Бджоли допомогли вилікувати спину

Бджоли допомогли вилікувати спину

Кого жалила бджола, той знає, який пекучий біль від укусу цієї комахи. Та є люди, які знаходять порятунок у бджолиній отруті і свідомо ставлять на своє тіло бджіл, аби вони їх жалили і таким чином лікували.

Її називають сміливою, безстрашною, жінкою-скелею. На що вона відповідає: «Подивіться, які вони (бджоли – ред.) маленькі, а яка я велика».

Наталка Потурай з Великих Бірок має незвичне хобі – бджільництво. Тим, як вона голими руками не боїться тримати рамки з тисячами бджіл, захоплюються її друзі у соцмережі. А також зауважують, що пасічниця з манікюром просто прекрасна!

Пані Наталя не лише не боїться укусів, а й спеціально хоче аби її вжалили бджоли. Віднедавна жінка зацікавилася апітерапією (лікування продуктами бджільництва – ред.) і випробовує її на собі. Вже є позитивні результати.

Відео дня

Поїхала на курси

Наталка Потурай – голова громадської організації "Об’єднання пасічників Тернопільського району», керівник гуртків еколого-натуралістичного напрямку у будинку творчості школяра у Великих Бірках. Разом з чоловіком вже четвертий рік займається пасічництвом.

- Все почалося з того, що ми поcадили садок і захотіли, щоб там літали бджілки. Нам сподобалося і ми почали займатися цією справою серйозно, - розповідає пані Наталя.

Про лікування бджолами жінка чула дуже багато.

- У мене проблеми зі спиною і я не раз лежала в лікарні, навіть лікар порадив мені ставити на спину бджіл, - розповідає вона. - Спершу я боялася такого, бо я за освітою педагог, а не медик. Цього року дізналася про курси апітерапії у Києві. І я поїхала на ці курси, отримала сертифікат. У нас були різні лектори, різна тематика. Основний акцент був на апітоксинотерапії – лікуванні бджолиною отрутою. Це саме те, що найбільше мене цікавило.

Треба зробити проби

Коли пані Наталя повернулася з цих курсів, каже, що зі спокійною душею почала практикуватися все на собі. Першим бджолу на спину поставив син-третьокласник, потім допомагав і чоловік.

Та лікування бджолиною отрутою підходить не всім. Тим у кого є алергія на цю отруту, таке протипоказано, наголошує пасічниця. Тому перш за все потрібно зробити пробу та перевірити чи немає алергії. Для цього треба, щоб людину вжалила бджола і поспостерігати за реакцією організму. До речі, лікування одним «укусом» не обійдеться.

- Коли бджола жалить, ми одразу висмикуємо жало. Для того, щоб був справді лікувальний ефект, жало має знаходитися в шкірі 20 хвилин, - каже Наталка Потурай. -  Це той час вся отрута переходить у наше тіло. Після цього жало легенько забираємо. Є різні методики такого лікування. Оскільки я вже звикла до вжалення бджіл,  я собі ставила по 4 бджілки через день упродовж двох тижнів. Я відчула полегшення надзвичайне. Раніше я не могла вистояти службу божу у церкві півтора години, бо дуже боліла спина. І навіть старші люди, дивлячись на мене, поступалися мені місцем. Зараз мене нічого не турбує.

Вжалень не боїться

Біль від укусів пані Наталя переносить легко. Адже завдяки роботі на пасіці вона вже адаптувалася до такого.

- Коли мене на пасіці кусає бджілка, я витягнула жало і іноді навіть не відчуваю нічого, - каже жінка. А загалом все це переноситься індивідуально. В людини може бути низький больовий поріг. Тому так важливо зробити пробу. Щоб зменшити біль від укусів під час лікування, можна перед тим як ставити бджолу охолодити шкіру шматочком льоду чи ложкою з морозилки. З нами на курсах був чоловік, який не є пасічником і не звик до вжалень. Він казав, що болить, але біль не такий страшний, щоб його неможливо було терпіти.

Не боїться бджіл і син пані Наталі.

- Він біля бджіл змалечку і для нього це звично, - каже жінка. - Як ми тільки купили пасіку, я хотіла, щоб всіх домашніх пошвидше вжалила бджола, щоб переконатися чи нема алергії. Є випадки, коли люди не переносять бджолиної отрути, може бути набряк Квінке (гостра алергічна реакція організму, що характеризується масивним набряком слизових оболонок, шкіри і підшкірної жирової клітковини – ред.). За лічені секунди людина може позбутися життя. Тому треба бути обережними.

Випробовує на собі

Бджолина отрута лікує болі в спині та суглобах, розповідає Наталка Потурай.

Дуже часто жінки страждають на кісточки на великому пальці через взуття на підборах. Позбутися цього теж можна за допомогою вжалень,  додає пасічниця.

- Я вже третій день це пробую на собі. Сподіваюсь за тиждень-другий зможу побачити чи є результат, - каже вона.

Наталка Потурай додає, що вже є люди зацікавлені у такому виді лікування. Та наразі жінка пробує таку терапію на собі.

Читайте також: Чи можна лікуватися бджолиною отрутою, прокоментувала медик

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (12)
  • Nikolya Maloy

    В які місця на спину ставити бджоли.
  • Lucia Luda

    Смілива,  молодець . Я би так точно не змогла 🤔

    Наталка Потурай reply Lucia Luda

    Люсія Люсія дякую!😘 бажаю щоб не прийшлося наважуватися😉
  • Наталя Король

    Ти справжня молодчинка😊Я в захваті🖒🖒🖒Процвітання вам у вашій сімейній справі🌻🌻🌻🐝

    Наталка Потурай reply Наталя Король

    Наталя Король супер!😍 Смакуйте на здоров'ячко!!!🍯🍯🍯

    Наталя Король reply Наталя Король

    Наталка Потурай Так,Так...Все добре🖒Дякуємо😉

    Наталка Потурай reply Наталя Король

    Наталя Король дякуємо!!!!
    Медок провезли?
  • Кравцова Тетяна

    Знає випадок одного лікаря.який так лікувався.та видно в один момент алергена стало забагато і почався набряк Квінке.алергічна реакція негайного типу.

    Наталка Потурай reply Кравцова Тетяна

    Кравцова Тетяна кожен обирає своє😉

    Кравцова Тетяна reply Кравцова Тетяна

    Наталка Потурай..Звісно,але думаю,що варто терапію проводити зі страховкою.

    Наталка Потурай reply Кравцова Тетяна

    Випадки звісно стаються всілякі. Напревеликий жаль і в лікарні лікарі не застраховані від подібних реакцій.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up