Урочисто - про "файне" місто

Що б там не казали скептики і не шипіли недоброзичливці, місто наше стає дедалі ошатнішим і впорядкованішим. На брудні баюри, слизькі вулиці, крижані брили, що загрозливо звисають з дахів,  зважати не варто - то все тимчасове: сьогодні вони є, а завтра пригріє сонечко - і зникнуть. Ну, може десь колись там легенько впадуть на когось. Або ж легківка, промчавши через оту саму баюру, забризкає якогось  роззяву з ніг до голови. Або ж якийсь бездомний песик хапне когось зубами.

Але все це - прикрі й нетипові епізоди в загалом радісному житті. І люди в нашому місті - спокійні, привітні, позбавлені заздрісності,  завше готові порадити, а коли треба - то й щиро відгукнутися на чужу біду. І домівки свої скоро вже зможуть не закривати на хитромудрі замки - точнісінько як у Фінляндії. І автівки залишатимуть без догляду на тривалий час - як десь на Karlsplatz у Відні. 

Звідки беруться усі ці чесноти? Вони, звісно ж,  не з'являються на голому місці. І не імпортуються звідкілясь з-за Карпат. Вони в людях дбайливо і терпляче виховуються. Виховуються, передусім, особистим прикладом наших очільників, їхньою "денною і нощною"  працею і хронічною турботою про благо громади. І такий приклад може надходити лише від людей істинно, глибоко віруючих. Коли іноді увечері проходжу повз будівлю на Листопадовій, мимоволі кину погляд на вікно, і одразу ж серце зігріває думка: там зараз, саме в цю мить трудиться для блага жителів Тернополя його голова і свідомі депутати. І так тепло і радісно одразу стає на душі, і вона, ота сама душа, ладна від отої радості співати.  І думаєш тоді проникливо й урочисто: "Рідна земле, рідне місто, твоя доля в надійних руках". Недаремно їх, оті руки й світлу голову, так натхненно оспівують і відзначають в усіляких рейтингах незаангажовані (абсолютно!) ЗМІ та портали. 

А не за горами  ж  - нові вибори. І знову, напевно, витягнуть з пропахлої нафталіном шафи експерта з розвінчування підступів світового іудейства, який почне натхненно (і безкорисливо!) співати осанну нині сущому міському голові. Але, на мою думку, й цього замало - якби моя воля, я б посунув кудись  пам'ятник Пушкіну і спорудив на його місці прижиттєвий монумент... вгадайте, кому? Правильно - йому, ясночолому, незрівнянному і єдиному...  А, може, залишити отого Пушкіна в спокої й поставити новий пам'ятник... ну, хоча б за "Березолем", на місці нової славетної будови?

 

Коментарі (20)
  • Jack Winchester

    а жовчі то скільки... автор має більше дбати за своє здоров'я... з таким настроєм і на вулицю виходити небезпечно... враги, кругом одни враги... як завжди, хтось винен у всьому (міський голова на цей раз?)... не затяжко таким параноїком бути? чи то старість дає себе чути? краще пішов би та позбивав крижані брили з дахів... хоч якась користь... або собак бездомних нагодував... а у Фінляндії хати все-таки зачиняють (нещодавно відвідав) та автівки залишають без догляду у багатьох країнах, а не лише у Відні... та й чого перейматися, всі автівки застраховані... а люди в Тернополі дійсно гарні... повір, можу порівняти... то тільки зовсім недалекі люди можуть цього не помічати...

    Ігор Дуда reply Jack Winchester

    Пробач, ЧМО - я переоцінив твій IQ. Він не 2-3, як я припускав, а значно нижче нульової відмітки. Тебе вже треба оцінювати за іншими критеріями, зокрема:

    Кретині́зм - вроджене захворювання , що викликається браком гормонів. Характеризується затримкою фізичного і психічного розвитку. Характерною ознакою є затримка росту і розумова відсталість, що доходить іноді до ідіотії (вже дійшла). Прогноз - несприятливий.

