Партнер рубрики Події

"Колись за літр меду можна було купити чоботи ", каже пасічник з Тернопілля

"Колись за літр меду можна було купити чоботи ", каже пасічник з Тернопілля

На форум бджолярів до Тернополя з'їхалися пасічники з усієї області у  п'ятницю, 23 березня. Вони обговорили стан та перспективи розвитку бджільництва.

Голова обласної спілки пасічників Юрій Березовський каже, що  урожайність сільськогосподарських культур можна збільшити на 30-60% за рахунок бджільництва.

- Чи не найбільшою проблемою є погана комунікація пасічників з агрономами. Оскільки 90% пасічників України мають дрібні стаціонарні пасіки, і аграрії не можуть їх рівномірно розпподілити для запилення полів. Мета цього форуму - налагодити цю комунікацію.

Також під час форуму  обговорили можливості виходу на зовнішні ринки для експорту продукції.

Відео дня

На форум приїхав 65-річний пасічник Леонід Півторанів з села Мишковичі, який займається бджолярством понад 30 років.

- Бджола - то така істота, в якої треба вчитися людям, - каже пан Леонід. - Колись починав з п'яти вуликів, зараз маю 42. Було і більше, але виникли проблеми через використання отрутохімікатів в полях. Десять років тому загинула вся льотна бджола. Зараз аграрії ставляться з більшим розумінням. Шкода, що мало хто їсть мед як повсякденний продукт.  Я ж вже  сім років замість цукру вживаю мед. 

Пасічник каже, що зараз важко вижити з прибутків бджільництва. 

- Як кажуть прості старі пасічники, колись за літр меду можна було купити чоботи, - каже чоловік. - Зараз на допотопні чоботи треба мінімум сім літрів. Але той, хто полюбив бджолу, її не покине. Це справа мого життя. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • David Starr

    Мед - то сила, теж вживаю кожен день.
  • Vadim Yasinskiy

    Ну тепер мед теж не дешевий. Прибутки теж не малі, нехай не розповідає казок.

    Чи то він хоче хату за сезон збудувати?:)
  • Діонісій

    колись, за літр горілки город можно було перекопати і обробити. тепер пляшка не канає, то в додачу до зарплати. якщо насправді, мед не дуже на продаж, якщо для себе, то інше.
  • Цьвєк

    А теперка тіко 2 пачки  гандонів.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 Тимчасове відключать газ в центральній частині Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up