Партнер рубрики Події

У Центрі демонтували літній майданчик одного з ресторанів

У Центрі демонтували літній майданчик одного з ресторанів
  • Демонтаж літнього майданчика ресторану "Європа" на вул. Сагайдачного проводила муніципальна поліція 31 травня.
  • Підприємець оскаржував рішення виконкому в суді, хоча відповідних документів на встановлення майданчику - не мав. 

- Справді 31 травня демонтовували літній майданчик закладу "Європа", - каже заступник начальника управління муніципальної поліції, начальник відділу контролю за правопорушеннями Олександр Шаповал. - Рішення виконкому було ще в січні цього року. Підприємець подавав в суд на відміну рішення, але суд програв. У нього було відповідних документів на встановлення літнього майданчика на тій ділянці.

Як кажуть муніципали, підприємець мав самостійно демонтувати літній майданчик, але він цього не зробив. 

Відео дня

Почали очистку міста

Почали демонтовувати у місті й МАФи. Відомо, що відділ земельних ресурсів та управління архітектури міської ради готує нормативні документи щодо розміщення МАФів. Виконавчий комітет дає приписи на демонтаж. Депутатська земельна комісія не продовжує угод сервітутів та все частіше відмовляє в нових. Наступними демонтують кілька кіосків біля Збаразького кільця та на вул. Симоненка - Тарнавського. Таке рішення прийняли під час засідання виконкому міськради в середу, 30 травня. Як повідомив начальник відділу земельних ресурсів Віктор Кібляр демонтувати мають сім кіосків на просп. С. Бандери на зупинці громадського транспорту біля Збаразького кільця і ще три на вул. Симоненка - Тарнавського. Останні три стоять на території, де проходять тепломережі.

За будки міцно взялися

Ще раніше свою позицію та вимоги окреслила земельна комісія. У ній йдеться про те, що голова комісії Андрій Шкула запропонував доручити управлінню муніципальної поліції надати інформацію про виконання пункту 13 рішення міської ради від 15.12.2017 р. №7/21/2 щодо здійснення обстеження та інвентаризації МАФів на зупинці громадського транспорту "Збаразьке кільце". Рекомендувати виконавчому комітету міської ради демонтувати всі незаконно встановлені МАФи біля ЗГТ "Збаразьке кільце". Звернутися до міського голови, виконавчого комітету та відділу земельних ресурсів та висловити підтримку стратегії очищення міста від тимчасових споруд, яку запланували. Разом з тим, рекомендувати посилити дії щодо розробки нормативних актів та здійснення реальних кроків по приведенню існуючих в місті тимчасових споруд до належного стану, демонтажу тих об’єктів, встановлення яких суперечать законодавству, заважають проходу чи проїзду, загромаджують зупинки громадського транспорту, створюють небезпеку та незручності тернополянам.

Пропозицію голови земельної комісії підтримали. Судячи з позицій та заяв є шанс, що Тернопіль позбудеться неофіційної назви "місто будок".

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Анонім

    Місто зрадників.

    Скільки крику було щодо незаконних забудов, у яких розмістилися кав`ярні та магазини. А чому? Тому що є попит, у генделиках "відпочівають" від трудових буднів діти заробітчан та інші наші співвітчизники.

    Не ходіть самі та дітям своїм поясніть, не буде попиту -  не буде пропозиції і закриються самі.
  • Діонісій

    а чому заставного ганделики не приберуть з дороги ? чи він депутат верховної ради, то йому можна,?
  • С.Надал

    Як так, одному підприємцю дають дозвіл на встановлення "літнього майданчика" (насправді там ціла будівля на проїджій частині) а іншому не дають у нас за Конституцією усі рівні, але напевно одні трохи рівніші. Але скоріше за все, якщо б той підприємець мав прізвище Застави то отримав би дозвіл хоч посеред майдану розгорнути кіоск

    Андрій Васильович reply С.Надал

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up