Партнер рубрики Події

У садках, школах і коледжах Тернопільщини вчать, що робити, коли почалася пожежа. А ви знаєте, як діяти?

У садках, школах і коледжах Тернопільщини вчать, що робити, коли почалася пожежа. А ви знаєте, як діяти?

На Тернопільщині тривають позапланові відпрацювання закладів, установ та організацій з масовим перебуванням людей.

Як діяти при пожежі в місцях масового скупчення людей рятувальники навчають у закладах по всій області. Такі заходи уже вже відбулись в Теребовлянському коледжі культури та мистецтв та в Теребовлянській школі І-ІІІ ст. № 1, в готельно-ресторанному комплексі ТОВ «Ветакс» у Борщівському районі та на території Тернопільського професійного коледжу з посиленою військовою та фізичною підготовкою в м.Збараж, в Бучацькому коледжі Подільського ДАТУ, в дитсадку «Школа Монтесорі» в м.Заліщики, в ДНЗ «Тернопільський центр професійно-технічної освіти, ПВНЗ «Медичний коледж», м.Тернопіль та на багатьох інших об’єктах.Про це повідомляє прес-служба управління ДСНС в області.

Нагадаємо, розпочались позапланові перевірки закладів, установ та організацій з масовим перебуванням людей – дошкільних навчальних закладів, шкіл, професійно-технічних та вищих навчальних закладів, гуртожитків, установ охорони здоров’я та соціального захисту, державних об’єктів критичної та транспортної інфраструктури у тому числі торговельно-розважальних закладів, віднесених до СС2 та СС3 класів наслідків (відповідальності) будівель та споруд 12 грудня.

Відео дня

Ці заходи організовані з метою здійснення контролю за виконанням вимог Кодексу цивільного захисту України, інших законодавчих та нормативних, нормативно-правових актів у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки (на виконання доручення Прем’єр-Міністра України від 11.12.2019 № 44205/1/1-19 та вказівки ДСНС України від України від 11.12.2019 № 02-17767/261).

Окрім перевірок, на даних об’єктах співробітники ДСНС здійснюють практичні тренування, вдосконалюючи власні професійні навики ліквідації пожеж та проведення рятувальних робіт.

Окрім цього, рятувальники проводять з персоналом інструктажі щодо дотримання вимог правил пожежної безпеки.

Особлива увага приділяється навчальним закладам. Учасникам навчально-виховного процесу наголошують на своєчасному оповіщенні про пожежу. Їх практично навчають, як діяти, аби врятуватися у випадку пожежі, як швидко та ефективно провести евакуацію з будівель, як зупинити вогонь за допомогою первинних засобів пожежегасіння й запобігти його поширенню. При цьому перевіряється алгоритм дій адміністрації об’єктів щодо оповіщення про пожежу, організації заходів з евакуації людей, використання первинних засобів пожежогасіння тощо. Зазвичай, для таких навчань використовується спецтехніка ДСНС, а окрім рятувальників, залучаються медики й представники поліції.

А як не стати жертвою вогню, дивіться у відео:

Читайте також У Тернополі горіла квартира: що робити, коли ви опинилися в біді
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up