У Тернополі можна дешево купити м'ясо для шашликів, але як правильно його обрати? Поради продавців

Сезон пікніків у місті стартував, а головний атрибут відпочинку на свіжому повітрі  – смажене м’ясо. Скільки в Тернополі зараз коштує м'ясо і яке краще обирати для приготування шашлика, ми запитали у продавців.

У Тернополі можна дешево купити м'ясо для шашликів, але як правильно його обрати? Поради продавців

Продавці на Центральному ринку та в м’ясних магазинах міста розповіли, що великого попиту на м'ясо зараз немає. Ціни знизилися, а люди все одно майже зовсім не купляють, - розповідають продавці м’яса на ринку.

Задню частину свинини в Тернополі зараз можна купити  за ціною у 110 гривень за кілограм, а передня частина 85 гривень за кілограм.

Гуляш та передня лопатка  в одну ціну 100 гривень за кілограм.

Продавці на Центральному ринку кажуть, що найкраще для приготування шашликів обрати шию або стейк, їх вартість 130-150 гривень за кілограм.

  • Смачний шашлик можна приготувати з будь-якого м’яса, хоча свинина є традиційним м’ясом для шашлику. Та головне, щоб воно було свіже. Свіже м’ясо має мати світло-рожевий колір і бути з жировими прошарками всередині. Шашлик із такого м'яса буде не жирним, а саме соковитим і смачним. Найкраще, звичайно, підійде ошийок, а також можна використовувати корейку, лопатку, задню частину,- розповіла продавець м'ясо на тернопільського Центральному ринку пані Марія.

А ось продавець в м’ясному магазині міста пані Оксана каже, що тільки за зовнішнім виглядом ви свіже м'ясо не виберете, потрібно визначати за запахом.

  • Свіже м'ясо не має жодного запаху, якщо запах м’яса вам неприємний, то це вірна ознака несвіжої продукції. А ознака хорошої яловичини - це запах молока, - розповідає пані Оксана.- Коли м'ясо вже стоїть декілька днів на прилавку і його ніхто не купляє, то воно починає пахнути кров’ю та затхлістю, тому завжди нюхайте м'ясо перед покупкою.

Не менш важливий етап в приготуванні шашлика - це маринад і тернопільські продавці поділились своїми рецептами смачного маринаду.

  • Я завжди готую традиційний маринад, використовую все натуральне, нічого зайвого не додаю. Даю сіль, перець, цибулю та ніч заливаю мінеральною водою. І з правильно підібраним м’ясом шашлик виходить завжди ніжний та смачний, - розповідала продавець на Центральному ринку Іванна.
  • А от мій син завжди маринує шашлик з коріандром, додає декілька зубців часника і приправу для шашлику. А інколи додає трішки меду і в шашлика з'являється яскравий аромат, - каже продавець Ірина.
Коментарі
07:00 Погода в Тернополі на 25 травня: дощ, +21 00:09 На Тернопільщині стартувала боротьба за футбольний Кубок 21:30 Фінал Ліги чемпіонів у Києві: Реал - Ліверпуль. Хто переможе? (опитування) 21:00 Цікаву розвагу на Ставу тернополянам пропонують за 90 грн на годину 20:00 Легкоатлетка зі Зборова перемогла на Міжнародному турнірі у Польщі 19:00 "Ми забезпечили Нацбанк двома керівниками", - факультет банківського бізнесу ТНЕУ святкує 44-річчя play_circle_filled photo_camera 18:00 Парк Нацвідродження зменшився на 12 гектарів. Чому гуртуються активісти photo_camera 17:00 Увага! Допоможіть розшукати 20-річну жінку, яка після сварки пропала 16:00 За смерть трьох людей в ДТП у Світлий понеділок має відповісти власник авто, - Богомол 15:50 Наукові Пікніки в Тернополі: буде 200 учасників і безліч дивовижних дослідів 15:00 На Тернопільщині п’яний чоловік розбещував 6-річну дівчинку 14:30 Тернопільська поліція розшукує жінку, яка створила терористичну організацію 13:55 Дізнаємося, кому дали землю в області

Пройди тест та дізнайся, чи змошеш з першого разу дати правильну відповідь на хитрі та логічні загадки.

Виклик від мешканця будинку на вулиці Морозенка патрульним надійшов 23 травня о 9 годині ранку.

play_circle_filled

Граскартів у комплексі Savich Park поки два. А покататись може кожен охочий.  Як каже керівник комплексу, це вперше...

Меблі – це не тільки предмет інтер'єру, місце зберігання різний речей, це ще саме ті речі, які створюють затишок в будинку...

Не пропускай новини — долучайся до нас на Facebook
keyboard_arrow_up