    Але не впадай у відчай, jack-валера-льова-люся-саша-вітя... Надія завжди є! Медицина прогресує!! Буде і на твоєму унітазі свято!!!

    Ты слышало, как говорят в народе:

    "Аборт был должен быть, а вышли - роды",

    И твоя жизнь - как впечатляющий аккорд -

    Вот что выходит, коль не сделанный аборт

    А вообще тебя, валера-лева- віктор-jack і саша,

    Мамаша, видно, родила в параше

    С тех пор на будущие времена

    Ты полюбил приятный вкус "гівна",

    Как почитать тебя, так к выводу придешь-

    Его ты каждый день с любовью жрешь

    И делят трапезу "жена" и "сыновья"?

    Вот это, понимаю я,  семья!!!

    Ігор Дуда reply Jack Winchester

    Сподіваюся, у стосунках з тобою я забезпечую "Strict adherence to the regulations of the  European Convention for the Protection of Vertebrate Animals used for Experimental and Other Scientific Purposes"  (Strasbourg, 1986)

    Переклад останнього вірша - спеціально для тебе, неперевершеного майстра рими і тонкого цінителя ритму:

     Let's step on the folk wisdom track:

    It is like "Pot calls kettle black"

    Are you dead sure of being heroic,

    You fucking miserable paranoiac?

    Але ж, послухай, ВАЛЄРА, ЧМО ЛЕВАНДОВСКИЙ ІЗГОЙ РІДКІСНИЙ - в послєднім "товарнякє" ні фіга не забіл

    Так ти мене лучше понімаєш, надєюсь?

    Ігор Дуда reply Jack Winchester

    Вернемось до народного начала:

    Чия б корова, як то кажуть, та й мичала...

    Це - як тобі, ДЕБІЛЬНОМУ ІЗГОЮ

    Щось там патякати про паранойю

    Ігор Дуда reply Jack Winchester

    Як же я забув! Воно (тобто jack winchester - саша крест і т.д.) - ще й незрівнянний поет із своїм самобутнім, ні на кого не схожим стилем...

    Саша Крест reply Ігор Дуда 23 березня 2018 р.

    Дух приключений, что царит в Отчизне,

    Находит воплощенье в ней свое:

    У Дуды жопа - это образ жизни,

    И делается все - через нее!

    Всё жопой чувствует, всех в жопу посылает,

    Все через жопу делает дела.

    Как банный лист он к жопе прилипает,

    Пока его та жизнь за жопу не взяла. reply Відповісти share Поділитися remove 0 add Ігор Дуда reply Саша Крест 23 березня 2018 р.

    Ода жопе Вадик Дегурский

    Как вешняя вода бегут года,

    И, выбросив в утиль язык Эзопа,

    Я вам скажу - не будет никогда,

    Универсальней термина, чем ЖОПА!..                

    Пусть не нашлось ей места в словарях,              

    В красе свой - стыдлива и не гОрда,              

    У каждого из нас она – своя,                Похоже - даже самый главный орган…

    Как верная жена – пускай и ноет, Она совсем как русская душа –

    Попробуйте сказать-ка нам иное - Мы возразим – нет, наша хороша!..            

    Дух приключений, что царит в Отчизне,             Находит воплощенье в ней своё -             В России жопа – это образ жизни,             И делается всё – через неё!..

    Все жопой чувствуем, всех в жопу посылаем, Все через жопу делаем дела.

    Как банный лист мы к жопе прилипаем, Пока нас жизнь за жопу не взяла! reply Відповісти share Поділитися remove 0 add Ігор Дуда reply Саша Крест 23 березня 2018 р. Вон страсть какая у валеры у ДЕБИЛА -

    В поззию ублюдка занесло:

    Рогами вот слегка покопошилось -

    И "Оду жопе" Вадика нашло,

    А я-то думаю: неужто научилось Ритм чувствовать, ну и размер стиха?

    Да нет, оно слегка подсуетилось - Ну, и состряпало ту рифму кое-как

    Но почему же, ЧМО, ты упустило Упоминание о "верной" о "жене"?

    Неужто "с деликатности" забыло, Как оказалось и с рогами, и в говне?

