Партнер рубрики Події

У яких випадках швидка в Тернополі не приїде на виклик

У яких випадках швидка в Тернополі не приїде на виклик
  • “Я в Тернополі не маю сімейного лікаря і коли у мене піднялась температура - не знала чи до мене приїде швидка”, - з таким запитанням у редакцію “20 хвилин” звернулась тернополянка Юлія.

  • У яких випадках швидка приїде, а коли доведеться лікуватись самотужки дізналась журналістка “20 хвилин”

- Найкраща порада для людей, які захворіли і знаходяться у невідкладному стані - не боятись звернутись за медичною допомогою. Зокрема, на лінію 103, - коментує заступник директора з медичної роботи Центру екстреної медичної допомоги Ганна Мончак. - У цьому випадку, коли тернополянка немає укладеної декларації із сімейним лікарем, все рівно потрібно звернутись до диспетчера лінії 103.

Як зазначила Ганна Мончак, диспетчер може прийняти кілька рішень: переключити на лікаря-консультанта, який працює цілодобово або ж направити до людини бригаду швидкої, якщо стан критичний. Тобто, якщо стан людини не критичний - швидка не приїде.

- Лікар-консультант може дати пораду щодо стану, який виник у людини, - продовжує пані Мончак. - Якщо буде потреба, припустимо, вона не може жарознижуючим збити температуру або з’являться інші симптоми. Наприклад, у дітей часто з’являються незрозумілі висипи чи судоми, то у такому разі, звісно, приїде бригада для надання кваліфікованої допомоги.

Відео дня

Кожен випадок індивідуальний, кажуть у Центрі екстреної медичної допомоги. Але допомога поділяється на екстрену і невідкладну. Невелика температура і високий тиск не є приводом для приїзду швидкої.

- На невідкладний випадок, наприклад просто температура, бригада не приїде за 10 хвилин, - каже Ганна Мончак. - У таких випадках бригада може приїхати впродовж години. Але, якщо є вільні бригади, то лікарі, звісно, приїдуть швидше.

У межах міста швидка на екстрений випадок має приїхати за 10 хвилин, поза межами Тернополя - 20 хвилин.

- Спочатку обслуговуються екстрені випадки, а потім невідкладні. До екстрених належать стани, які загрожують життю людини, - кажуть у Центрі екстреної медичної допомоги.

Лікарі рекомендують підтримувати тернополянам зв’язок із сімейним лікарем, який може їм порадити, що робити у тій чи іншій ситуації.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • ната

    ганна мончак до тебе щоб вже швидка не пріхала навіть після твоеі смерті ти і твій джус лемко розвалили що могли  а в першій ще е такий чайківський головний  лікар і крутий анестезіолог комар котрі теж дорозвалюють що можна схаменіться майте людську подобу тварюки на ваших руках кров наших батьків за кілька гривень ви готові людей кинути на призволяще бо вам треба годувати сімю а ми також чиісь діти
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up