Містичну прем'єру побачать тернополяни 13 жовтня

Містичну прем'єру побачать тернополяни 13 жовтня

Поринути у феєрію «Майської ночі» запрошують тернополян 13, 14, 17, 18, 21 та  24 жовтня. Саме в ці дні у Тернопільському обласному академічному драмтеатрі ім. Т. Шевченка відбуватиметься прем’єра музичної вистави.

Класичний сюжет однойменної повісті Миколи Гоголя у сучасній інтерпретації заслуженого діяча мистецтв України, режисера-постановника В’ячеслава Жили заграв новими барвами. Адже у виставі гоголівська містика тісно переплетена з реальністю. Постановка сповнена дивовижною сучасною музикою, стилізованими танцями, коханням Левка та Галі, залицяннями Голови, фліртом Ферапонта й  Аглаїди, химерами Водяника, Панночки, чудасіями Русалок, бешкетуванням парубків.

До роботи залучений майже весь творчий колектив театру. Виставу грають два акторські склади.

  • Цього разу ми намагались зробити щось таке, чого Тернопіль ще не бачив, – інтригує В’ячеслав Жила.

Над постановкою працювала хореограф зі Львова Нінель Збєря. Співпрацею з тернопільськими акторами задоволена. У виставі багато танцювальних номерів, які мають вразити глядача.

Відео дня

Художник-постановник Григорій Лоїк займався сценографією, а костюми розробила художниця Наталія Ридванецька із Черкас.

Музику написав київський композитор Юрій Звонарь. Він приїде на прем’єру.

  • Наша співпраця з ним була плідною і цікавою, – стверджує диригент оркестру Василь Драгомирецький. – Музика різнохарактерна, сподіваюсь, що нам все вдалося.

Тексти пісень належать перу народного артиста України Івана Ляховського. Він же грає у виставі Голову. Каже, що загалом підготував 15 текстів, до «Майської ночі» потрапили 13.

  • Сюжет вистави класичний, але прочитання сучасне, – каже він. – Я граю Голову. На сцені працюю в манері відчуження, тобто є персонаж і актор Іван Ляховський. Я дивлюся на нього збоку, десь підсміююсь над ним, десь осуджую, десь схвалюю. Працювати в такому стилі дуже цікаво.

Педагог з вокалу заслужений артист України Микола Блаженко вважає, що дана постановка є українським мюзиклом.

  • Тернополяни вже звикли, що роботи режисера В’ячеслава Жили – це щось цікаве, нове, це сучасна інтерпретація та естетика, – зазначає він. – Чудова сучасна музика базується на народних мотивах, багато співу. Прекрасні сольні номери виконують молоді актори. Їхній спів підкріплений бек-вокалом.

Головний любовний трикутник вистави – це Галя-Голова-його син Левко.

  • У мене дуже цікава роль, – каже заслужений артист України Олександр Папуша, який грає Голову. – Євген Лацік у виставі є моїм сином. Ми обоє залицяємося до Галі, роль якої виконує Юлія Хміль. Зараз у житті теж багато таких варіантів, коли татова дівчина молодша від синової. У виставі перемагає кохання і здоровий глузд.

Музична комедія «Майська ніч» є третьою прем’єрою за творами Миколи Гоголя у сценічній редакції і постановці В’ячеслава Жили. На «Ніч перед Різдвом» і «Сорочинський ярмарок» тернополяни приходять із задоволенням.

  • Ми дуже скучили за глядачами, під час репетицій викладалися максимально, щоби восени подарувати трохи тепла усім, хто любить театр, – каже Євген Лацік.

Квитки на прем’єрні покази коштують 50-80 грн.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:01 Тимчасове відключать газ в центральній частині Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up