Партнер рубрики Події

У Катедру привезли ікону Розп'яття Спасителя, короновану Папою Римським

У Катедру привезли ікону Розп'яття Спасителя, короновану Папою Римським
  • Копія чудотворної ікони Розп'яття Спасителя із Зарваниці, повернулася в Україну. Після того, як Святіший Отець Франциск, Папа Римський, у Ватикані поблагословив ікону.
  • Помолитися до ікони можна у Архикатедральному соборі УГКЦ Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці до 6 квітня.

 

   - Найбільше вірян помолитись до ікони приходять ввечері, - розповідає отець Мартин Хомів. - У будні люди приходять також  у вранішні та вечірні богослужіння.

Журналістка сайту “20 хвилин” прийшла у Катедру 2 квітня, о 17.00 годині. У церкві людно, у черзі до ікони стояло близько десятка людей.

Відео дня

Ікона урочисто прибула до храму 1 квітня, після того як Святіший Отець Франциск у Ватикані, у Базиліці Святого Петра, поблагословив ікону і тим самим відновив її почитання, - розповідає отець Роман Дутчак. Саме цього дня помолитися прийшли сотні вірян, кажуть священики.

Ця ікона одна із найшанованіших ікон Українсько Греко-Католицької Церкви. Історія ікони бере свій початок із 1728 року.

    - Мешканець села Зарваниці Стефан Долган знайшов у полі “чорну шухляду”, всередині якої лежало шовкове полотно з намальованим образом Розп’яття Ісуса Христа, - каже отець Мартин. - Під кінець Другої світової війни ікона була вивезена до Львова, де безслідно зникла. А з благословення Митрополита Василія Семенюка було створено копію цього образу. Написав їх іконописець Володимир Свідерський. Священики запрошують усіх вірян прийти і помолитись до образа. 

Ікона перебуватиме в Архикатедральному Соборі до 6 квітня, а вже 7 квітня, у день Благовіщення Пресвятої Богородиці, вона повернеться до собору Зарваницької Божої Матері, де буде виставлена для постійної молитви вірянам.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up