Сезон пікніків у місті стартував, а головний атрибут відпочинку на свіжому повітрі – смажене м’ясо. Скільки в Тернополі зараз коштує м'ясо і яке краще обирати для приготування шашлика, ми запитали у продавців.
Продавці на Центральному ринку та в м’ясних магазинах міста розповіли, що великого попиту на м'ясо зараз немає. Ціни знизилися, а люди все одно майже зовсім не купляють, - розповідають продавці м’яса на ринку.
Задню частину свинини в Тернополі зараз можна купити за ціною у 110 гривень за кілограм, а передня частина 85 гривень за кілограм.
Гуляш та передня лопатка в одну ціну 100 гривень за кілограм.
Відео дня
Продавці на Центральному ринку кажуть, що найкраще для приготування шашликів обрати шию або стейк, їх вартість 130-150 гривень за кілограм.
Смачний шашлик можна приготувати з будь-якого м’яса, хоча свинина є традиційним м’ясом для шашлику. Та головне, щоб воно було свіже. Свіже м’ясо має мати світло-рожевий колір і бути з жировими прошарками всередині. Шашлик із такого м'яса буде не жирним, а саме соковитим і смачним. Найкраще, звичайно, підійде ошийок, а також можна використовувати корейку, лопатку, задню частину,- розповіла продавець м'ясо на тернопільського Центральному ринку пані Марія.
А ось продавець в м’ясному магазині міста пані Оксана каже, що тільки за зовнішнім виглядом ви свіже м'ясо не виберете, потрібно визначати за запахом.
Свіже м'ясо не має жодного запаху, якщо запах м’яса вам неприємний, то це вірна ознака несвіжої продукції. А ознака хорошої яловичини - це запах молока, - розповідає пані Оксана.- Коли м'ясо вже стоїть декілька днів на прилавку і його ніхто не купляє, то воно починає пахнути кров’ю та затхлістю, тому завжди нюхайте м'ясо перед покупкою.
Не менш важливий етап в приготуванні шашлика - це маринад і тернопільські продавці поділились своїми рецептами смачного маринаду.
Я завжди готую традиційний маринад, використовую все натуральне, нічого зайвого не додаю. Даю сіль, перець, цибулю та ніч заливаю мінеральною водою. І з правильно підібраним м’ясом шашлик виходить завжди ніжний та смачний, - розповідала продавець на Центральному ринку Іванна.
А от мій син завжди маринує шашлик з коріандром, додає декілька зубців часника і приправу для шашлику. А інколи додає трішки меду і в шашлика з'являється яскравий аромат, - каже продавець Ірина.