”, а на завершення хорова капела виконала твір “Во Царствії Твоєм” композитора Ромуальда Твардовського.

Високо оцінила виступ хорової капели “Освіта” – Леся Дичко.

За її словами твори виконані тернопільською хоровою капелою прозвучали на найвищому рівні.

«Колектив відзначився неабиякими вокальними даними, оригінальною манерою стилю та подачою музики. – зазначив художній керівник хору Ороновський Анатолій Ігорович. – Це віддані діти, згуртований колектив, який на конкурсі виклався на повну. Я ними пишаюся!»

Підготувала Галина Вацлавська,

Студентка спеціальності «Журналістика»

Філологічного факультету ТНПУ ім. В. Гнатюка.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:03 Скільки коштує м’ясо до великоднього столу у Тернополі: порівняли ціни у супермаркетах та на ринку photo_camera 18:03 На Гайовій поклали новий асфальт: який вигляд має вулиця після реконструкції photo_camera 17:20 На Кременеччині віддали землю під сміттєпереробний завод, а отримали — борги за оренду в сотні тисяч 16:40 Помічник лісничого з Тернопільщини привласнив з каси 80 тисяч. Що йому загрожує Від читача 14:51 Участь в «Армії відновлення» Тернопільщини – Ваш реальний внесок у Перемогу! 16:15 Втеча від мобілізації? Перевірили, що робить Труш в університеті та чи стоїть на військовому обліку 15:30 Скільки коштує великодня атрибутика у магазинах та супермаркетах Тернополя 14:55 Сезон полуниць стартує: що важливо знати, аби не отруїтись 14:20 Тернополянин залишив наплічник біля камер схову в магазині, а коли повернувся — його там не було 13:31 Тернополянка Наталя Яремчук напекла та передала хлопцям на фронт понад три тонни солодощів play_circle_filled photo_camera 12:46 Кабмін розглядатиме законопроєкт, який спрощує міжнародний розшук 12:04 Чи можна у Страсний тиждень садити город: відповідає отець Олексій Філюк photo_camera 11:23 Тернопіль — одне з найпрозоріших міст в умовах війни. А ви згодні? 10:45 У Чорткові будують бібліотечний артгараж за понад мільйон photo_camera 10:10 Виборював перемогу для наших дітей: у Збаражі попрощались з Героєм Ігорем Войцеховським 09:35 Чи буде спекотно на Великдень: синоптики озвучили прогноз 09:02 У Львові успішно прооперували 16-річну тернополянку, яка не могла ходити без болю у взутті 08:00 Мобілізація в Україні: в Міноборони нагадали основні зміни, які стосуються військовослужбовців і цивільних 22:00 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 21:00 У Зарваниці відбулася Проща родин загиблих Героїв photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up