Що треба робити, щоб здати ЗНО з двох предметів аж на 200 балів? Школярка поділилася секретами успіху

Що треба робити, щоб здати ЗНО з двох предметів аж на 200 балів? Школярка поділилася секретами успіху
  • Максимальний результат із хімії та математики на зовнішньому незалежному оцінюванні отримала випускниця Тернопільської гімназії ім. Івана Франка Вікторія Костецька.
  • Скільки часу на день потрібно приділяти навчанню, аби мати найвищі оцінки? Що допомагає не здатись та мотивує на усі досягнення? Про усе Вікторія розповіла журналістам "20 хвилин".

Вона мріє вступити у медичний університет та рятувати людей. І перші кроки до цього вже зроблені. Вікторія Костецька отримала максимальний результат за ЗНО з математики та хімії.

 — Ці предмети завжди були моїми улюбленими. Саме їх я знаю практично досконало. Ще із 7-го класу брала участь в олімпіадах з математики, фізики, хімії та отримувала призові місця. У мене любов до технічних наук і точний склад розуму відмічали завжди. 

Дівчина розповідає, що здавала ще ЗНО з української та англійської мов, але творчі завдання на максимум балів написати значно важче. Тут може "зіграти" суб'єктивна думка вчителя.

Відео дня

А от з точними науками простіше, каже дівчина. 

Для мене завдання не були складними

Чимало випускників скаржаться, що цьогоріч завдання із математики були особливо складними. Але Вікторія Костецька каже, що для неї нічого складного у завданнях не було, і усі вона виконала правильно.

— Для мене завдання не були складними. Були хвилювання лише за останнє, розв'язанню якого приділяла найбільше уваги, але і з ним я впоралась, — розповідає випускниця. — Так з іншими предметами. Я порівнювала із завданнями попередніх років і не можу сказати, що було важче. 

Щодо ЗНО із хімії, то дівчина каже, що декілька завдань були нестандартними, але і з ними вона впоралась. 

Скільки часу готувалась 

Як і для більшості випускників, для Вікторії 11-ий клас був непростим, адже саме іспити показують результат за усі роки навчання.

— Я навчалась у класі з математичним нахилом, у мене було 9 уроків математики на тиждень. Останній рік додатково займалась з репетитором. Із ним ми розв'язували найскладніші завдання, сама теж розв'язувала завдання з минулорічних тестувань, щоб зрозуміти, якого типу питання та на що звертати увагу. Хімію додатково вчила сама, але через те, що завжди я брала участь в олімпіадах, мала достатньо знань. І я вважаю, що це дало свої результати, — говорить випускниця. 

В останній рік навчання у школі дівчина практично весь час приділяла навчанню. Зізнається, що вільного часу практично не було. Приміром, на тиждень лише для вивчення математики вона приділяла близько 15 годин, якщо враховувати ще й заняття у школі. 

— Раніше я захоплювалась плаванням, але коли готувалась до ЗНО, то часу на це бракувало. Тому поки я покинула. Не можу сказати, що я весь час сиділа тільки за навчанням, але на прогулянки часу було небагато. Щоб проводити час з друзями, теж доводилось шукати час, адже ми усі були зайнятті підготовкою, також здавали іспити, — каже дівчина. — Щоб відмовлятись від часу з друзями на користь навчання, такого не було, адже усі ми старались знаходити оптимальний для усіх час. 

Брат "задав планку"

Про максимальний результат із іспитів Вікторія дізналась вночі, одразу після того, як його опублікували. 

— Результати з'являлись опівночі. І я оновлювала сторінку, аби побачити їх в ту ж хвилину. Звісно, напередодні перевіряла відповіді і очікувала на 200 балів, хоча хвилювалася, чи усе правильно перенесла в бланк, чи не буде технічних неточностей,  — ділиться вона. — Звичайно, коли дізналася про високу оцінку, була дуже рада. 

За підтримку під час підготовки дівчина насамперед дякує своїм батькам. Розповідає, що вони завжди вірили в неї та не дозволяли опускати руки в складні моменти. Дякує також і усім вчителям, які вклали знання та передали любов до науки. 

— Вдома у мене величезна підтримка, і, звісно, такого результату не було б, якби не мої батьки. У мене були настанови: "Віка, ти зможеш. Ти цього заслуговуєш", — розповідає випускниця. — Ще не надихнули результати ЗНО мого старшого брата. Він задав високу планку, і це змусило мене не відставати від його досягнень.

Уже цього літа дівчина планує вступати у медичний університет. Вона каже, що рішення стати медиком прийняла ще у восьмому класі. 

— Усе почалось з думки, що хочу допомагати людям, бути медиком і рятувати життя. Я вирішила, що для цієї мети потрібно вдосконалювати свої знання. Так і з'явилась цікавімть до хімії, — говорить вона. 

Редакція "20 хвилин" вітає Вікторію із високими досягненнями, віримо у тебе та бажаємо успіхів у всіх починаннях. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up