Стали відомі присяжні, які судитимуть Василя Гнатюка

Стали відомі присяжні, які судитимуть Василя Гнатюка
  • Доля хлопця, обвинуваченого у вбивстві та згвалтуванні у неприродній спосіб, у руках присяжних.
  • Серед шести кандидатів автоматизована система вибрала трьох основних і двох запасних.

Кандидатури п'яти присяжних, які працюватимуть у суді у справі вбивства випускниці з Вишнівця Іринки Мукоїди, оголосили вже сьогодні, 1 березня. Наразі журналіст "20 хвилин" перебуває у суді.

Присяжні вже склали присягу. 

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Основні присяжні: Ольга-Марія Чорна - оператор комп’ютерного набору 2-ї категорії КП «Тернопільміськтеплокомуненерго», Віталій Когут - лікар-хірург, завідуючий операційним відділенням Тернопільської міськлікарні №2, Світлана Балук - заступник директора з питань виробництва КП «Еней».

Запасні - приватний підприємець Ігор Лебідь і Олександр Петльований - професіонал з фінансово-економічної безпеки КП «Міськавтотранс».

Проте у підготовчому засіданні оголосили перерву. Одне з клопотань, яке заявили захисники Василя, стосувалось повернення обвинувального акту прокуророві. Проте копій усім учасникам процесу, які мали вручити в залі суду, - не було. Тому суд проловжить роботу о 16.30 1 березня. 

Були ще клопотання від одного з трьох адвокатів Василя щодо перенесення засідання на інший день через його відсутність. Проте, порадившись, суж присяжних вирішив: засідання продовжити.  

Нагадаємо, усього було представлено семеро претендентів, проте священик і депутат Володимир Гринда залишив після ухвали суду зал засідань – у двох суддів розійшлись думки щодо кандидатури присяжного. І це було підставою відводу кандидата на роль присяжного.

До речі, на відводі його кандидатури наполягали адвокати обвинуваченого Василя Гнатюка. Мовляв, церква засуджує убивство, а отець є представником церкви.

  • Кожна людина – нормальна, свідома, засуджує убивство, - каже о. Володимир Гринда у суді. – Тут більш важливим є, чи свідомо людина вчинила вбивство. Чому пішла на це?

Заперечував про відвід цього кандидата в присяжні і прокурор. І наголосила: питання, як церква відноситься до убивства, не може бути причиною відводу. Проте, порадившись, судді дійшли висновку: отець не буде присяжним у справі про вбивство і зґвалтування в неприродній спосіб, в яких звинувачують Василя Гнатюка.

Нагадаємо, тіло Іринки Мукоїди зі слідами насильницької смерті виявили зранку 26 червня 2017 року на узбіччі траси у смт. Вишнівець Збаразького району. Підозрюваного затримали через тиждень після убивства. І обрали йому міру запобіжного заходу – тримання під вартою, без права внесення застави.  

Зазначимо, що голос присяжних має таку ж вагу, як і професійного юриста-судді. Присяжні на час слухання справи мають зарплату та соціальні гарантії, майже як у суддів, пояснила юрист Олена Степанова. 

  • Фактично його доля у руках присяжних, - каже юрист. - Адже рішення прийматимуть більшістю голосів.

Кандидати у присяжні у справі вбивства Ірини Мукоїди

1. Віталій Когут, лікар-хірург, завідуючий операційним відділенням Тернопільської міськлікарні №2.

2. Олександр Петльований, професіонал з фінансово-економічної безпеки КП «Міськавтотранс».

3. Світлана Балук, заступник директора з питань виробництва КП «Еней».

4. Ольга-Марія Чорна, оператор комп’ютерного набору 2-ї категорії КП «Тернопільміськтеплокомуненерго».

5. Ігор Лебідь, приватний підприємець.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Петро Білецький

    А Гринда де ??  Вмив руки ??

    Ірина Белякова reply Петро Білецький

    Кандидатуру Гринди, за рішенням суду, відхилили ще на попередньому засіданні

    Петро Білецький reply Ірина Белякова

    Бо він там таке шось молов шо одне другого не трималось
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up