Чим запам'ятався тернополянам минулий рік

Цікаві подорожі, нові знайомства, книги, досягнення, втрати, захоплення, розчарування… У кожного з нас свої спогади про 2017 рік. Давайте разом пригадаємо, яким був цей рік.

Рік пройшов як один день

Вадим Боярський, директор департаменту соцзахисту населення обладміністрації:
- Рік пройшов як один день. Чи багато вдалося зробити? Ділянка роботи, яку виконую, не є легкою. Все що зробив, зробив щиро і відверто та з Божою допомогою. Тішуся тим, що все таки поруч є люди, які те, що думають, те й говорять і те ж саме роблять! Тому є віра і надія! Хочу всім в Новому році побажати віри та надії. Але пам'ятати, що багато чого залежить від кожного з нас.

Рік непростий для України

Віталій Кудлак, економічний експерт, активіст:
- Рік, що минає, видався дуже непростим для нашої країни та Тернополя зокрема. Продовжується війна, продовжують гинути українські військові. Щодо окремих позитивних зрушень та успіхів є досить яскраві досягнення, як-от безвіз. Ми отримали поглиблення соціально-політичної та економічної кризи в українському суспільстві. Це, як на мене, наслідок протиріччя між владною системою, яка працює на старих олігархічно-корупційних засадах, та суспільством, в якому відбулись незворотні позитивні зміни, пов’язані з усвідомленням національної ідентичності, утвердженням європейського цивілізаційного вибору та демократії, як основи існування держави. Особливо помітними та деструктивними є спроби управляти країною на національному чи місцевому рівні, використовуючи «старі» методи, мета яких збагачення за рахунок доступу до владної «годівниці».

Були позитиви і негативи

Роман Задорожний, голова клубу активного відпочинку «Файні мандри»:
- Рік, що минає, був як позитивним так і негативним. З позитивного запам'яталося проведення в Тернополі багатьох заходів, які залучають містян до здорового способу життя, організація першого в історії міста півмарафону Ternopil Half Marathon - великого спортивного свята і залученням майже тисячі учасників різного віку. А також власна участь в різноманітних нових видах змагань: мультиперегони, «Гонка нації» (Race Nation) та інші. Щодо негативних вражень, то млява громада у загально-міських справах. Недостатня активність при захисті своїх прав. Громадський бюджет та його втілення - найбільший сум в цьому році.
 

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up