    Но...все же дух пускай царит в отчизне

    И объяснит jack-леве-саше нараспев:

    ДЕБИЛОМ ЛОПОУХИМ на всю жизнь он

    Останется с рогами и в дерьме... reply Відповісти share Поділитися remove 0 add

    Посилання на джерело: https://te.20minut.ua/blogs/dokaz-vid-suprotivnogho.html

    Ігор Дуда reply Jack Winchester

    Втім, буду об'єктивним - оце воно на кличку jack winchester - ще й витончений - та що там витончений, - просто незрівнянне лірик...

    Jack Winchester 6 вересня 2017 р. Приємно читати... Кохання має врятувати світ... Без нього життя не має змісту. Життя тільки для себе... втрачене життя. reply Відповісти

    Посилання на джерело: https://te.20minut.ua/blogs/ostrivec-kohannya-iz-serdec-terni-i-polya.html

    Ігор Дуда reply Jack Winchester

    До питання жовчі:

    Івона 9 грудня 2016 р. Jack Winchester не треба бризкати жовчю і виливати грязь на когось якщо ти сам неудачник по життю. В доброго чоловіка жінку не вкрадуть, Шукай проблеми в собі!

    Посилання на джерело: https://te.20minut.ua/blogs/vid-zlodyugh-zahistit-shariat.html

    Ігор Дуда reply Jack Winchester

    Рекомендую: jack winchester- саша крест-віктор м. - валера-льова-люся..(можливі інші клички). Свідомо пишу з малої букви, оскільки в ієрархії хребетних перебуває нижче приматів і наближається до парнокопитних.

    Рівень IQ: в межах 2-3 (за свідченням раніше близької особи). Нормою вважається IQ більше 70. (Коефіцієнт інтелекту (IQ) людей з синдромом Дауна коливається від 20 до 75). Дивовижно безграмотне та інтелектуально обмежене (попри нібито вищу освіту). Активний словниковий запас - 15-20 слів і 3-4 стереотипні речення (у "Эллочки-людоедки" він був більший - 30 слів).  Після того, як дружина навішала роги, отупіло остаточно.

    Прикмети: невисокого росту, клаповухе

    Характер: любить вихвалятися, як "шикарно" живе, куди роз'їжджає і т.п. Впертий як алігатор, стійкий до обливання "гівном" (звик ним живитися - вроджена копрофілія), продовжує ховатися за кличками, хоча мало б второпати: єдина істота, яка може так наполегливо ГАВКАТИ З НОРИ - це та, ЯКУ ПОКИНУЛА ЖІНКА ЗАРАДИ ІНШОГО (юридичний постулат ще Стародавнього Риму - "Кому вигідно?").



    Для продовження теми: Саша Крест 30 грудня 2017 р. Дякую редакції 20 хвилин! Читати досить цікаво. Молодим журналістам успіхів та натхнення. А старе совдепівське насліддя, яке вважає, що "знає" щось і не наважується навіть прочитати "творіння" інших (хоча вважає себе журналістом та публіцистом), давно треба на смітник історії... З Новим Роком! reply Відповісти

    Посилання на джерело: https://te.20minut.ua/Podii/kolektiv-redaktsiyi-20-hvilin-vitae-ternopolyan-z-novim-rokom-ta-rizdv-10663639.html

    Зважте, яка єзуїтська хитрість як для ДЕБІЛА: однією рукою саша крест хвалить, і в той же час іншою рукою (віктора м.) тоном метра - "опустився до 20 хвилин?". Помилки у "саші" та "віктора" однотипні, оскільки породжені одним і тим же рівнем IQ.

    Jack Winchester reply Ігор Дуда

    Недочитав... Дуже багато буковвввв.... І це відповідь на коментарій до блогу? А по темі? А по темі пшик... як завжди...

    Ось це по темі... на пам'ять тобі, маразматику, від нас... Жінка моя - справжній геній...



    Дуда по травичці біжить і регоче,

    Ігорку травичка піпіську лоскоче!

    Скінчилась травичка – гравій пішов.

