З корицею, перцем і навіть сіллю. Експерти розповіли про секрети шоколаду

З корицею, перцем і навіть сіллю. Експерти розповіли про секрети шоколаду

З нагоди Дня шоколаду, який сьогодні, 11 липня відзначають у світі, журналістка «20 хвилин» вирішила дізнатись усі секрети цього улюбленого продукту солодкоїжок. Дегустувати шоколад ідемо до "Львівської майстерні шоколаду".

Тут із шоколаду виготовляють ложечки, пляшки шампанського, статуетки звірів і навіть малюють ним справжні галерейні картини. Шоколад поєднують із горішками, корицею, перцем-чилі, кавою-еспресо, екзотичними фруктами і навіть сіллю. Подають його у формі цукерок, у рідкому стані та в складі шоколадних напоїв, а сировину привозять із самої Бельгії.

Зверніть увагу на термін придатності

- Тернополяни люблять шоколад, - розповіла менеджер закладу Христина Мальована, - часто приходять скуштувати саме топлений шоколад. Найбільше замовляють «мішаний» шоколад, до складу якого входить білий, чорний та молочний.

Відео дня

У закладі переконують, що саме це поєднання дає особливий смак, якого неможливо досягти у створенні одного виду шоколаду.

Як не прогадати, коли вибираєте для себе цей десерт розповідає шоколадний експерт - цукерниця  Вероніка Тарка.

- Найперше варто звертати увагу на термін придатності для білого шоколаду – чотири місяці, для молочного шоколаду – шість місяців, а для чорного – сім, - розповідає Вероніка. – Інколи на шоколаді із продуктової крамниці може бути термін придатності один рік. За цей час він вже втратить свої смакові властивості.

Якісний шоколад має танути в руках

Окрім того, Вероніка переконує, що колір шоколаду теж важливий, особливо у чорному шоколаді.

- Коли ми бачимо білий наліт на плитці, - отже смак шоколаду буде вже несправжнім, - переконують у майстерні. – Вживати такий шоколад не рекомендовано.

У Львівській майстерні кажуть, що оптимальна температури зберігання продукту – 18 С (на 3 градуси більше або менше). Тому, якщо ми беремо якісний шоколад до рук – він може одразу танути.

- Також категорично не рекомендуємо зберігати шоколад у холодильнику, особливо у негерметичних упаковках, - каже продавчиня цукерок. - Шоколад має властивість вбирати сторонні запахи, а отже – вже не матиме притаманного йому смаку.

А загалом, у майстерні переконують, що шоколад містить гормон щастя. Навіть маленький шматочок якісного шоколаду може покращити ваш настрій та зробити день кращим.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:00 Помер викладач з греко-римської Тернопільської спортивної школи боротьби Генадій Сикало 19:03 Якою була сцена у парку ім. Шевченка: відтворили фото з одного ракурсу! photo_camera 18:01 Як виглядає 9-кілометрова печера Вертеба, яка знаходиться за 30 км від Чорткова play_circle_filled photo_camera 17:00 В останню путь Підволочиська громада провела Героя Сергія Заяця photo_camera Від читача 11:55 ❓За які допоміжні засоби надається компенсація для облаштування робочого місця особи з інвалідністю? 16:00 У Польщі очікують згоди на нові пошукові роботи у Пужниках на Тернопільщині 15:03 На бульварі Данила Галицького організували благодійний ярмарок: збирають гроші на дрон для захисників photo_camera 14:00 З нового навчального року на уроках Захисту України школярі будуть користуватись симуляторами дронів 13:03 На бульварі Шевченка розширюють алею Героїв photo_camera 12:00 На Тернопільщині 16-річний юнак виліз на пам’ятник Герою Небесної Сотні 11:00 Готуємо домашні цукерки «Рафаелло» 10:00 Чи варто цього року чекати підвищення пенсій: відповідь Мінсоцполітики 09:00 Підгаєччина зустрічатиме кортеж «На Щиті»: додому повертається Герой Петро Павуляк 22:01 Чим лякає високий тиск та що корисно для здоров’я серця, розповідає молодий кардіолог В’ячеслав Вівчар photo_camera 21:00 Отець Філюк розповів, чому не можна вдома садити хвойні дерева та чи справді птаха, яка стукає у вікно — до біди play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up