З нагоди Дня шоколаду, який сьогодні, 11 липня відзначають у світі, журналістка «20 хвилин» вирішила дізнатись усі секрети цього улюбленого продукту солодкоїжок. Дегустувати шоколад ідемо до "Львівської майстерні шоколаду".
Тут із шоколаду виготовляють ложечки, пляшки шампанського, статуетки звірів і навіть малюють ним справжні галерейні картини. Шоколад поєднують із горішками, корицею, перцем-чилі, кавою-еспресо, екзотичними фруктами і навіть сіллю. Подають його у формі цукерок, у рідкому стані та в складі шоколадних напоїв, а сировину привозять із самої Бельгії.
- Тернополяни люблять шоколад, - розповіла менеджер закладу Христина Мальована, - часто приходять скуштувати саме топлений шоколад. Найбільше замовляють «мішаний» шоколад, до складу якого входить білий, чорний та молочний.
У закладі переконують, що саме це поєднання дає особливий смак, якого неможливо досягти у створенні одного виду шоколаду.
Як не прогадати, коли вибираєте для себе цей десерт розповідає шоколадний експерт - цукерниця Вероніка Тарка.
- Найперше варто звертати увагу на термін придатності для білого шоколаду – чотири місяці, для молочного шоколаду – шість місяців, а для чорного – сім, - розповідає Вероніка. – Інколи на шоколаді із продуктової крамниці може бути термін придатності один рік. За цей час він вже втратить свої смакові властивості.
Окрім того, Вероніка переконує, що колір шоколаду теж важливий, особливо у чорному шоколаді.
- Коли ми бачимо білий наліт на плитці, - отже смак шоколаду буде вже несправжнім, - переконують у майстерні. – Вживати такий шоколад не рекомендовано.
У Львівській майстерні кажуть, що оптимальна температури зберігання продукту – 18 С (на 3 градуси більше або менше). Тому, якщо ми беремо якісний шоколад до рук – він може одразу танути.
- Також категорично не рекомендуємо зберігати шоколад у холодильнику, особливо у негерметичних упаковках, - каже продавчиня цукерок. - Шоколад має властивість вбирати сторонні запахи, а отже – вже не матиме притаманного йому смаку.
А загалом, у майстерні переконують, що шоколад містить гормон щастя. Навіть маленький шматочок якісного шоколаду може покращити ваш настрій та зробити день кращим.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 17 від 24 квітня 2024
Читати номер