73-річну бабусю, яка поверталась зі служби в церкві, на переході збила маршрутка. Як покарали водія?

73-річну бабусю, яка поверталась зі служби в церкві, на переході збила маршрутка. Як покарали водія?
  • Водієві автобуса в момент аварії було 60 років, і водійський стаж у нього чималий. Він – тернополянин. Чоловік каже, що навіть не бачив літню жінку до наїзду. Зупинився вже, коли почали кричати пасажири. 
  • 73-річна Ірина Юрченко загинула миттєво – автобус переїхав її на Шептицького. Літня жінка поверталась з церкви і, ступивши на пішохідний перехід, намагалась перейти дорогу.  

Водієві 14 маршрутки, який переїхав літню жінку на пішохідному переході, проголосили вирок. 

Нагадаємо, аварія трапилась 16 червня 2019 року о 10 годині 15 хвилин на вул. Шептицького у Тернополі. Водієві автобуса в момент аварії було 60 років, і водійський стаж у нього чималий. Він також є мешканцем Тернополя, працює водієм в ПП «Тернвояж». Чоловік тоді розповідав, що навіть не бачив літню жінку до наїзду. Зупинився вже, коли почали кричати пасажири.

Ірині Юрченко було 73. В свою останню подорож за життя загибла вийшла з церкви, де відбула Службу Божу, розповіли родичі. Саме вони після аварії шукали свідків. Адже спочатку була версія, що літня жінка перебігала дорогу у невстановленому місці. Зять з донькою припускали, що мама потрапила під колеса ще одного авто, а вже потім жінку занесло під колеса маршрутки. 

Відео дня

Ходила з паличкою

Ірина Юрченко саме йшла з церкви. Ступити на дорогу у місці, де потрапила під колеса маршрутки, вона не могла фізично – через недугу одна нога жінки була коротшою за іншу. Друга була зламана в бедрі. Вона завжди ходила з паличкою. І зійти на цьому місці, де височезні бордюри, їй було надзвичайно важко.

- Вона щораз казала моїй жінці, коли переходили дорогу переходом, мовляв, тут так добре, низенько, я можу зійти спокійно, - розповідав рік тому зять загиблої Андрій Усатов. – А там далі – пані Ірина кивала у бік місця, яке невдовзі забере її життя, – настільки високі бордюри – ніяк зійти не можу.

Сусідка, яка спілкувалась з пані Іриною і не раз ходила разом з нею до церкви, теж запевняла, що потерпіла кожного разу йшла на пішохідний перехід. Це ж підтвердило і слідство. 

Водія ПП «Тернвояж» обвинуватили у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 КК України, - у скоєнні смертельної ДТП. 

Швидкість маршрутки була невеликою – близько 25 км/год, з’ясувало слідство. Транспорт наблизився до нерегульованого пішохідного переходу, який розташований навпроти будинку № 11 (магазин «Ельмарт») та позначений дорожніми знаками «Пішохідний перехід» і дорожньою розміткою. Саме на ньому водій збив жінку, а маршрутка ще й переїхала її тіло. 

Як покарали водія 14-ої маршрутки?

Обвинувачений в судовому засіданні вину у вчиненні смертельної ДТП визнав, у вчиненому щиро розкаявся та висловив щирі співчуття рідним померлої. Визнав те, що події, які мали місце на той час підтверджуються доказами, які надані суду. Зауважив, що ним відшкодовано шкоду потерпілій.

Донька в суді розповіла, що мати того ранку протягом двох годин була на службі в церкві на вул.  Руська, після чого поверталася додому. Йшла вул. Шептицького. Вказаним маршрутом вона ходила щораз - протягом останніх п`яти років. При переході дороги вона була обережна, бо мала проблеми зі здоров`ям. В матері одна нога була коротшою, вона переходила дорогу в місцях, де були низькі бордюри. Тому саме на тому переході вона завжди переходила дорогу. О 10.15 год. від працівників поліції їй стало відомо про те, що відбулася ДТП. Її чоловік, який першим прибіг на місце аварії, повідомив, що мати загинула. 

Суд врахував вік обвинуваченого, а також те, що він позитивно характеризується за місцем проживання та роботи, офіційно працює, врахував думку потерпілої. 

Зі страхової компанії ПАТ «Страхова Група «ТАС» на користь доньки стягнуть певну суму страхового відшкодування. А з «Тернвояж» - виплати за моральну шкоду. З водія також стягнуть у державну казну виплату за проведення експертиз, а це понад 5, 5 тис. грн. 

Апеляція на вирок може бути подана до Тернопільського апеляційного суду через Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Sergey Nikolaich

    Хуй я буду "авторизовуватись" шоб читати ваші опуси. Нахріна авторизація на вашій помийці!??
  • Семен Чубко

    Спостерігати як люди переходять дорогу після служби в церкві найкраще біля Успенської церкви на Рогатці. Дуже показові «переходи»...
  • Зоряна Лугова

    ,Ця жінка не йшла по пішохідному переході а перед пішохідним,але завжди винен водій а не пішохід, ще напишіть що він був в стані алкогольного сп'яніння.

    Світлана Усатова reply Зоряна Лугова

    Зоряна Лугова , ви були свідком даної події?
  • Pavel Orestovich

    Клоунада продовжується
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up