З корицею, перцем і навіть сіллю. Експерти розповіли про секрети шоколаду

З нагоди Дня шоколаду, який сьогодні, 11 липня відзначають у світі, журналістка «20 хвилин» вирішила дізнатись усі секрети цього улюбленого продукту солодкоїжок. Дегустувати шоколад ідемо до "Львівської майстерні шоколаду".

З корицею, перцем і навіть сіллю. Експерти розповіли про секрети шоколаду

Тут із шоколаду виготовляють ложечки, пляшки шампанського, статуетки звірів і навіть малюють ним справжні галерейні картини. Шоколад поєднують із горішками, корицею, перцем-чилі, кавою-еспресо, екзотичними фруктами і навіть сіллю. Подають його у формі цукерок, у рідкому стані та в складі шоколадних напоїв, а сировину привозять із самої Бельгії.

Зверніть увагу на термін придатності

- Тернополяни люблять шоколад, - розповіла менеджер закладу Христина Мальована, - часто приходять скуштувати саме топлений шоколад. Найбільше замовляють «мішаний» шоколад, до складу якого входить білий, чорний та молочний.

У закладі переконують, що саме це поєднання дає особливий смак, якого неможливо досягти у створенні одного виду шоколаду.

Як не прогадати, коли вибираєте для себе цей десерт розповідає шоколадний експерт - цукерниця  Вероніка Тарка.

- Найперше варто звертати увагу на термін придатності для білого шоколаду – чотири місяці, для молочного шоколаду – шість місяців, а для чорного – сім, - розповідає Вероніка. – Інколи на шоколаді із продуктової крамниці може бути термін придатності один рік. За цей час він вже втратить свої смакові властивості.

Якісний шоколад має танути в руках

Окрім того, Вероніка переконує, що колір шоколаду теж важливий, особливо у чорному шоколаді.

- Коли ми бачимо білий наліт на плитці, - отже смак шоколаду буде вже несправжнім, - переконують у майстерні. – Вживати такий шоколад не рекомендовано.

У Львівській майстерні кажуть, що оптимальна температури зберігання продукту – 18 С (на 3 градуси більше або менше). Тому, якщо ми беремо якісний шоколад до рук – він може одразу танути.

- Також категорично не рекомендуємо зберігати шоколад у холодильнику, особливо у негерметичних упаковках, - каже продавчиня цукерок. - Шоколад має властивість вбирати сторонні запахи, а отже – вже не матиме притаманного йому смаку.

А загалом, у майстерні переконують, що шоколад містить гормон щастя. Навіть маленький шматочок якісного шоколаду може покращити ваш настрій та зробити день кращим.

 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Тернополя за сьогодні

22:00 Вступна компанія-2018 відбувається по-новому: що потрібно знати абітурієнтам 21:00 Градусів побільшає з середини наступного тижня, - синоптик 20:00 "Інваспорт" провів особистий чемпіонат області з більярдного спорту 19:30 Байкер купив мотоцикл, щоб фестивалити Від читача 10:32 Чому мовчить Олександр Богомол та пресслужба поліції? 19:00 Де завтра у Тернополі не буде світла 18:30 На Тарнавського водій BMW "на бляхах" вдарив легківку та втік з місця події. Допоможіть розшукати авто 18:00 На фестивалі «Файне місто» можна побачити справжній реслінг 17:30 На Тернопільщині працювала нелегальна заправка. Ціни були нижчі, ніж на легальних АЗС 17:00 У центрі Тернополя археологи знайшли цегляне мощення і казан, яким більше ніж три століття 16:24 На Тернопільщині чоловік спіймав гігантську рибину photo_camera 15:46 Мотоцикліст влетів у вантажівку рятувальників. Водій двоколісного загинув на місці 15:27 У чоловіка в парку тернополянин викрав телефон 15:00 Тернополян навчать спілкуватися з владою он-лайн 14:30 На Тернопільщині чоловік пішов на риболовлю і пропав 14:00 «Файне місто» оживає: все більше людей прибуває на територію фестивалю photo_camera 13:30 У Тернополі жінка мала отримати рейсовим автобусом посилку і втратила 25000 грн 13:00 Чоловік поцупив з кіоску цигарки на 800 гривень 12:31 Тернопільська "Нива" вибула з Кубка України на першому етапі play_circle_filled 12:00 Тернополяни продовжують хворіти на кір
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Не пропускай новини — долучайся до нас на Facebook
keyboard_arrow_up