Партнер рубрики Події

Коронавірус та карантин станом на 8 квітня: останнє та важливе (оновлюється)

Коронавірус та карантин станом на 8 квітня: останнє та важливе (оновлюється)
  • Щодня ми публікуємо на сайті "20 хвилин" усю найважливішу інформацію щодо карантину та ситуації із коронавірусом у Тернополі та Україні. 
  • Нові обмеження і нововведення у Тернополі з 8 квітня.
  • Актуальна статистика.
     

20:45 Як змінилися доходи українців під час епідемії коронавірусу

38% дорослих українців заявили про зменшення регулярного доходу родини унаслідок епідемії коронавірусу, 16% - про повну втрату доходу, 14% - про втрату роботи, загалом 60% українців назвали щонайменше 1 вид фінансових втрат, повідомляє "Українська правда".

19:00 У Тернополі депутати спрямували додатково 47 мільйонів гривень на медицину

Сьогодні на сесії Тернопільської міської ради депутати внесли зміни до бюджету громади і спрямували додатково 47 мільйонів гривень на потреби медицини: зарплати і щомісячні премії наших медиків, придбання засобів захисту, медикаментів і медичного обладнання.
- Ми не можемо чекати на рішення державної влади, поки з Києва не надійшли кошти на зарплати нашим медичним працівникам, ввели щомісячну доплату 10 000 гривень для медиків, які працюють з хворими на коронавірус, за гроші міського бюджету, - зазначив міський голова Сергій Надал. -  Ми були змушені зняти кошти з ремонтів та будівництва і відмовитися від окремих міських проектів, щоб профінансувати медицину. Я дуже сподіваюся, що нам вдасться відремонтувати двори, які заплановані у титульному списку на цей рік. Але дуже ймовірно, що економити доведеться і на цьому.

Відео дня

17:00 Найбільша кількість госпіталізацій з COVID-19 в Україні відбувається на 3-7 день від появи симптомів

«Наша динаміка показує, що найбільша кількість госпіталізацій відбувається на 3-7 день від появи симптомів», - зазначив головний санітарний лікар МОЗ України Віктор Ляшко і закликав звертатися до сімейного лікаря чи на 103 одразу при появі симптомів і не вдаватися до самолікування.

15:00 З початку введення карантину поліцейські Тернопільщини склали 48 адмінпротоколів 

Станом на 8 квітня поліцейські Тернопільщини здійснили перевірку 11022 об’єкти, що здійснюють господарську діяльність у сфері надання послуг.

Загалом складено 48 адміністративних протоколів за ст. 44-3 КУпАП (порушення правил щодо карантину людей ). З них 16 -відносно посадових осіб, один - щодо керівника підприємства, 11 - відносно працівників підприємств, установ, два - за порушення самоізоляції, решту - щодо фізичних осіб.

На даний час 43 протоколи направлено до суду.

14:14 Коронавірус в Україні: що відомо

Коронавірус в Україні зафіксовано у всіх регіонах, крім Миколаївської області. Як повідомляв головний санітарний лікар Віктор Ляшко, МОЗ вивчить феномен Миколаївської області, в регіон направлять фахівців, які перевірять правильність проведення тестів на COVID-19.

Найбільше число випадків зафіксовано в Києві. Відзначимо, за даними Міністерства охорони здоров'я в Києві 256 випадків зараження, в той же час мер Києва Віталій Кличко сьогодні повідомив про 294 випадки.

14:00 Карантин в квітні не завершиться

У ході засідання Кабміну прем'єр-міністр Дени Шмигаль заявив, що "Україна не може дозволити собі 2-3 місяці сидіти на дивані, тому економіку треба буде запускати".

"Якщо буде зафіксовано динаміку зниження захворюваності, то лише в травні ми почнем вести розмову про можливе послаблення карантинних заходів. Це точно не буде зроблено з 14 квітня, як було розповсюджено в деяких фейкових інформаціях, яка розійшлась вчора по інформканалам. Протягом квітня ми не відступимо від того карантинного режиму, який запроваджений і буде провадитися до 24 квітня і скоріш за все буде продовжений до початку травня. В травні, за умови позитивної динаміки, ми запустимо економіку України за визначеним планом", - заявив він.

112:15 В Україні виріс рівень летальності від коронавірусу

Показник летальності на сьогодні в Україні становить 3,1%. Про це повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко під час брифінгу 8 квітня. 3 квітня рівень смертності від коронавірусної інфекції становив 2,4%.

За даними МОЗ в Україні уже 52 людей померли від коронавірусу.

11:30 Найбільше ПЛР-тестувань проводять в Києві, у Львівській, в Івано-Франківській, в Чернівецькій і Тернопільській областях: Ляшко

Про це повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко під час брифінгу 8 квітня.

