Партнер рубрики Події

У парку Нацвідродження висадили “антивандальні катальпи”

У парку Нацвідродження висадили “антивандальні катальпи”
  • У парку Нацвідродження працівники міськради та комунальники висадили 55 катальп. Допомагали їм і близько десятка тернопільських пенсіонерів.
  • Молоді деревця висадили на території, що залишилась голою після знищення “сухостою” у березні.


Акцію провели у середу, 4 квітня, на  ділянці парку, розташованій навпроти колишнього “Ювілейного”. По закінченні робіт, як міський голова, так і очільник управління  ЖКГ насамперед наголосили, що будівельних намірів на цю ділянку не було. І тепер, після засаджування ділянки молодими деревцями, тернополяни можуть у цьому ще раз переконатись.

Читайте також: У парку Нацвідродження ріжуть ялини і буки

Дерева в парку знищує посуха та грибок

- Тут зрізали близько 50 дерев, які були хворі і підлягали санітарній обрізці, натомість ми висадили 55 дерев, - каже міський голова Сергій Надал. - Це дерева породи “Катальпи”, які дуже добре прижились у нашому місті.

Відео дня

Висаджували дерева, за словами міського голови, працівники міської ради, представники виконавчого комітету, і небайдужі тернополяни пенсійного віку, - учасники соціального проекту “Єднання поколінь”. Останні, до слова, не проти були замість коментаря щодо висадки, розповісти журналістам, скільки хорошого для них і міста зробив міський голова, і що було б з Тернополем без нього. 

Більше про акцію розповів очільник управління ЖКГ міськради Олег Соколовський. За його словами, в Тернополі цьогоріч збираються висадити загалом близько 200 дерев. Вартість тих, які посадили в парку Нацвідродження, близько 400-500 грн за саджанець.

- Дерева спеціально вибрані, унікальні, рідкісні,  - каже він. -  Ми казали, що у нас є гасло  - “Перетворимо тополину пісню в катальповий рай”, ось ми поступово забираємо тополю  і робимо так, щоб наше місто виглядало як місто-сад, а тополю будемо висаджувати в промисловій зоні.

Вибір саме на катальпах, за словами пана Соколовського, зробили через їхню  стійкість до вандалізму та через схожість із каштанами.

- Ми довго обирали, яке саме  дерево  висадити, - розповідає він. -  Бо ми розуміли, що в нас трапляються випадки вандалізму і ми розуміли, що в нас вже зникають каштани. І треба було так зробити, щоби дерево було антивандальне, і щоб цвіло як каштан.  І ми знайшли таке дерево — в Кременецькому заповіднику. Ось нещодавно чули, що в парку Топільче зламали катальпи навпіл? А нічого не сталося, це дерево ще краще буде рости!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 Тимчасове відключать газ в центральній частині Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up