Партнер рубрики Події

Що думають тернопільські військові про скасування параду на День Незалежності. Проголосуйте і ви (опитування)

Що думають тернопільські військові про скасування параду на День Незалежності. Проголосуйте і ви (опитування)

Президент Володимир Зеленський вирішив скасувати військовий парад на День Незалежності, 24 серпня. Зекономлені 300 млн грн хочуть віддати на премії військовослужбовцям. Думки громадян з цього приводу розділилися. "20 хвилин" запитали, що думають ті, хто служать у ЗСУ.

Президент України Володимир Зеленський записав чергове відео звернення для українців. Він ініціював відмінити військовий парад на День Незалежності.

- Зазвичай 24 серпня у нас проходить військовий парад. Такий помпезний і точно недешевий. Краще ці гроші виділити нашим героям. І ми прийняли рішення виділити 300 мільйонів гривень на премії всім нашим військовим, – йдеться у відео. - Це солдати строкової служби, це курсанти, сержанти, офіцери – всі. І обов’язково військові, які проводять операцію в зоні Об’єднаних сил.

Водночас Зеленський пообіцяв, що святкувати Незалежність держави все одно будуть, але в "новому форматі".

Відео дня

Думки тернопільських військовослужбовців щодо цього розділилися. Частина сприйняли таку заяву позитивно. А решта побоюються, аби такими діями не дискредитували повагу до військової професії та не повернулися в минуле, коли про армію ніхто не говорив, вона була непомітною та слабкою.

- Ми, військові, сприймемо будь-яку позицію. Адже наш основний обов’язок – це захищати громадян України, цілісність та кордони держави, - говорить прес-офіцер 44-ої арт бригади Юрій Кульпа. – Потужна армія – це складова успішної країни. Ми не повинні забувати, що війна триває, що на Сході лишаються тисячі наших Героїв, які щодня бережуть спокій та мир на нашій землі.

Військовослужбовці бригади проти помпезних виступів та марнотрацтва. Але урочистості з нагоди Дня Незалежності на державному рівні мають бути, переконані вони.

- Військовий парад – це один із методів привернення уваги до армії. Вона є, вона робить усе для захисту держави. Однак відзначення дати не повинно бути чимось надзвичайним. Адже ми не забуваємо, що війна триває. І святкувати будемо вже тоді, коли не лишиться жодного ворога на нашій землі, - продовжує пан Юрій.

Військовослужбовці стурбовані тим, що розмови про парад, як і раніше – про телеміст, черговий раз ділять українців на табори.

 

Опитування

Як думаєте: чи потрібно скасувати парад на День Незалежності?

 

- Таке враження, що навмисне підливають вогню, аби мали про що говорити. На  не потрібно розхитуватися. Ми повинні бути в єдності – військові і цивільні, бо ми всі дбаємо про інтереси України, - говорить офіцер.

Яким би не було рішення з Києва, армійці чи то у частинах, чи то в окопах на передовій проведуть невеличкі урочистості із привітаннями для кращих військовослужбовців. Їм традиційно вручатимуть нагороди.

Щодо премії, анонсованої Президентом, якщо розділити на всіх – і курсантів, і солдатів, і офіцерів, і усіх причетних до військової справи, то вийде не так уже й багато, каже пан Кульпа. Честь, шана громадян та мир на рідній землі – важливіше за будь-які матеріальні цінності.

- Кожен із нас не може висловлювати думки публічно чи на щось впливати, у нас є думка колективу, ми виконуємо основний наказ – захищати народ України. Ми сподіваємося, що влада спільно із керівництвом ЗСУ приймуть правильне рішення щодо проведення Дня Незалежності. А ми докладемося до того, щоб професія військового і надалі асоціювалася з честю та гідністю.

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (106)
  • А.Vikcul

    Ті порохоботи тільки за, ніяк не нажеруться.
  • Хтоссь

    Судячи з лайків/дизлайків, тут явно зе-лені коментатори прибули.
  • Терен

    Дійсно, а для чого бидлу парад, дух, гордість...? Бидлу, пожрать, поржать і посрать. Бидлу шаурму давай, а на додачу сватів і 95-го кварталу вистачить.

    Терен reply Терен

    А от вже якась бидлота відмітилась - мінус поставила.

    Анонім reply Терен

    Мінусують бо правда очі тим му.......м ріже
  • Gelena Antoshyna

    яник в свій час скасував парад,бо вже не було ні честі,ні самої армії, за 5 років в Україні відродилася потужна Армія, а тепер що,знову зворотній відлік?!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up