Партнер рубрики Погода

Чи перестане Тернопіль затоплювати після злив

Чи перестане Тернопіль затоплювати після злив
  • В управлінні ЖКГ кажуть, що затоплення - проблема не тільки Тернополя, а й усіх міст.
  • На даний час управління житлово-комунального господарства розробляє проекти вдосконалення каналізаційної системи.

З кожною зливою Тернопіль все більш затоплює. Виною у всьому каналізаційна система, яка не витримує великого навантаження.

В міськраді кажуть, що цю проблему розуміють і вирішують.

  • Проблема перетворення доріг на річки — це є проблема не лише Тернополя, - каже начальник управління ЖКГ Олег Соколовський. - Каналізаційна система просто не справляється з навантаженням.

Вся каналізаційна система застаріла, і тому управління житлово-комунального господарства розробила нову водоприймальну систему.  

Відео дня
  • В нас ніколи не було тропічних дощів, таких як зараз, а вся дощова каналізація розрахована на відповідну кількість води, - каже начальник управління ЖКГ. - Зараз у нас за 20 хвилин може випасти денна норма опадів, тому жодна каналізація не в змозі прийняти цю воду.

Також головний колектор міста не справляється, бо з’являються нові мікрорайони , тобто, кількість стічної води все збільшується.

Як розповідає пан Соколовський приблизно 60 % водоприймальних решіток включені не в дощовий колектор, а у фекальну каналізацію. І через це, коли йде сильний потік води, то госппобутова каналізація не може прийняти таку кількість води  і йде зворотній потік.

  • Якщо надалі ми нічого не будемо змінювати, то можемо залити наші очисні споруди,- каже начальник управління ЖКГ. -  На даний час у нас розроблений проект на новий водоприймальний колектор по вулиці Галицькій, і ми розробляємо додаткові проекти на переключення з госппобутової каналізації у дощову.

Читайте також Чому Тернопіль затоплює після найменшого дощу

Сильні зливі тепер стануть характерною літньою погодою. І найближчі декілька днів дощі продовжуватимуть затоплювати Тернопіль, каже завідувач сектору метеорологічних прогнозів Тернопільського обласного гідрометеоцентру Оксана Озимків.

Як каже пані Озимків, за липень у Тернополі норма дощів перевищена. Місячна норма у Тернополі становить – 93 мм.

За даними цивільної авіаційної метеорологічної станції біля обласного центру, яка діє на території Тернопільського аеропорту, кількість, наприклад, опадів за понеділок, 16 липня, є помірною – 11 мм, хоча у Тернополі вчора була явно більша кількість опадів, яка перевищила норму, каже пані Озимків.

– Так як метеорологічна станція знаходиться приблизно за 4 кілометри від Тернополя, то точних даних по місту ніхто знати не може. При підготовці прогнозів ми вивчаємо матеріали, які надають наші станції та станції сусідніх областей, - пояснює пані Озимків.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Nem Nemezis

    Корупція та далбайоби при владі - це проблема всіх міст
  • Шалай Віталій

    Ну і якби були фахівці то міста би не затоплювало
  • Шалай Віталій

    І по чому фахівці.
  • Шалай Віталій

    Які фахівці?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up