У Тернополі можна дешево купити м'ясо для шашликів, але як правильно його обрати? Поради продавців

Сезон пікніків у місті стартував, а головний атрибут відпочинку на свіжому повітрі  – смажене м’ясо. Скільки в Тернополі зараз коштує м'ясо і яке краще обирати для приготування шашлика, ми запитали у продавців.

У Тернополі можна дешево купити м'ясо для шашликів, але як правильно його обрати? Поради продавців

Продавці на Центральному ринку та в м’ясних магазинах міста розповіли, що великого попиту на м'ясо зараз немає. Ціни знизилися, а люди все одно майже зовсім не купляють, - розповідають продавці м’яса на ринку.

Задню частину свинини в Тернополі зараз можна купити  за ціною у 110 гривень за кілограм, а передня частина 85 гривень за кілограм.

Гуляш та передня лопатка  в одну ціну 100 гривень за кілограм.

Продавці на Центральному ринку кажуть, що найкраще для приготування шашликів обрати шию або стейк, їх вартість 130-150 гривень за кілограм.

  • Смачний шашлик можна приготувати з будь-якого м’яса, хоча свинина є традиційним м’ясом для шашлику. Та головне, щоб воно було свіже. Свіже м’ясо має мати світло-рожевий колір і бути з жировими прошарками всередині. Шашлик із такого м'яса буде не жирним, а саме соковитим і смачним. Найкраще, звичайно, підійде ошийок, а також можна використовувати корейку, лопатку, задню частину,- розповіла продавець м'ясо на тернопільського Центральному ринку пані Марія.

А ось продавець в м’ясному магазині міста пані Оксана каже, що тільки за зовнішнім виглядом ви свіже м'ясо не виберете, потрібно визначати за запахом.

  • Свіже м'ясо не має жодного запаху, якщо запах м’яса вам неприємний, то це вірна ознака несвіжої продукції. А ознака хорошої яловичини - це запах молока, - розповідає пані Оксана.- Коли м'ясо вже стоїть декілька днів на прилавку і його ніхто не купляє, то воно починає пахнути кров’ю та затхлістю, тому завжди нюхайте м'ясо перед покупкою.

Не менш важливий етап в приготуванні шашлика - це маринад і тернопільські продавці поділились своїми рецептами смачного маринаду.

  • Я завжди готую традиційний маринад, використовую все натуральне, нічого зайвого не додаю. Даю сіль, перець, цибулю та ніч заливаю мінеральною водою. І з правильно підібраним м’ясом шашлик виходить завжди ніжний та смачний, - розповідала продавець на Центральному ринку Іванна.
  • А от мій син завжди маринує шашлик з коріандром, додає декілька зубців часника і приправу для шашлику. А інколи додає трішки меду і в шашлика з'являється яскравий аромат, - каже продавець Ірина.
Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Тернополя за сьогодні

18:00 Тернополян кличуть в урочище Червоне біля Джуринського водоспаду на свято замку 17:30 У Тернополі обговорять новий сезон дитячо-юнацької футбольної ліги 17:00 Безкоштовному проїзду для учасників бойових дій бути! І без монетизації 16:36 Жахлива статистика: на Тернопільщині у 2018 році трапилося 35 смертельних аварій photo_camera Від читача 14:39 Тут, як у Карпатах, тільки набагато краще 16:00 Максимкові Лихолату у Львові зробили операцію з пересадки шкіри 15:14 Тернополянин переказав аферистам 7000 грн 14:25 На День Незалежності та День міста у Тернополі гастрофестиваль, концерти та рекорди (програма) 13:40 Фото дня: на Маковея продають маковійчики по 20 грн photo_camera 13:05 У Тернополі загинув 45-річний чоловік 12:32 Лише третина кандидатів у водії здають іспити з першого разу 12:08 Увага! Допоможіть знайти безвісти зниклого чоловіка 11:45 На Острозького аварія за участю таксі (оновлене) 11:15 У Березовиці фура розбила легківку (оновлене) 11:00 Щурі захопили територію біля будинку на Тарнавського play_circle_filled 10:30 Маковея - свято дітей і дівчат 10:15 Чортківчанка дякує користувачам соцмереж, які допомогли повернути вівчарку Лайму 09:50 На Злуки мотоцикліст не впорався з керуванням і врізався в огорожу. Зараз він у важкому стані 09:40 У Тернополі провели понад 400 операцій на серці та різних судинах 09:20 Фото дня: На Острозького "перерили" тротуар
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Не пропускай новини — долучайся до нас на Facebook
keyboard_arrow_up