    Дударик додому без піпіськи прийшов…

    Ігор Дуда reply Jack Winchester

    Який ніжний, душевний віршик! Я аж розчулився! Ти, джеку-сашо-валерчику-вітю-льово-люсю, як ніхто,  надихаєш мене на творчість. Тільки не думай, будь-ласка, що це "жовч", це - цілком щиро, від усього серця:

    "саша-джек сидить на піску - пісять хоче

    Вітер поруч льовині вушка тріпоче,

    Ну, а далі видно валерчика ріжки

    "Пити хочу - каже, - лиши мені трішки"

    Зараз джек нужду свою справить гарненько

    Ну, й валері в скляночку збризне тихенько -

    Пий, валеро, пий, напивайся досхочу

    Щоб думки твої були ясні, робочі

    Ні, не можу все це один я допити-

    Треба й моїй "жінці" розумній лишити

    Вона в мене - точно як я, тобто  "гарна",

    А до того ж "мудра", та ні - "геніальна!"

    Разом класний віршик ми з "нею" складемо

    Потім сечі (трішки!) теж разом поп'ємо,

    Ну, а потім можна й "гівном" закусити,

    Щоб знов вірші гарні назавтра творити!"

    А интересно,ВАЛЕРА,ЧМО ЛЕВАНДОВСКИЙ сегодня южнокорейцам забьет, или уже РОГА РАЗВЕСИЛ - в Мадрид намылился?

    Ігор Дуда reply Jack Winchester

    Ей, БИДЛЯЧЕ ЧМО, тобі, сподіваюся, сподобається моя імітація давньогрецької поезії:

    Знаєш, джек- саша- валера, є в світі болячка,

    Що копростазом зовуть, а в народі - запором,

    Знаєш, звичайно, кому ліпше тебе це знати?

    Ти ж бо на неї хворієш давно й безнадійно,

    То все б нічого, та діє вона і на мозок -

    Пише людина таке, що не лізе в ворота

    Зовсім ніякі, зате хворий щиро вважає

    Все, що написане ним, незрівнянним і мудрим

    Є на це засіб - казав тобі це вже не раз я,

    Тільки б хотів ти - і вилічишся одним махом:

    Клізму хай "жінка" зготує зрання  з скипидару,

    Вприсне тобі - й голові стане легше одразу,

    Правда, "засреш" все навколо, включаючи й "жінку",

    Якщо не брешеш - таку ж , як і ти "геніяльну"

    Але нічого, "гівно" - то не кров, можна змити,

    Ти ж доказав, що його можна навіть і їсти,

    Потім, наївшись, "фуйню" відсилати на сайти,

    Й думати довго про себе: "Який же я мудрий!"...

    ...Так розкажи ж про Австралію ЧМО рогоносне!



    А смотри JACK-ВАЛЕРА,ЛЕВАНДОВСКИ РОГА ПОКАЗЫВАЕТ опять - скрестил указательные пальцы ы поднял руки   -радуется верно... что в "Реал" намечается переход..

    Jack Winchester reply Ігор Дуда

    Ооооо.... "гівняний" поет на 20 хвилинах... все про гівно... так воно хоче, щоб йому віршиками відповідали... та ще й з римою та ритмом... що ж, кожен день буду додавати тобі віршик... почну, з дуже актуального питання для цього, так званого, поета (майже Пушкіна)... його любові до голови міської ради...



    Дуда у полі гранату знайшов,

    з гранатою тою до мера пішов.

    Смикнув за колєчко і кинув в вікно.

    Дуда він йобнутий, йому все одно...

    Ігор Дуда reply Jack Winchester

    Ей, ЧМО, ти не могло б пояснити, що означають постійні   три крапки  в твоїй маячні? Цим, наскільки знаю, позначають якісь глибокі роздуми, вагання, сумніви, та й то не тикають їх де треба й де не треба. Це після таких "глибоких роздумів" ти народило цей свій шедевральний  вірш?

