Хваліть голосно, критикуйте тихо

  • Марія Хомів
  • Автор: Марія Хомів
  • Психотерапевт, завершила навчання в методі позитивної психотерапії, завершує навчання  в методі когнітивно-поведінкової терапії, член Всесвітньої Асоціації Позитивної психотерапії, член Української Спілки Психотерапевтів, співавтор блогуhttp://pozytyv.in.ua//, автор позитивного проекту для дівчат-підлітків, проектів для жінок, ведуча оздоровлюючих та розвиваючих  груп, тренінгів та вебінарів, координатор проекту для вагітних "Школа щасливого материнства св.Анни, голова ГО "Центр щасливого Батьківства та Материнства". Лектор у курсі передшлюбних наук, заміжня, мама. 

  • access_time

Перестаньте бігти від проблем! Зіткніться обличчям до обличчя з усіма невдачами, виправте ситуацію, спілкуйтеся, цінуєте, прощайте і ЛЮБІТЬ людей.

Поламайте будь-які емоційні стіни, які Ви побудували навколо себе, і відчуйте кожну гостру емоцію, як хорошу, так і погану. Це реальне життя і Ви не повинні боятися говорити на ті  чи інші теми. Слухайте і говоріть, не ображаючи інших людей. Спілкування – це не просто важлива частина відносин, це і є стосунки.

Один із секретів хороших взаємостосунків, описаний Н.Пезешкіаном: «Хваліть голосно, критикуйте тихо. Сприймайте індивідуальні відмінності один одного не як привід для конфліктів, а як те, чому ви можете навчитись один у одного».

Слова любові мають бути підкріплені вчинками. Звертайте увагу навіть на дрібниці  для того, щоб Ваші кохані зрозуміли і повірили в те, що вони Вам не байдужі.

Будь-які відносини також будуються на міцному фундаменті спільної роботи. Ви зможете досягти набагато більше, якщо будете працювати спільно, аніж поодинці . Друга людина завжди замикає коло . Міцні відносини  залежать від зусиль двох партнерів, а сила кожного з партнерів відносин  залежить від їх якості.

І пам'ятайте те, що відносини не можуть завжди ділитися 50 на 50. Ви також не здатні викладатися завжди на повну. У той час, коли один з вас може віддавати тільки 20 відсотків, інший може викладати 80 і  навпаки. Здорові стосунки полягають в тому, щоб віддавати більше навіть у той час, коли один з їхніх учасників на це не здатний.

Не бійтеся помилок! Не помиляється лише той, хто нічого не робить і кому просто все байдуже. Проте  вчіться визнавати власні помилки і використовувати власні промахи на зростання у мудрості. Але не забувайте, що “ваша половина” має також подібне право на “недосконалість”. Лише спільно, допомагаючи одне одному, крок за кроком, не зосереджуючись на недоліках ближнього, ви зможете зростати у найдивовижнішому почутті ― Любові. І тоді з роками ваші почуття не будуть слабшати, а навпаки набуватимуть нового потужного звучання.

Любов- здібність характеру. У одних в характері її весь час чекати, в інших-неперервно шукати, і третіх- всюди знаходити. Найлегше- ненавидіти. Найважче- досягати порозуміння.

Сім’я- це по суті проект, яким потрібно управляти щасливі сім’ї- це ефективні команди, які гнучко взаємодіють, адаптовуються, приймають спільні рішення. По принципу управління проектами, автор Брюс Ейлер, бере у сучасних веб-розробчиків ідеї : менше строгих правил, більше особистісного спілкування, відсутність жорсткої ієрархії, піклування , зацікавленість та підтримка, урізноманітнення цікавим, регулярні перевірки статусу проекту ( що йде добре, що могло б бути краще в нашій сім’ї).

Щаслива сім’я- це твій вибір.

Життєво необхідно вміти відкривати душу, що замкнулася від нас, і відновлювати гармонію. Багато пар перетворюються на подібність...

Перестаньте бігти від проблем! Зіткніться обличчям до обличчя з усіма невдачами, виправте ситуацію, спілкуйтеся, цінуєте,...

Виявляється, сьогодні Міжнародний день друзів. Слухаючи дзвінкий і сумний голос «Маленького принца»,  інколи  розумієш,...

Кому потрібна планета, де не буде коханих людей?

Кому потрібна планета, наповнена  самотніми чоловіками та жінками із сумом в очах? Все більше запитів про відносини....

Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:30 На фронті загинув розвідник-сапер з Тернопільщини 09:01 У центрі Заліщиків встановили розкішні Великодні декорації. ФОТО photo_camera 08:01 Розпочався Страсний тиждень: особливості кожного дня від понеділка до неділі 20:01 Тернополянка замовила собаку потягом, а коли прийшла зустрічати — його там не було Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 19:01 З 1 травня в Україні на водіїв чекають зміни 18:01 Кошики, великодні свічки та вербу купували тернополяни на ярмарку, щоб допомогти ЗСУ photo_camera 17:03 «Дрони треба вже»: у Тернополі відбувся благодійний концерт на підтримку ЗСУ 16:01 «За тиждень — Великдень!»: тернополяни освятили вербу та діляться фото в соцмережах photo_camera 15:05 «Моє серце два роки в полоні»: матері та дружини благають звільнити військових 14:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 13:02 Прочісують поля та ліси: розшук чоловіка з Кременеччини 12:01 Що можна і не можна обговорювати з сімейним лікарем. Пояснює НСЗУ 11:00 Тернополяни освячують вербу: репортаж з храмів 10:02 У Почаєві прощатимуться з захисником Русланом Петриком
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up