Аж 22 сім'ї отримають компенсації комунпослуг

Аж 22 сім'ї отримають компенсації комунпослуг
Понад 86 тисяч сімей на Тернопільщині мають право на компенсацію витрат за комунпослуги, кажуть в ОДА. Але наразі таким правом скористалися лише 49 сімей. З них точно матимуть компенсації аж 22.

Нагадаємо, з 1 липня 2014 року набрала чинності постанова уряду від 5.04.2014 №83 „Про посилення соціального захисту населення в умовах підвищення цін і тарифів на комунальні послуги”. Витрати фінансують за рахунок субвенції з держбюджету місцевим бюджетам. Компенсацію призначають органами соцзахисту населення.
- Право на отримання компенсації матимуть родини, середньомісячний сукупний дохід яких за попередні 6 місяців не перевищував прожиткового мінімуму для сім’ї. До складу сім’ї включають осіб, які зареєстровані у житловому приміщенні, - повідомив т. в. о. директора департаменту соцзахисту населення Тернопільської ОДА Володимир Івахов на засіданні профільної робочої комісії в ОДА 14 серпня.
Компенсація розраховується як різниця між розміром плати за вказані послуги у межах норм споживання (з урахуванням пільг та субсидії) після підвищення цін і тарифів на послуги та розміром відповідного платежу, який сім’я сплачувала до зміни цін і тарифів на послуги. Її виплачуватимуть з місяця звернення за її наданням до завершення опалювального періоду 2014 — 2015 років. Якщо звернення за наданням компенсації надійшло протягом трьох місяців з дня набрання чинності постанови, за бажанням заявника компенсація може бути призначена з травня 2014 року.

- Прогнозна кількість сімей в області, які матимуть право на отримання компенсації, становить понад 86 тисяч. Станом на 8 серпня 2014 в області за призначенням компенсації звернулось 49 сімей. Ми призначили компенсацію  22 сім’ям, 11 сім’ям відмовили, матеріали про призначення компенсації 16 сім’ям перебувають на розгляді, - додав Володимир Івахов. - Загальна сума призначеної компенсації в неопалювальний період становить – 0,328 тис. гривень,  в опалювальний – 2,268 гривень. Основні причини відмови у призначенні компенсації - це перевищення середньомісячного сукупного доходу сімей встановленого прожиткового мінімуму для сім’ї. Із початком опалювального сезону очікується різке збільшення звернень громадян до органів соцзахисту населення області з питань призначення компенсації.

Довідка
Встановлені прожиткові мінімуми розміри плати за комунальні послуги для надання компенсації (з 1 січня 2014 року): для дітей віком до 6 років - 1032 гривень; для дітей віком від 6 до 18 років - 1286 гривень; для працездатних осіб - 1218 гривень; для осіб, які втратили працездатність - 949 гривень.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • яяр

    це ще раз доказує що зробили такі умови що з 86 тисяч тільки 22 вистачило часу нервів і життя щоб вибити те що належить громадянам по закону.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:01 Розпочався Страсний тиждень: особливості кожного дня від понеділка до неділі 08:01 У центрі Заліщиків встановили розкішні Великодні декорації. ФОТО photo_camera 20:01 Тернополянка замовила собаку потягом, а коли прийшла зустрічати — його там не було 19:01 З 1 травня в Україні на водіїв чекають зміни Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 18:01 Кошики, великодні свічки та вербу купували тернополяни на ярмарку, щоб допомогти ЗСУ photo_camera 17:03 «Дрони треба вже»: у Тернополі відбувся благодійний концерт на підтримку ЗСУ 16:01 «За тиждень — Великдень!»: тернополяни освятили вербу та діляться фото в соцмережах photo_camera 15:05 «Моє серце два роки в полоні»: матері та дружини благають звільнити військових 14:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 13:02 Прочісують поля та ліси: розшук чоловіка з Кременеччини 12:01 Що можна і не можна обговорювати з сімейним лікарем. Пояснює НСЗУ 11:00 Тернополяни освячують вербу: репортаж з храмів 10:02 У Почаєві прощатимуться з захисником Русланом Петриком 09:02 До Великоднього столу: рецепт соковитого курячого філе по-індійськи
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up