Партнер рубрики Події

Тернопільські пенсіонери дивляться кіно та займаються фізкультурою

Тернопільські пенсіонери дивляться кіно та займаються фізкультурою

Проект «Єднання поколінь» триває уже більше місяця. Учасники проекту – пенсіонери, для яких двічі на тиждень організовують цікаві зустрічі, заняття та показ кіно. А у планах поїздка у Почаїв та танцювальні вечори. 

Відбувається це у центрі дозвілля та молодіжних ініціатив ім. Довженка, що на просп. Злуки, 45. Як розповідає ініціатор проекту Леонід Бицюра, зараз є 50-70 пенсіонерів, які постійно приходять на зустрічі. Але є проблема -  немає чоловіків. Точніше їх лише два.

-    Зараз зустрічі відбуваються двічі на тиждень: в середу о 13.00 і в неділю о 14.00. З часом кількість зустрічей збільшимо, - каже пан Бицюра. - Ми думаємо, що дві тисячі пенсіонерів могли б приймати участь у проекті.

Чоловік акцентує увагу на тому, що цей проект не для того, щоб жаліти пенсіонерів. Організатори хочуть дати їм можливості. Адже вони можуть поділитись своїм життєвим досвідом.

Відео дня

- Знаємо, що у соцемеражах є багато негативних коментарів, щодо умов, де проходила оздоровча фізкультура, - продовжує Леонід Бицюра.  - Люди сміються, що ці бабусі займались у чоботах, верхній одежі. Але ніхто не знає того, шо вони самі з якихось особистих причин не хотіли зняти верхній одяг. Наступного разу вони знатимуть, що потрібно бути готовими до таких занять і потрібно прийти у спортивному одязі. Дуже легко посміятись у коментарях, але хай би хтось прийшов і провів час з цими бабусями. 

Тому організатори проекту запрошують усіх бажаючих на зустріч з пенсіонерами, щоб цікаво провести час. 

-    Теми зустрічей нам підказують самі пенсіонери, - каже пан Бицюра. - Ми питаємо, що їх цікавить, кого б хотіли побачити і оцінюємо свої сили, що ми можемо запропонувати. Вони хотіли зустріч з актором Михайлом Безпальком – ми організували Просили про зустріч з священиком. Просили про танці. Ми показували їм одну з моїх улюблених короткометражок Павла Остіркова «Голден лав», сюжет якого про зустрічі для тих, кому за 60. Зокрема, про танці.

Окрім того, організатори хочуть проводити дні здоров’я, під час яких проводитимуть обстеження: мірятимуть тиск, визначатимуть вміст цукру в крові. Також хочуть запросити організації, які опікуються людьми з особливими потребами. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Ілля

    Моя бабуся туди ходила з коліжанкою. То потім так ділилась емоціями! Аж душа за неї раділа
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up