Партнер рубрики Події

Лікарні вже з опаленням. Коли потепліє у школах і садках, у міськраді мовчать

Лікарні вже з опаленням. Коли потепліє у школах і садках, у міськраді мовчать
  • Чиновники стверджують, що питання опалення у навчальних закладах вирішують.
  • Батьки тим часом одягають дошкільнят, як капусту, а вихователі збільшили кількість рухливих розваг. Та це не надто рятує.

На холоднечу у садочках міста скаржаться батьки дошкільнят. Кажуть, через зимні батареї діти хворіють.

В соцмережах ця тема – чи не найпопулярніша за останні дні. Люди цікавляться, коли ж опалення з’явиться у садочках.

  • Напевне, в грудні, - пише тернополянка Олена Коваль у «Фейсбук». - Ще в понеділок (2 жовтня – прим. авт.) дзвонила в міську раду. То сказали, що нічого поки не знають. Мовляв, коли буде холодно - тоді і включать... Напевно, вони там добре запарились, раз їм не холодно... Може, ліпше водити дітей в міську раду, а не до садків?

У садочку №38 зимно. Вихователі щоразу нагадують одягати дітей тепліше, не забувати про жилетики і теплі шкарпетки та рятуються рухливими іграми.

Відео дня

Проте батьки у соцмережах пишуть, що теплий одяг не надто рятує. Особливо, коли діти вдень сплять.

  • Щороку одне й те ж, - пише мати двох дошкільнят, тернополянка Ірина. – Тільки на вулиці стає холодніше – діти дома на лікарняному. У групах дуже мало дітей. Хворіє більшість. Невже не можна якось вирішити цю проблему? Скільки ще працюватимемо на аптеки, бо чиновники тупо не бачать, що у жовтні завжди холодно…

Скаржаться люди й на холоднечу у квартирах.

Опалювальний сезон розпочнеться в Тернополі, коли середньодобова температура впродовж трьох діб буде не вище 8 градусів, запевнили у прес-службі міськради. Хоч приблизну дату, коли саме це станеться, у міськраді прогнозувати не беруться.  

  • За процедурою, управління освіти та науки на підставі звернень керівників навчальних закладів повинно звернутися до КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» щодо забезпечення теплопостачання, - повідомила начальник прес-служби міськради Мар’яна Зварич. - Наразі вирішується питання запуску теплопостачання у дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів.

Батареї в міських лікарнях вже теплі, запевнили у міськраді. Станом на 5 жовтня, тепло подається до всіх медзакладів, де є стаціонари. Тобто, йдеться про міськлікарні №№ 2 і 3 та Лікарню швидкої допомоги. Увімкнули опалення і в дитячій поліклініці. Приміщення Центру первинної медико-санітарної допомоги, де є автономне опалення, також опалюються.

Враховуючи, що сайти з прогнозами погоди тішать частковим підвищенням добової температури – коли вночі буде +3, а вдень +10-12, - опалення у тернопільських помешканнях з’явиться не скоро.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (10)
  • Петро Білецький

    Якщо аптеки забашляли міській раді то не чекате шо скоро. Спершу всі мають похворіти, скупити всі лікарства шо в аптеці шоб відбити відкат і разобити, а потім вже включать.
  • Діонісій

    кажуть, що ми відійшли від совдеповських стандартів,  включайте по потребах опалення, там де воно необхідно. а не чикайте якогось числа, якогось місяця. страждають діти.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:01 Тимчасове відключать газ в центральній частині Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up