З корицею, перцем і навіть сіллю. Експерти розповіли про секрети шоколаду

З нагоди Дня шоколаду, який сьогодні, 11 липня відзначають у світі, журналістка «20 хвилин» вирішила дізнатись усі секрети цього улюбленого продукту солодкоїжок. Дегустувати шоколад ідемо до "Львівської майстерні шоколаду".

З корицею, перцем і навіть сіллю. Експерти розповіли про секрети шоколаду

Тут із шоколаду виготовляють ложечки, пляшки шампанського, статуетки звірів і навіть малюють ним справжні галерейні картини. Шоколад поєднують із горішками, корицею, перцем-чилі, кавою-еспресо, екзотичними фруктами і навіть сіллю. Подають його у формі цукерок, у рідкому стані та в складі шоколадних напоїв, а сировину привозять із самої Бельгії.

Зверніть увагу на термін придатності

- Тернополяни люблять шоколад, - розповіла менеджер закладу Христина Мальована, - часто приходять скуштувати саме топлений шоколад. Найбільше замовляють «мішаний» шоколад, до складу якого входить білий, чорний та молочний.

У закладі переконують, що саме це поєднання дає особливий смак, якого неможливо досягти у створенні одного виду шоколаду.

Як не прогадати, коли вибираєте для себе цей десерт розповідає шоколадний експерт - цукерниця  Вероніка Тарка.

- Найперше варто звертати увагу на термін придатності для білого шоколаду – чотири місяці, для молочного шоколаду – шість місяців, а для чорного – сім, - розповідає Вероніка. – Інколи на шоколаді із продуктової крамниці може бути термін придатності один рік. За цей час він вже втратить свої смакові властивості.

Якісний шоколад має танути в руках

Окрім того, Вероніка переконує, що колір шоколаду теж важливий, особливо у чорному шоколаді.

- Коли ми бачимо білий наліт на плитці, - отже смак шоколаду буде вже несправжнім, - переконують у майстерні. – Вживати такий шоколад не рекомендовано.

У Львівській майстерні кажуть, що оптимальна температури зберігання продукту – 18 С (на 3 градуси більше або менше). Тому, якщо ми беремо якісний шоколад до рук – він може одразу танути.

- Також категорично не рекомендуємо зберігати шоколад у холодильнику, особливо у негерметичних упаковках, - каже продавчиня цукерок. - Шоколад має властивість вбирати сторонні запахи, а отже – вже не матиме притаманного йому смаку.

А загалом, у майстерні переконують, що шоколад містить гормон щастя. Навіть маленький шматочок якісного шоколаду може покращити ваш настрій та зробити день кращим.

 

0
0
0
0
Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Тернополя за сьогодні

10:00 Кабінет офтальмолога - це спортзал для очей 09:00 Рубрика "Смачного!". Готуємо пшоняну кашу з сухофруктами 08:00 Сьогодні, 22 вересня: День без автомобілів та День партизанської слави України 07:00 Погода у Тернополі: 22 вересня, дощ, +18° Від читача 13:43 «Зупинимо булінг разом» під таким гаслом пройшов попереджувальний тренінг у ТЗОШ №18 21:00 Чи користуються тернопільські водії паском безпеки (опитування) 20:00 Тернопільська "Нива" на вихідних зіграє проти вінничан 19:00 Фото дня: У Ланівцях лелека приземлився просто на автомобіль 18:00 Усі розваги у Тернополі на вихідні 17:30 У реорганізованому Тернопільському ліцеї №21 офіційно представили нову директорку play_circle_filled 17:07 У Центрі водій заснув просто за кермом. Очевидці кажуть, що був п'яний 17:00 У Тернополі аматори змагатимуться із швидкісного складання кубика-Рубіка 16:30 На Театральному майдані стоять мішки набиті грішми photo_camera 16:05 Водія, який збив на сметь 19-річного хлопця, засудили на 7 років 15:40 На оновленій вулиці Чорновола висадили червонолисті клени та барбариси 15:15 Чотири автомобілі зіткнулися біля Надставної церкви 15:00 "Коли ти за колючим дротом, тільки небо залишається таким як вдома", - головний герой фільму розповів про життя в колонії 14:30 «Гальмуєш, а ззаду летить 40-тонна фура. Кожна поїздка, як на голках» 14:00 Цигансько-гуцульський любовний трикутник і розплата за зраду 13:30 Отруєння на Борщівщині: літак пролітав і над житловими будинками
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Не пропускай новини — долучайся до нас на Facebook
keyboard_arrow_up