З корицею, перцем і навіть сіллю. Експерти розповіли про секрети шоколаду

З корицею, перцем і навіть сіллю. Експерти розповіли про секрети шоколаду

З нагоди Дня шоколаду, який сьогодні, 11 липня відзначають у світі, журналістка «20 хвилин» вирішила дізнатись усі секрети цього улюбленого продукту солодкоїжок. Дегустувати шоколад ідемо до "Львівської майстерні шоколаду".

Тут із шоколаду виготовляють ложечки, пляшки шампанського, статуетки звірів і навіть малюють ним справжні галерейні картини. Шоколад поєднують із горішками, корицею, перцем-чилі, кавою-еспресо, екзотичними фруктами і навіть сіллю. Подають його у формі цукерок, у рідкому стані та в складі шоколадних напоїв, а сировину привозять із самої Бельгії.

Зверніть увагу на термін придатності

- Тернополяни люблять шоколад, - розповіла менеджер закладу Христина Мальована, - часто приходять скуштувати саме топлений шоколад. Найбільше замовляють «мішаний» шоколад, до складу якого входить білий, чорний та молочний.

У закладі переконують, що саме це поєднання дає особливий смак, якого неможливо досягти у створенні одного виду шоколаду.

Як не прогадати, коли вибираєте для себе цей десерт розповідає шоколадний експерт - цукерниця  Вероніка Тарка.

- Найперше варто звертати увагу на термін придатності для білого шоколаду – чотири місяці, для молочного шоколаду – шість місяців, а для чорного – сім, - розповідає Вероніка. – Інколи на шоколаді із продуктової крамниці може бути термін придатності один рік. За цей час він вже втратить свої смакові властивості.

Якісний шоколад має танути в руках

Окрім того, Вероніка переконує, що колір шоколаду теж важливий, особливо у чорному шоколаді.

- Коли ми бачимо білий наліт на плитці, - отже смак шоколаду буде вже несправжнім, - переконують у майстерні. – Вживати такий шоколад не рекомендовано.

У Львівській майстерні кажуть, що оптимальна температури зберігання продукту – 18 С (на 3 градуси більше або менше). Тому, якщо ми беремо якісний шоколад до рук – він може одразу танути.

- Також категорично не рекомендуємо зберігати шоколад у холодильнику, особливо у негерметичних упаковках, - каже продавчиня цукерок. - Шоколад має властивість вбирати сторонні запахи, а отже – вже не матиме притаманного йому смаку.

А загалом, у майстерні переконують, що шоколад містить гормон щастя. Навіть маленький шматочок якісного шоколаду може покращити ваш настрій та зробити день кращим.

 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Тернополя за сьогодні

16:02 "Нива" обіграла "Полісся" у першому домашньому матчі нового сезону 15:11 Біля Озерної смертельна аварія. Зіткнулися легківка та вантажівка photo_camera 15:02 На Тернопільщині розпочинається заборона на вилов раків 14:14 На Тернопільщині триває 10-денний фестиваль: виступатимуть DZIDZIO, «Друга ріка» та Амадор Лопес photo_camera Від читача 16:53 Гусятинські жінки навчилися опановувати стрес 13:09 Скільки коштує зібрати дитину в школу у Тернополі play_circle_filled photo_camera 12:03 “Взял бы автомат и тра-та-тах": «друзів України», які працювали у Бучачі, уже відправили у рідний Харків 11:05 Операція "И": як на Тернопільщині рятували собаку від біди photo_camera 10:22 Створив 10 метафоричних образів лісу: у "Бункермузі" незвична виставка художника із Полтави 09:32 Біля "Проліску", що на Микулинецькій, перекинувся сміттєвоз 09:05 Про ваші звички «розкажуть» зморшки 08:00 Цей день в історії, 17 серпня: День народження Кузьми Скрябіна 07:01 Погода у Тернополі: 17 серпня, холодна ніч, а вдень +24 21:18 Де на тілі розташовані "гарячі" точки, аби отримати більше задоволення від сексу 20:01 Тернополянкам безкоштовно розкажуть про догляд за собою 19:15 Авто з номерними знаками DZIDZIO не змогло "здолати" обмежувач на Гаївському мості play_circle_filled 18:28 "Про це": ТОП-5 книг, які допоможуть батькам відповісти на дитячі запитання photo_camera 18:00 Усі розваги у Тернополі на вихідні 17:45 Займання в квартирі на Мазепи ліквідували за 8 хвилин 17:25 Коли на "Східному" буде гаряча вода
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Афіша та квитки на Moemisto.ua Афіша:
keyboard_arrow_up