Чи варто боятися дешевих запчастин (новини компаній)

Чи варто боятися дешевих запчастин (новини компаній)

В складній фінансовій ситуації українці почали масово економити на багатьох речах, в тому числі, обслуговуванні і ремонті авто. Для цього наші співвітчизники шукають дешеві деталі на розбірках б/в, розбитих чи не розмитнених авто, а також, в погоні за економією, частенько купують ніби-то оригінальні комплектуючі за підозріло низькою ціною. Чим може бути небезпечна така економія, як уникнути придбання неякісного товару і не дати себе ошукати – спробуємо з’ясувати.

Інтернет – панацея, чи лотерея?

 Велика частина автовласників, щоб уникнути витрат, вдається до пошуків деталей в онлайн-магазинах. Там товар часто продається дешевше, ніж в автосалоні, чи фірмовому магазині, до того ж є доставка. Щоб захистити себе від неякісних підробок – ви можете порівняти ціни на запчастини на price.ua. Якщо більшість магазинів пропонує певну деталь за ціною від 700 до 1000 гривень, а один просить за неї всього 300 – це серйозний привід насторожитися. Адже в умовах конкуренції продавці встановлюють таку націнку, яка і їм дозволить заробити, і клієнта не налякає. Ціна, яка значно нижче, ніж середньоринкова, скоріш за все навіть не перекриє собівартості, тому з великою імовірністю можна сказати, що це підробка.  

Другий момент покупки деталей в інтернеті – це репутація магазинів. Відкрити сайт, через який будуть продаватися деталі, нескладно, а розмістити оголошення на загальнодоступній дошці оголошень чи торговому майданчику – ще легше. Аби не натрапити на шахраїв, перевіряйте надійність магазинів. Шукайте відгуки користувачів, уникайте невідомих продавців, що вимагають повну оплату товару наперед, аби захистити себе. Бажано надавати перевагу тим магазинам, що дають змогу сплатити за товар після його доставки і огляду на місці. Таким чином ви захистите себе від недобросовісних торгівців.

А що з розбірками?

В зв’язку з тим, що деталі до стареньких іномарок (яких чимало було ввезено до України в минулі десятиліття) знайти все складніше, популярність набирають так звані авторозбірки. Підприємці скуповують для продажу по деталях старі авто, власники яких не бажають вкладатися в ремонт, пошкоджені в ДТП машини. Також джерелом недорогих деталей є ввезені з Німеччини, Польщі, Словаччини, Угорщини та інших країн Європи іномарки. Адже для того, щоб розібрати авто на деталі – розмитнення при ввезенні можна уникнути, а в ЄС старі авто (1980-2000 років) значно дешевші, ніж в нас.

Купуючи на розбірках б/в деталі, зняті з машини, потрібно бути обережним. Не слід сліпо вірити продавцеві, який демонструє блискучу запчастину і стверджує, що вона майже нова. Великий ризик, що вам пропонують зношену деталь, яку «відновили», обробивши гасом чи дизпаливом, та відшліфувавши струменем піску. Купівля б/в комплектуючих – це завжди дія на свій страх та ризик.

Звичайно, купити якісні запчастини без серйозних слідів зносу можна, але щастить не всім. Якщо ціна здається завищеною – не соромтеся поторгуватися. Але якщо продавець торгується занадто легко, охоче скидає ціну в декілька разів – це теж підозріло. Великим залишається ризик, що він хоче позбутися поганого товару будь-якою ціною.

Коментарі (1)
  • David Starr

    Залежно яка запчастина. Звичайно, що адекватний водій б/у амортизатор чи датчик не поставить, а от бампер, крило чи колісний диск - запросто, як  у хорошому стані.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up