Кольори ностальгічного міста

  • Марія Хомів
  • Автор: Марія Хомів
  • Психотерапевт, завершила навчання в методі позитивної психотерапії, завершує навчання  в методі когнітивно-поведінкової терапії, член Всесвітньої Асоціації Позитивної психотерапії, член Української Спілки Психотерапевтів, співавтор блогуhttp://pozytyv.in.ua//, автор позитивного проекту для дівчат-підлітків, проектів для жінок, ведуча оздоровлюючих та розвиваючих  груп, тренінгів та вебінарів, координатор проекту для вагітних "Школа щасливого материнства св.Анни, голова ГО "Центр щасливого Батьківства та Материнства". Лектор у курсі передшлюбних наук, заміжня, мама. 

  • access_time

     Коли я  була маленькою, усе навколо видавалось таким серйозним і великим.

Вибрані миті, пазли спогадів, які залишились в куточках пам’яті.

Височенні дерева в парку, туман над озером, дерева з горіхами і кущі з аґрусом,  морозиво в кафе «Сніжинка», квітчаста ковдра. Побиті коліна після їзди на велосипеді, перші ляльки, прогулянки парком, хованки для секретиків біля дому.

    Дитинство промайнуло як мить. Різнокольорове і радісне. Скільки усього я  змогла пізнати тоді, отримати вдома, навчитись у сестри і батьків. Вірити в свої сили, любити своє місто. Відчувати його смачний запах, споглядати  красу пейзажів, захоплюватись і заворожуватись змінами, перепетіями місцевих романів. Тисячі днів прожитих тут, сніданків, десятки зданих іспитів, весен, хороших справ, поцілунків.

     Та хіба я  виросла? Напевно просто все навколо підросло, а я – всередині  ще досі, інколи, маленька дівчинка. Особливо, коли огортаюся холодними вечорами теплою квітчастою ковдрою і читаю книги за горнятком чаю.

      Сьогодні ми з чоловіком, як і колись мої батьки, можемо взяти доньку  за  теплу долоню,  і показати їй місто. Слідкувати за мерехтливими зірками, обдуватись легким вітерцем під час вечірньої прогулянками над ставом, захоплюватись чарівними вуличками, годувати перед театром майже «домашніх» голубів, смакувати чай в затишних закладах гостинного міста. В цьому місті неможливо не любити. Тут хочеться думати і говорити про любов до життя і людей. Чому? Тому що, це наше місто. Затишне місце вдома. Наше найпрекрасніше місце на Землі.

Важко уявити, якою б я була без свого міста. Бажаю тобі миру, місто. Бажаю миру, любові   і спокою кожному українському місту. Хай у наших дітей теж будуть приємні спогади про місто, де вони живуть.

Коментарі (0)

Життєво необхідно вміти відкривати душу, що замкнулася від нас, і відновлювати гармонію. Багато пар перетворюються на подібність...

Перестаньте бігти від проблем! Зіткніться обличчям до обличчя з усіма невдачами, виправте ситуацію, спілкуйтеся, цінуєте,...

Виявляється, сьогодні Міжнародний день друзів. Слухаючи дзвінкий і сумний голос «Маленького принца»,  інколи  розумієш,...

Кому потрібна планета, де не буде коханих людей?

Кому потрібна планета, наповнена  самотніми чоловіками та жінками із сумом в очах? Все більше запитів про відносини....

Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:09 Як Тернопільщина відбудовує Архангельське на Херсонщині: ексклюзивний репортаж «20 хвилин» play_circle_filled photo_camera 22:00 На Тернопільщині будуть заморозки на ґрунті 21:11 На Тернопільщині 15 і 16 травня аварійно відключатимуть електрику. У кого і де не буде світла? 21:00 Якщо буде дефіцит: графік відключення електрики на Тернопільщині 13-19 травня Від читача 08:54 На Тернопіллі шукають роботу 176 осіб з інвалідністю. Роботодавці, які їх працевлаштують, отримають компенсації! 20:03 На Тернопільщині відкрили будинок для внутрішньо переміщених осіб: які умови та хто зможе поселитися photo_camera 20:00 Кинув коледж і підписав контракт з тернопільською артбригадою 19:02 «Ще побігаємо на протезах»: історія захисника Віктора Безпалого, який вчиться ходити після поранення 18:01 То був стрес на ціле село: де зараз справа загибелі у ДТП двох людей, авто яких «зім’яло» під автобусом 17:30 Усіх споживачів Тернопільщини просять обмежити споживання електроенергії (ОНОВЛЕНЕ) 17:00 21—24 травня на Східному і Дружбі будуть тимчасові незручності з водопостачанням 16:38 Передали нашим тернопільським тероборнівцям ще вісім нічних розвідувальних дронів - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 16:00 Померла студентка ТНПУ 15:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 15 травня 15:00 У Тернополі виходили дівчинку, вагою 800 грамів play_circle_filled 14:00 «Контінентал» завершив посів ярих культур та посадку картоплі (новини компаній) 13:11 У Тернополі від каналізації відключені 45 квартир 12:30 На Чортківщині зіткнулися легківка і вантажівка 12:00 Ваш автомобіль – наша турбота! Автосервіси та СТО Тернополя.(партнерський проєкт) 11:50 В аварії з двома Тesla та Тойотою постраждали два водії
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up