Партнер рубрики Події

Як тернополяни ставляться до скасування по батькові?(опитування)

Як тернополяни ставляться до скасування по батькові?(опитування)
  • Скасувати використання по батькові просять українці, оскільки вважають його пережитком Радянського Союзу. Зараз цю тему активно обговорюють у соцмережах. Таким чином, крім зручності в спілкуванні, Україна має стати ближчою до Європи, вважають користувачі. 
  • Ми запитали тернополян та гостей міста, як вони ставляться до таких ймовірних змін.
  • Я вважаю, що якби цей законопроект затвердили, то Україна ставала би ближчою до Європи, - каже тернополянка Олена - До мене майже ніколи не звертаються по батькові, тому я підтримую скасування використання по батькові. Але розумію, що для старшого покоління ці зміни будуть викликати дискомфорт.  

  • Ми йдемо до Європи, а майже у всьому світі не використовують  по батькові, тому думаю нам також потрібно зробити такі зміни,- каже журналістка Христина. – Я вважаю, що старше покоління повинне також звикати до таких змін. Наприклад, в  мене на роботі є старші люди, але вони не кажуть називати їх по батькові. І як тільки я прийшла влаштовуватись на роботу, то це було для мене показником сучасності.

А от тернополянин Богдан проти таких ймовірних змін.

Відео дня

- Я проти цих змін, бо для мене звертання по батькові це показник поваги. Не думаю, що ці зміни просунуть нас до Європи, - каже Богдан. - Мама мені з дитинства ще казала: « Я хочу, щоб тебе називали Богдан Ярославович». Тому зараз я здобув вищу освіту, став вчителем, мене називають по батькові і мені це надзвичайно приємно.

Тернополянин Олег також не підтримує скасування використання по батькові.

- У нашого народу це вже традиція. Українці, на мою думку, вже звикли до цього і для чого це змінювати?  - каже Олег.  - Хоча для мене особисто це не важливо, бо в моєму колі спілкування мене рідко називають по батькові.

  • В своєму житті я вже абсолютно давно відмінила використання по батькові, - каже пані Наталія з міста Суми. – Навіть мої внуки мене називають Натка, бо я вважаю, що це доцільно і молодіжно.

Але все-таки в професійній сфері, зазначає пані Наталя, потрібно зберігати використання по батькові.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (12)
  • David Starr

    До старших по імені, але на "Ви".
  • Jörg Harnack

    Яка дурниця! Існує набагато важливіша проблема!
  • Цьвєк

    Добийте до решти нормальну медицину,освіту,культуру,відмініт по батькові(бо підерасам то не треба,вони того не знают) і всьо-вже  їднов ногов в європі,а дороги,зарплати,пенсії і т.д то вже потім.
  • Anastasiia Shakhmatova

    Нарешті! Не хочу носити біля свого імені ім'я людини, яку ненавиджу.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:01 Тимчасове відключать газ в центральній частині Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up