Партнер рубрики Події

За п'ять років міська рада посадила в Тернополі 700 екзотичних рослин

За п'ять років міська рада посадила в Тернополі 700 екзотичних рослин

У міській раді відповіли на петицію тернополянки про збереження парків

Тернополянка Надія Бондзюх ініціювала петицію зберегти парки у Тернополі.

"Закликаю долучитись до збереження парків, припинити будівництво у паркових зонах! Сьогодні настає потреба у створенні оптимальних і перспективних моделей парків та обґрунтованих планів розвитку паркової галузі в напрямку створення 
інноваційних комплексів, які б мали значно ширші можливості для здійснення соціально - культурного впливу й спрямовані на урізноманітнення існуючої типової структури парків відповідно до кращих світових взірців та практики вітчизняного паркобудівництва, з урахуванням духовного розвитку, менталітету, традицій українського народу. 
Збережемо наш спільний дім!", написала тернополянка. 

Її підтримав 321 мешканець міста. Вчора в міській раді відповіли на петицію тернополянки:

Відео дня

- Розглянувши Вашу петицію, щодо збереження паркових зон повідомляємо, що у 2013 році Тернопільською міською радою затверджено Концепцію комплексного озеленення міста Тернополя (далі – Концепція), основною ціллю якої є охорона, збереження та відтворення існуючих зелених насаджень, їх гармонійне поєднання з урболандшафтом, утримання у здоровому впорядкованому стані, створення та формування високодекоративних, стійких до несприятливих умов навколишнього природного середовища насаджень, що забезпечить збалансований розвиток міської зеленої зони та виконання нею екологічних, соціально-економічних та урбаністично-планувальних функцій, - відповів заступник міського голови з питань 
діяльності виконавчих органів ради Леонід Бицюра. - Відповідно до Концепції, щорічно, в рамках проходження двомісячників благоустрою міською радою організовуються заходи із озеленення території міста, в т.ч. і в межах паркових зон.

Так, за період з 2014 року та станом на сьогоднішній день на території міських парків висаджено близько 700 одиниць рідкісних екзотичних насаджень. 

Одночасно інформуємо, що на відповідне замовлення Тернопільської міської ради фахівцями Українського державного науково-дослідного інституту проектування міст «Діпромісто» імені Ю.М. Білоконя виконано проектні роботи "м. Тернопіль. Схема перспективного озеленення території міста», що є складовою містобудівної документації.

Дана робота серед іншого містить загальну характеристику існуючого стану озеленення території міста різного функціонального призначення (зелені насадження загального та обмеженого користування, насадження спеціального призначення), розрахунок нормативної площі зелених насаджень загального користування, показник озеленення. 
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Anonymous

    А бабла на тому скільки засадили придурки? Та нафіга нам та екзотика, тварюки, ви краще вулиці відремонтуйте чи помийте їх, щоб пилюкою не дихати.

    Bondzyukh Nadiya reply Anonymous

    Екзотика  не  завадить.  А от у паркових зонах будівництво потрібно припинити!
  • Андрій Гах

    Ви би ліпше написали скільки зрізали
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up