Після публікації матеріалу на сайті "20 хвилин" за день прибрали тонни сміття на Промисловій

Після публікації матеріалу на сайті "20 хвилин" за день прибрали тонни сміття на Промисловій

За один день на вулиці Промислова зуміли прибрати тонни сміття, яке там накопичувалося більше ніж півроку. Про це повідомила редакцію «20 хвилин» тернополянка Людмила, яка зверталася з проханням висвітлити проблему стихійного сміттєзвалища.

Після статті про незаконне сміттєзвалище та після звернення журналіста в  управління муніципальної інспекції  всього за один день все сміття на вулиці Промислова працівники управління ЖКГ прибрали.

- Оскільки на цій території було чимало сміття, для виконання робіт потрібно було виготовити відповідну проекту документацію на проведення цих робіт. - каже речниця міськради Мар’яна Зварич - Тривало виготовлення документів, тож було днями укладено відповідну угоду на видалення відходів. І, відповідно до договору, роботи виконані. Однак імена людей, які причетні до забруднення цієї території, не встановлено. Звертаємося до мешканців, щоб не засмічували території. Адже для видалення відходів є спеціально облаштовані місця.

- Ми радимо громадянам, насамперед, звертатися до правоохоронних органів, до муніципальної поліції та екологічної інспекції , аби фіксувати порушення. Тобто не усувати наслідки, а бути відповідальними громадянами і слідкувати за благоустроєм своєї території та міста, де ми живемо, -  говорять в управлінні ЖКГ. - Бо дуже рідко буває так, що людина одразу звертається до вищеперерахованих органів про порушення, а ще рідше - вдається до дій, аби інші особи порушення не зробили, наприклад, робить зауваження. Дуже часто люди телефонують і говорять, що тиждень назад бачили, як хтось щось викидав. Можливості поставити патрульну машину на місце, де утворюється незаконне сміттєзвалище, немає. Тому ми закликаємо тернополян інформувати і запобігати правопорушенням, та фіксувати їх.

Відео дня

Як повідомили в управлінні житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР, поява стихійних звалищ у Тернополі – не поодиноке явище. Недобросовісні містяни, які проводять ремонт у квартирах, приватні підприємці і мешканці приватного сектору, що не укладають угод на вивезення побутових відходів, і навіть жителі прилеглих до Тернополя сіл щоденно  засмічують наше місто. Звалище невеликого розміру регулярно ліквідовують за кошт обслуговуючих підприємств та перевізників побутових відходів. Але коли мова йде про такі масштабні звалища, які спостерігаються на вулицях Промисловій, Подільській та Микулинецькій ( а цього року додалася ще й вулиці Спортивна), то управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР щороку укладає угоду із приватним підприємцем, який залучає працівників, техніку та вивозить тонни відходів з перелічених вулиць.  Угода укладається на початку року, а прибирання, на яке кошти виділяють із бюджету, традиційно здійснюється напередодні Великодніх свят.

- На жаль, чистота не затримується тут довго, але очевидці викидання відходів жодного разу не зверталися до правоохоронців, інформуючи про тих, хто забруднює місто, - повідомляють в ЖКГ - Тому закликаємо усіх дані  про тих, хто забруднює місто та порушує екологічне законодавство, здійснювати фото та відеофіксацію, занотовувати  номерні знаки транспортних засобів тощо надавати в управління муніципальної або патрульної поліції, в держекоінспекцію в Тернопільській області, а  також на гарячу лінію міської ради (15-80) чи УЖКГ ТМР ( 52-58-48).

Також, за словами представників ЖКГ, після того як сміттєзвалище прибрали, тут неодноразово бачили, як деякі машини приїжджали, скоріше за все, аби викинути сміття, однак бачили прибрану ділянку і розверталися та їхали, не викидаючи відходів.

Якщо ви бачите подібні випадки створення незаконних стихійних сміттєзвалищ, повідомте про це муніципальну інспекцію: за номером +38 073 015 1481 (Viber) для притягнення балансоутримувачів території до відповідальності.

Згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення, за влаштування несанкціонованих звалищ сміття передбачено такі види адміністративної відповідальності.

Псування сільськогосподарських та інших земель, забруднення їх хімічними і радіоактивними речовинами, нафтою та нафтопродуктами, неочищеними стічними водами, виробничими та іншими відходами, а так само невжиття заходів із боротьби з бур’янами тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян — суб’єктів підприємницької діяльності — від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (ст. 52, якщо виявлено факт засмічення земельної ділянки).

Порушення вимог щодо поводження з відходами під час їх збирання, перевезення, зберігання, оброблення, утилізації, знешкодження, видалення або захоронення тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян — суб’єктів підприємницької діяльності — від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (ст. 82, у разі встановлення власника земельної ділянки).

Як вам таке перевтілення вулиці? Діліться своїми думками в коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (18)
  • ГАННА

    Додаток до попереднього коментару.

    А чим займається управління муніципальної

    комісії???
  • ГАННА

    А ще потрібно подивитись.що робиться під мостом, під дамбою,при в'їзді на Дружбу...мешкання бомжів !

    Де дивляться працівники управління ЖКГ???
  • Svitlana Pavlivets

    Ніяк не зрозумію.... чому допоки "не покажуть по тєліку" або в мережах, в нас в країні ну нічого не працює.... як говориться,поки півень...... думаю далі всі зрозуміли...