"Найбільш якісний показник тестувань, тобто з кількості тестувань найбільше виявлених позитивних випадків у Києві і в Чернівецькій області", - додав Ляшко. 

Точної кількості тестувань по областях головний санітарний лікар не назвав. 

Відомо, що з початку року було протестовано 7205 людей на коронавірус. 

В Україні поки є два види тестів для діагностики COVID-19: тест-системи та експрес-тести. Перший вид тестування вважають більш точним, оскільки він працює з ДНК за допомогою Полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР).

11:00 У Тернополі оновили розклади руху спеціальних перевезень тролейбусами та автобусами у робочі дні

Рух маршрутів спеціальних перевезень тролейбусами та автобусами у робочі дні на період дії режиму надзвичайної ситуації відбувається згідно зі встановленими розкладами. Відтак, прохання враховувати це під час планування своєї поїздки. Розклад читайте ТУТ.

Увага! Змінено розклад спецрейсів автобусів маршруту №6.

Розклад руху спецрейсів транспорту приватних перевізників за маршрутами 5а, 6, 8, 23 та 25 читайте ТУТ.

10:00 На Тернопільщині за добу кількість інфікованих коронавірусом не змінилася

Станом на 8 квітня лабораторія в Тернополі перевіряє 20 нових випадків підозр на коронавірусну інфекцію.

9:30 В Україні зафіксовано 1668 випадків коронавірусної хвороби COVID-19

За даними ЦГЗ, станом на 9:00 8 квітня в Україні 1668 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 52 летальні, 35 пацієнтів одужало. За добу було зафіксовано 206 нових випадків.

Наразі коронавірусна хвороба виявлена:

Вінницька область — 89 випадків;
Волинська область — 36 випадків;
Дніпропетровська область — 41 випадок; 
Донецька область — 11 випадків;
Житомирська область — 21 випадок;
Закарпатська область — 43 випадки;
Запорізька область — 45 випадків;
Івано-Франківська область — 198 випадків;
Кіровоградська область — 57 випадків;
м. Київ — 256 випадків;
Київська область — 120 випадків;
Львівська область — 36 випадків; 
Луганська область — 3 випадки;
Одеська область — 32 випадки;
Полтавська область — 17 випадків;
Рівненська область — 44 випадки;
Сумська область — 56 випадків;
Тернопільська область — 168 випадків;
Харківська область — 5 випадків;
Херсонська область — 15 випадків;
Хмельницька область — 15 випадків;
Чернівецька область — 273 випадки;
Черкаська область — 80 випадків;
Чернігівська область — 7 випадків.

Дані з тимчасово окупованих територій АР Крим, Донецької, Луганської областей та міста Севастополя відсутні.

Дослідження проводилися вірусологічною референс-лабораторією Центру громадського здоров’я України, а також обласними лабораторіями. Станом на ранок 8 квітня 2020 року до Центру надійшло 820 повідомлень про підозру на COVID-19. Всього з початку 2020 року надійшло 7205 повідомлень про підозру на COVID-19.

9:00 Змінено час оприлюднення офіційних даних щодо захворюваності на COVID-19 в Україні

Оприлюднення остаточних та достовірних даних щодо захворюваності на COVID-19 в Україні відбуватиметься раз на добу, вранці до 10:00. Статистика публікується на єдиних офіційних джерелах - каналах комунікації МОЗ України та ЦГЗ.

Зміна часу пов’язана з надходженням більшої кількості підозр, що потребує більшого часу для опрацювання та верифікації даних.

Повідомлення про результати діагностування з будь-яких інших джерел, зокрема і від представників органів місцевого самоврядування, до моменту надходження офіційного підтвердження не можуть бути верифіковані МОЗ України та ЦГЗ.

Головне за 7 квітня

Україна може тестувати до 30 тисяч підозр COVID-19 на тиждень, МОЗ

Приватним лабораторіям та клінікам, а також усім закладам охорони здоров’я, які мають відповідну ліцензію та потужності, дозволено проводити ПЛР-тестування на наявність COVID-19, МОЗ

З 7 квітня державний кордон України можна буде перетнути лише на авто і лише у 19 пунктах пропуску. У ніч на 7 квітня тимчасово закриють 115 пунктів пропуску. Перетнути кордон пішки буде неможливо. Зверніть увагу, що всі громадяни, які повертаються з-за кордону, мають пройти обов’язкову обсервацію (ізоляцію протягом 14 днів після перетину державного кордону). МЗС України в рамках програми “Захист” продовжує надавати підтримку усім громадянам, які вимушено залишаються за кордоном. Зверніться до посольства або консульства у країні вашого перебування.


Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • WQ

    Нікому ті цифри не цікаві вже! Ще тиждень-два, і люди зрозуміють цю аферу світового масштабу!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up