    Ігор Дуда reply Jack Winchester

    Кажеш, ДУБОВЕ ЧМО jack-саша-валера (і т.д.), любиш "садистські" віршики? Спеціально для тебе - про твоє раннє дитинство:

    Мама пеленки міняла валері

    вітер подув-різко скрипнули двері,

    мама злякалась, за вушка схопила

    і ненароком в окріп посадила,

    скрикнула знову, смикнула за вуха -

    вгору валера злетів наче муха

    в шафу ударився він головою-

    так і живе зі своєю бідою:

    зовсім дурне і на вуха клапате

    от що зробить може рідная мати...

    і

    Ігор Дуда reply Jack Winchester

    Гострий поліморфний психотичний розлад.

    Його можливо вилікувати, якщо вчасно звернутися до фахівця, але для цього потрібно знати причини, що стимулюють його виникнення, а також симптоми недуги.

    Як виникає гострий поліморфний психотичний розлад? Причини його появи пов'язані з перенесеним сильним душевним потрясінням, яке просто вибиває ґрунт з-під ніг, позбавляє здатності адекватно оцінювати ситуацію і навіть в деякому сенсі руйнує звичний світ. Таким фактором може бути, наприклад, подружня зрада.  

    За так званий "вірш" - Ж.Ж.Ж.Ж.Ж - "майбутнє покоління" писало грамотніше.

    Взагалі, БИДЛЯЧЕ ЧМО, ти дедалі більше деградуєш - хоча в твоєму випадку більше ніби й нема куди.

    А...  знаєш   ВАЛЄРА,ЧМО ЛЕВАНДОВСЬКИЙ    Кореї таки забив

    Ігор Дуда reply Jack Winchester

    На 99.99 % знаю, хто ти, тому й описую твою зовнішність в деталях, як її пам'ятаю (невисокого росту, клаповухе). А крім того - з біса безграмотне і дубоголове. Єдине ЧМО, яке може так наполегливо ТЯВКАТИ З НОРИ - це те, ЯКОГО ПОКИНУЛА ЖІНКА ЗАРАДИ ІНШОГО. 0.01% залишаю для якогось стороннього патологічного випадку.

    Что с того, что ты не пил? Ты - безграмотный дебил

    С интеллектом носорога - чист как полихлорвинил,

    Jack Winchester reply Ігор Дуда

    не сподобався віршик... біда, так біда... а цей?



    Дуда у море зайшов по коліна,

    Поруч акула пливла зголодніла.

    Раптом втікла, як від плями мазуту,

    Бо алкоголік – то справжня отрута.

    Ігор Дуда reply Jack Winchester

    А цей?

    Акула джека-сашу зїла,

    І виблювати захотіла,

    Дельфіну каже: "Це -параша.

    Не їж такого, це - jack-cаша".

    Сама ж таки ним отруїлась:

    Дуже "сцикливою" зробилась,

    Сидить в норі на дні і каже:

    "Я не акула, я - jack-саша"

    Ігор Дуда reply Jack Winchester

    Видатне поетичне ЧМО jack-саша-віктор м.-валера-льова-люся...,  "коліна - зголодніла" щось не дуже грає

    Ігор Дуда reply Jack Winchester

    А цей?

    Jack-Саша-Льова "гівна" знов об'їлось

    Ну, і скупатись йому захотілось

    В воду ввійшло, на акулу дихнуло -

    Та, бідолашна, одразу й "загнулась"

    Висновок: в морі купатися варто

    Лише - як Саша, - "гівна" з'ївши з кварту

    Воно не тільки акул відлякає -

    Воно ще й думать йому помагає!

Витвори фантазії митців, буває, співпадають з реальністю точнісінько так само, як накладаються одна на одну монети одного...

Чому в нас «отакі люди»?

«Отакі в нас люди» — цю фразу в різних варіаціях можна чути частенько.  Коли хтось тишком-нишком...

Вона таки справді чарівна, ота пора середини жовтня, і я разом з іншими тернополянами мав щасливу нагоду насолодитися нею....

З коментарів у соцмережах: " Еліта Тернополя !!!Не смішіть  копита Тернополян!!!!!!!!". "Головне...

Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up