На тернопільську "Ниву" "наїхали" у прямому ефірі. Клуб вимагає спростувань


На тернопільську "Ниву" "наїхали" у прямому ефірі. Клуб вимагає спростувань

В ефірі програми "Профутбол" президент винниківського "Руху" Григорій Козловський натякнув, що "Нива" грала так званий матч "на контору".

Уся ця історія розпочалася ще 8 лютого під час товариського матчу у Винниках між "Рухом" та "Нивою". У другому таймі президенту "Руху" зателефонували та повідомили, що на програш тернопільського клубу більш ніж у два м'ячі поставили велику суму грошей. Матч завершився перемогою винниківчан 2:0, а тому ця "ставка" не зіграла.

Після поєдинку головний тренер "Ниви" Василь Малик та директор клубу Дмитро Андрієшин одразу ж відкинули будь-яку можливість участі своєї команди у нечесній грі.

"Ми зателефонували у Комітет етики та чесної гри ФФУ, щоб з'ясувати усі деталі цієї ситуації. Нам підтвердили, що на певний результат цього матчу була зроблена ставка, але вона не зіграла через своєчасне попередження. Своїм футболістам ми повністю довіряємо та відкидаємо будь-яку можливість їхньої участі у так званих матчах з фіксованим результатом". – заявив директор клубу.

Відео дня

Нова серія протистояння між клубами розпочалася увечері 3 березня, коли в ефірі популярної телепередачі "Профутбол" президент "Руху" Григорій Козловський непрямим текстом звинуватив "Ниву" у нечесній грі, натякнувши на участь у цьому головного тренера тернополян Василя Малика.

- Звісно, це видно по людях. Я побачив по очах, хто точно причетний із "Ниви" (Тернопіль) до цієї історії. По реакції, коли я сказав, що ми зупинимо гру й забивати не будемо, я побачив паніку в очах цієї людини, яку я знаю багато років, — заявив на всю країну Козловський.

При цьому жодних пояснень чи позиції офіційних представників "Ниви" журналісти "Профутболу" озвучити не спромоглися, обмежившись своїми висновками та цитатами з офіційного сайту тернопільського клубу. Але реакція представників "Ниви" була негайною. Із заявою виступив навіть власник клубу Степан Рубай, який вкрай рідко висловлює свою публічну позицію.

"Влаштувавши клоунаду під час товариської гри, Козловський тепер намагається кинути тінь на репутацію нашого тренера і усієї команди. Виникає запитання: чому журналісти програми "Профутбол" озвучили позицію лише з однієї сторони? Чому вони не звернулися до керівництва "Ниви", до головного тренера? Вся ця сиутація не більше, ніж дешевий піар Козловського на нашій команді.

Зараз ми хочемо, щоб Козловський та ведучий програми "Профутбол" Ігор Циганик не розмахували руками у прямому ефірі, а називали конкретні факти та імена, якщо такі є. Тим паче у сюжеті прямим текстом сказано, що Козловський готовий "сказати набагато більше". Ми чекаємо і хочемо почути про це "набагато більше". — йдеться у заяві пана Рубая.

Позицію щодо звинувачень у свою сторону також озвучив головний тренер "Ниви" Василь Малик.

- Я не плекаю ілюзій, що можливі такі ігри, що є футболісти, які зловживають таким становищем, - каже тренер. - Але я впевнено можу сказати, що я в жодній такій грі не брав участі. Я готовий пройти детектор брехні стосовно не лише цього спарингу з "Рухом", а й стосовно будь-якого іншого матчу в моїй кар’єрі. Тож вимагаю публічного спростування цих слів та моральної компенсації, яку перерахую на благодійність. Вважаю, що я повинен відстояти своє ім’я та ім’я чесних людей із тернопільської "Ниви".Також представники тернопільського клубу звернулися з офіційним листом до президента Професіональної футбольної ліги Сергія Макарова та голови комітету етики та чесної гри Федерації футболу України Франческо Баранки. Клуб просить провести детальне розслідування цього матчу та озвучити імена і факти, які відомі футбольним органам.

Як повідомили у клубі, наразі жодної реакції з боку представників "Руху" чи редакторів програми "Профутбол" немає.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up