Партнер рубрики Події

У Тернополі свою спільноту організували дружини священників

У Тернополі свою спільноту організували дружини священників

Митрополит Василій благословив створення спільноти для дружин священників «Витанія».

З благословення архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського УГКЦ Василія Семенюка та з ініціативи самих дружин священників 6 лютого у церкві святого Архистратига Михаїла відбулася перша зустріч їмостей міста Тернополя, на якій були присутні 25 добродійок з різних парафій міста.

Нова спільнота є покликана об’єднати дружин священників та реалізувати нові можливості для духовного та соціального служіння, повідомляє пресслужба Тернопільсько-Зборівської єпархії УГКЦ.

Відео дня

З повчальним словом та батьківськими настановами звернувся до їмостей преосвященніший владика Василій. Він розповів, яка роль їмості у суспільстві, закликав їмостей дбати про свій духовний розвиток та формацію. Митрополит представив духівників спільноти отця Ігоря Махніцького та отця Йосафата Саврана. Отець Ігор запропонував, щоб спільнота могла називатися «Витанія», адже це є місцем, де був дім двох сестер Марти і Марії, котрі завжди радо приймали Ісуса та слухали Боже Слово і служили Йому.

Відтак, їмості мали ближче знайомство, представлення, а також поділилися своїми думками щодо продовження функціонування спільноти, склали майбутні напрямні та обрали організаційний комітет для ефективнішого функціонування. Для інтелектуального збагачення прослухали лекцію від лікаря психотерапевта, авторки проєкту для вагітних, підлітків та жінок, пані їмості Марії Хомів на тему «Баланс в житті жінки. Піклування і турбота».

На завершення митрополит уділив архиєрейське благословення на плідну та довгу працю в здійсненні духовної та соціально-просвітницької діяльності.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up