    Svitlana Pavlivets reply Svitlana Pavlivets

    Юрій Пелюшенко я вам про грязне місто, і про те що у нас люди такі... а ви мені про те, що ми самі і вибирали.... я про те,що почати треба з себе,тоді і все поміняється!

    Юрій Пелюшенко reply Svitlana Pavlivets

    Svitlana Pavlivets Спільна риса у них є, та тільки апетити цієї риси різні. Наприклад, Ви, Ваші друзі, знайомі, сусіди, клеги на роботі, рідні і т.д. знають, що 29.01.2020 виконком міськради приймає рішення про тарифи з перевезення пасажирів у міському транспорті і встановлює їх 5/6 грн в тролейбусах і 6/7 в автобусах? Одночасно у цьому рішенні скасовуються аналогічні рішення 2016 р., які діяли до цього і встановлювали вартість проїзду 3 або 4 гривні. А тепер пригадайте, відколи у Тернополі діє тариф 5-7 грн.? Правильно, приблизно після транспортного майдану восени 2018 р. Тобто, ціни які ми ВЖЕ платимо 1.5 року були офіційно і юридично були встановлені лише у кінці січня ЦЬОГО року! Кожний тернополянин за ОДНУ поїздку переплачував 2-3 грн. А скільки було таких поїздок за цей час? Оцінюєте майстерність гри на довірливих, наївних і хатоскрайніх тернополянах. І знаючи їх довірливість і байдужість, чому б під час епідемії для себе за гроші громади не закупити нагородні значки, мікрохвильову піч, кондиціонери, пилососи і т.д., на що товариш Василь Коломієць вище давав посилання. Тому порівнювати умовного вуйка Василя з хитрими, брехливими і цинічними діячами терноп. міськради – це як порівнювати вовка і дворового пса. https://ternopilcity.gov.ua/vikonavchiy-komitet/rishennya-vikonavchogo-komitetu-2019/36369.html

    Svitlana Pavlivets reply Svitlana Pavlivets

    Юрій Пелюшенко а от спільна риса у них є) як тому так і тому по.....)

    Svitlana Pavlivets reply Svitlana Pavlivets

    Юрій Пелюшенко ні не помиляюсю. Тому що від того вуйка Василя теж багато чого залежить. Наприклад, можливість жити в чистому місті. Тому в кожного своє болото.

    Юрій Пелюшенко reply Svitlana Pavlivets

    Svitlana Pavlivets Ви помиляєтеся, коли ставите на один щабель, образно кажучи, вуйка Василя і офіційну посадову особу з доступом до фінансового ресурсу і багаторічним преребуванням на посаді.

    Svitlana Pavlivets reply Svitlana Pavlivets

    Василь Коломієць якби в Тернополі всі були реально "святими" цього всього б не було б... наприклад, може почнемо з тих хто викидає,або ж ще краще вивозить туди те сміття.... Де логіка?

    Svitlana Pavlivets reply Svitlana Pavlivets

    Василь Коломієць ой давайте без цього. Не лише він не святий. Це 2 чого не розумію.... всі спирають на 1 людину, хоча до цього всього не одна людина руку приклала,і кожен по своєму... я не спорю що він ге,але і не всі Тернополяни святі....

    Василь Коломієць reply Svitlana Pavlivets

    Svitlana Pavlivets ділєма може полягати в ньому, але він  ділем незнає: поки наївний тернопільський люд дозволяє вішати спагетті, чому б не скористатися (зверніть увагу на дати) https://prozorro.gov.ua/tender/search?status=active.tendering&edrpou=34334305&fbclid=IwAR39IWe2mhTCwzucE3wOzwtcwVobQT245bA8Lb3iUQV9AM9j51ERHK3Zouw

    Svitlana Pavlivets reply Svitlana Pavlivets

    Андрій Бойчук якби ж ділєма полягала лише в ньому

    Андрій Бойчук reply Svitlana Pavlivets

    але намагається у поті чола. сьогодні напр. помагав попам в пекарні освячувати. Роботяга для довірливих

    Svitlana Pavlivets reply Svitlana Pavlivets

    Андрій Бойчук він багато де не фоткався......😔

    Андрій Бойчук reply Svitlana Pavlivets

    Надал тут не сфоткається

    Анонім reply Svitlana Pavlivets

    Тут справа не в тому ,що покажуть по телевізору чи інтернету ,а справа в тому ,що винуватих не знаходять . В європі за такі діла вліпили б дуже великий штраф. В Німетчині якщо з машини тече масло ,то можна таких собі проблем набратися ,що мало не покажеться . А у нас все сходить з рук , нікого не шукають , працівники ЖКГ прибрали і завтра всі забули . Пройдуть свята ,всі забудуть ,і на тому місці знову буде сміття . Будуть вивозити в 3.00 ночі ,але вивозити будуть це гарантовано оскільки відчувають ,що їм за це нічого не буде . У міліціянтів під ногами купа речових доказів ,а результату ноль.
  • Анонім

    Журналісти 20 хв ,а чому ви не видаляєте коментарі і не блокуєте всяких неадекватів ,які собі дозволяють обзивати людей матюками і писати не по темі . Складається таке враження ,що газета таким чином піднімає собі рейтинг і не реагує на ті правила, які ж самі і запровадили .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up