Факт «катування» поліцейськими затриманого тернополянина не підтвердився

Факт «катування» поліцейськими затриманого тернополянина не підтвердився

Інформація про «катування» у поліції Тернопільщини не підтвердилася. Такими є результати службового розслідування, проведеного за матеріалами, поширеними в мережі інтернет, повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області. Інформацією про неправомірні дії правоохоронців у своєму інтернет-блозі поділилася журналіст Тетяна Курманова, зокрема на прикладі одного з затриманих, тернополянина Ігора Козоріза.

Як стверджував сам підозрюваний,  5 травня його затримали працівниками поліції та доставили до Тернопільського відділу поліції. У своїх поясненням він зазначив, що його незаконно утримували декілька годин  та застосовували фізичне насильство задля отримання зізнання у скоєних злочинах. Крім того, за версією зловмисника, поліцейські вилучили у нього  1000 гривень, срібний ланцюжок та не повернули.

Для з’ясування законності дій працівників поліції затриманий навіть вирішив звернутись до уповноважених з прав людини Національної поліції України.

Після матеріалів, оприлюднених у ЗМІ, працівники поліції розпочали службове розслідування, в ході якого встановили, що Козоріз Ігор Володимирович в минулому притягувався до кримінальної відповідальності за грабежі, крадіжку, шахрайства та порушення правил адміністративного нагляду. В слідчому управлінні ГУНП в Тернопільській області перебувало об’єднане кримінальне провадження за фактами грабежів неповнолітніх дівчаток в обласному центрі. Працівники тернопільської поліції довели причетність до них раніше судимого Козоріза. За підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 186 КК України його затримали згідно статті 208 КПК України.

Відео дня

У заяві, де міститься графа про наявність чи відсутність претензій до працівників поліції Ігор Козоріз власноручно зазначив, що будь-яких скарг до працівників поліції не має та засвідчив це особистим підписом. Скарги затриманого на його можливе зґвалтування та катування заперечив під час проведення медичного обстеження черговий лікар-терапевт.

Важливим є той момент, що під час відвідування підозрюваного уповноваженою Голови з питань контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності Управління забезпечення прав людини Національної поліції України в Тернопільській області, Козоріз висловлював скарги щодо застосовування відносно нього працівниками поліції фізичного насильства та катування, однак на пропозицію пройти медичний огляд з метою фіксації отриманих травм категорично відмовився. Не підтвердилися й заяви підозрюваного, щодо викрадення його матеріальних цінностей працівниками поліції, оскільки усі речі правоохоронці передали під розписку  сестрі затриманого.

Тому факти можливих неправомірних дій  працівників тернопільської поліції свого підтвердження не знайшли.

Матеріали службового розслідування направили в прокуратуру Тернопільської області для долучення їх до кримінального провадження та прийняття остаточного рішення відповідно до чинного законодавства.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Петро Білецький

    Скільки ваша стаття коштує? Хочу купити

    іовпдв reply Петро Білецький

    1200 грн.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up