В Україні заборонили дітям без щеплень відвідувати садки та школи: офіційний лист МОЗ і Міносвіти

В Україні заборонили дітям без щеплень відвідувати садки та школи: офіційний лист МОЗ і Міносвіти

Міністерство охорони здоров'я і Міністерство освіти та науки України надіслали главам усіх обласних адміністрацій офіційного листа, у якому постановили не допускати невакцинованих дітей до навчальних закладів.

Згідно з законом, відвідувати державні навчальні заклади можуть тільки діти, які отримали щеплення за календарем профілактичних щеплень, або ж нещеплені через медичне протипоказання, повідомляє прес-центр МОЗ.

"Колективний імунітет допоможе захистити від смертельно небезпечних хвороб тих дітей, які не можуть вакцинуватися з медичних причин", - зазначили у міністерстві.

Якщо в дитини є протипоказання, їй повинні видати відповідну довідку. Рішення про допуск таких дітей до закладів має прийняти комісія лікарів. За її постановою дітям може бути заборонено відвідувати школи і садки, наприклад, у разі ускладнення епідемічної ситуації. Про форми отримання освіти такими дітьми мають подбати місцеві органи освіти.

Відео дня

У МОЗ наголошують, що зараз в Україні спостерігається нестійка епідемічна ситуація з інфекційних хвороб, а захворюваність на кір, краснуху, епідемічний паротит, коклюш, дифтерію набуває загрозливого характеру. З початком навчального року ризик захворіти цими інфекціями збільшується, тому дуже важливо, щоб діти були вчасно щеплені.

Якщо дитина пропустила вакцинацію за календарем, МОЗ радить звернутися до педіатра або сімейного лікаря.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Ольга

    А я не згідна, хоч один лікар -педіатр вам покаже склад вакцини яку пропонує?? Ми знаходимося в державі яка не несе відповідальності за наслідки після вакцинації!!! Знаю випадок, як одна з лікарів сказвла своїй приятельці,яка прийшла вакцинувати дитину, щоб в даний момент не вакцинувала,а вона скаже коли їй прийти,як буде нормальна вакцина!! І це що???? Я не хочу таких вакцин для своєї дитини!!!
  • Діонісій

    вакцинувати дітей треба, а не писати в них щеплення в карточці за гроші, менше захворювань би було, але вакцина і догляд за дитиною має бути відповідна.
  • ненза

    накінець. це вже роками треба було зробити!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:03 На вулиці Київська зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up