Василя Гнатюка під домашній арешт не відпустили – так вирішив суд присяжних

Василя Гнатюка під домашній арешт не відпустили – так вирішив суд присяжних
  • Хлопця до 30 квітня утримуватимуть в слідчому ізоляторі.
  • Наразі адвокати обвинуваченого хлопця заявили клопотання в суді про повернення обвинувального акту прокурору.

 

Запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення застави обрали обвинуваченому у вбивстві і згвалтуванні вишневецької випускниці Василеві Гнатюку.

До 30 квітня він перебуватиме в слідчому ізоляторі.

Нагадаємо, тіло Іринки Мукоїди зі слідами насильницької смерті виявили зранку 26 червня 2017 року на узбіччі траси у смт. Вишнівець Збаразького району. Підозрюваного затримали через тиждень після убивства. І обрали йому міру запобіжного заходу – тримання під вартою, без права внесення застави.  

Відео дня


З клопотанням про продовження міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою виступила1 березня прокурор у справі. Її підтримали потерпіла у справі – опікун вбитої Іринки Мукоїди Ольга Яремчук, її захисник, представники служби у справах дітей, ювенальної превенції та поліції. Двоє з трьох адвокатів Василя Гнатюка, які були присутніми у залі судового засідання 1 березня, просили відпустити хлопця під домашній арешт. Мотивували, що досудове слідство вже завершене, тому на свідків впливати не зможе. За кордон не тікатиме, інших злочинів не скоюватиме і обов’язково з’являтиметься за першою вимогою до органів слідства чи у суд. Такої ж думки був сам обвинувачений хлопець та його мама – офіційний представник неповнолітнього  Наталія Жук.  

Постанову виносив вперше вже суд присяжних. Рішення: залишити під вартою.

Нагадаємо, 1 березня судове засідання проходило вже разом з присяжними.

Рішення приймається більшістю голосів – трьох присяжних та двох суддей.

1 березня адвокати обвинуваченого хлопця також заявили клопотання в суді про повернення обвинувального акту прокурору.

Наступне засідання відбудеться 28 березня об 11.00.

Довідка

Присяжні, які вирішуватимуть долю Василя Гнатюка

Основні присяжні:

Ольга-Марія Чорна - оператор комп’ютерного набору 2-ї категорії КП «Тернопільміськтеплокомуненерго»,

Віталій Когут - лікар-хірург, завідуючий операційним відділенням Тернопільської міськлікарні №2,

Світлана Балук - заступник директора з питань виробництва КП «Еней».

Запасні присяжні:

Ігор Лебідь, приватний підприємець,

Олександр Петльований - професіонал з фінансово-економічної безпеки КП «Міськавтотранс».

Читайте також Стали відомі присяжні, які судитимуть Василя Гнатюка

 


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up