Яку ціну за тарифи сплатили тернополяни в жовтні у порівнянні з іншими обласними центрами

Яку ціну за тарифи сплатили тернополяни в жовтні у порівнянні з іншими обласними центрами
  • Настання перших холодів та опалювального сезону тернополяни очікують з пересторогою, адже не можна точно сказати, яку цифру вони побачать у своїх платіжках. Та чи сплачують вони найбільше?
  • Ми порівняли тариф на опалення та гаряче водопостачання в Тернополі та сусідніх обласних центрах.

Окрім цього журналісти поцікавилися, чи можна передбачити, якою буде ваша платіжка за опалення на місяць вперед.

Тариф на гарячу воду

В порівнянні з жителями сусідніх обласних центрів, тернополяни сплачують середню ціну. Станом на жовтень, без перерахунку платівок, тариф складає 98,85 гривень за один метр кубічний при підключених рушникосушильниках та 91.36 гривень, якщо такі відсутні.

Ці показники вищі у Рівного (105,78 і 97,78 грн за метр куб. відповідно) та Чернівців (103,04 та 96,73 за метр куб.). У Івано-Франківську цей показник є сталим як при відсутності, так і при наявності рушникосушильників та складає 94,64 грн за метр.кубічний.

Відео дня

У Львові (95,26 та 87,76 грн за метр.куб) і Хмельницькому (87,59 та 80,95 грн за метр.куб) тарифи менші.

Тариф на опалення

Для мешканців Тернополя, будинки яких не обладнані приладами обліку ТЕ станом на жовтень 2020 року тариф склав 8,6 грн за метр квадратний. Зауважимо, що саме в жовтні почався отоплювальний сезон, але отоплювали будинки лише 16 днів.

На відміну від Тернополя, у сусідніх обласних центрах тариф на опалення не перераховують щомісячно, а тому він залишається сталим. Так, в Рівному він складає 42,73 грн за метр квадратний, Львові 32,15, Івано-Франківську – 43,78, Хмельницькому – 33,85 і Чернівцях – 27,9 грн за метр квадратний у будинках, що не обладнані приладами обліку ТЕ.

Отож, повноцінно оцінити вартість опалення у Тернополі можна буде вже у листопаді, коли опалювальний місяць буде повним.

Чи можна вирахувати суму у платіжці за опалення на місяць вперед?

З цим питанням ми звернулися до директора КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» Андрія Чумака.

– Справа в тому, що ми не знаємо, якою буде ціна на газ в поточному місяці, адже вона стає відома лише в двадцятих числах, – каже директор. – Ціну газу нам встановлює уряд за спеціальною формулою.

Тобто на відміну від ціни на газ для населення, яку встановлюють в ринкових умовах, для комунального підприємства до першого квітня дану ціну буде встановлювати кабмін.

– Все залежить від зміни вартості газу. Є формули, що дозволяють вирахувати якою буде сума у вашій платіжці на місяць вперед, але оскільки вартість газу постійно коливається, вирахувати суму в платіжці неможливо.

Варто лише зауважити, що з настанням холодів, як правило, ціна на газ зростає разом із обсягами його споживання.

А скільки в жовтні заплатили ви? Діліться своїми думками в коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Sergey Sergey

    Нічого лисий зменшив перед виборами, але уже через місяць підніме ціну !!!

    Nata Koko reply Sergey Sergey

    Полюбе
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up