21-річна кондитерка поділилась рецептами успіху та шоколадного торта

21-річна кондитерка поділилась рецептами успіху та шоколадного торта
  • 11 липня у світі відзначають День шоколаду. Рецептом особливого шоколадного торта, який зможе на своїй кухні приготувати будь-яка тернопільська господиня, з журналістами «20 хвилин»  поділилась кондитерка з Теребовлі 21-річна Оля Гнатьо.
  • Дівчина сама навчилась готувати вишукані десерти і переконує, що відкрити власну справу реально. Найголовніше – робити те, що ти любиш.

Шоколадні капкейки, міні-тарти з шоколадним кремом, кейк-попси в чорному шоколаді – усі ці ласощі теребовлянка Оля Гнатьо навчилась готувати на домашній кухні за рецептами із книг відомих європейських кондитерів.

Всі були в захваті

- Я почала пекти з маминого старого записника з рецептами, коли була ще в школі, - розповіла Ольга. - Сама не помітила, як почала змінювати рецепти, комбінувати їх та шукати щось нове. Проводила за випічкою купу часу.

Відео дня

Дівчина зізналась, що важливим поштовхом для неї стали позитивні відгуки про «пляцки» від тих, хто куштував випічку.

- Спочатку дегустували батьки, потім друзі, потім друзі друзів, - каже дівчина. - Я дуже тішилась, коли телефонували і питали, чи можу я спекти святковий торт для іменинників, або навіть весільні торти. Для мене то важливо приносити людям хороший настрій.

Займайтесь тим, що любите

Після закінчення школи батьки переконали Олю вступити на спеціальність не пов’язану із кулінарією. Дівчина 4 роки навчалась у Польщі на факультеті іноземних мов.

- Так, це було престижно, - каже Оля Гнатьо. - Але я не могла зосередитись на навчанні, бо в голові були десерти (посміхається - ред.). Я готувала ночами, щоб просто потішити солоденьким сусідок. А на останньому курсі пішла працювати в кав’ярню, практично безкоштовно, щоб просто набратись досвіду.

Дівчина зізнається, що вже тоді мріяла, що просто буде готувати десерти вдома на своїй кухні.

Готує ночами, бо не може зупинитись

- Далі я почала вишукувати нові ідеї декору, мені страшенно подобаються теперішні тренди в оформленні десертів: мінімалізм і максимум природнього. Я бачила, що це подобається і людям.

Потім Оля зрозуміла, що усі полички вдома стали забитими продуктами для випічки, а в морозилці взагалі місця не було. Дівчина вирішила: час готувати для ширшої аудиторії. 

Із стартовим капіталом дівчині допомогли батьки.  Вона зізнається, що спочатку з фінансами було важко, бо на інгредієнтах не економила. А зараз замовлень буває стільки, що може весь день провести біля духовки. Але саме ця робота приносить дівчині задоволення.

- Буває важко, але я знаю, що сама обрала цю роботу і готова багато віддати, щоб розвиватись у цьому напрямку, - додає Оля Гнатьо.

Ні дня без шоколаду

- Майже в кожен десерт додаю шоколад. Люди його дуже люблять, а я просто  обожнюю, - каже Оля і пригощає саморобною цукеркою, яку зараз модно називати кейк-попсом. 

Серед найулюбленіших десертів, які замовляють клієнти Олі - тарталетки з шоколадним ганашем, шоколадний торт з цедрою апельсина, шоколадне фондю та торт "Снікерс".

Рецепт шоколадного торта від Олі Гнатьо

Для читачів "20 хвилин" молода кондитерка приготувала особливий рецепт шоколадного торта.

Для бісквітного коржа вам потрібно:

10 яєць,

1,5 скл цукру,

2-3 ст.л какао,

1,5 скл муки,

1,5 ч.л. порошку до печива

Готувати бісквіт так:

В одній посудині збити білки з цукром до густих піків, а в іншій -  жовтки. Делікатно перемішати все разом силіконовою лопаткою і додати сухі інгрідєнти.

Далі потрібно вилити тісто у форму, застелену пергаментом, і відправити у духовку , вже попередньо розігріту, на температуру 180* градусів. Пекти приблизно 45-55хв. Перевіряти, чи бісквт спечений, можна за допомогою дерев'яної шпажки. Якщо вона суха, то випічка готова.

Для крему знадобиться: 

 4 жовтки,

1 скл.цукру,

1 плитка пористого шоколаду,

0,5 л молока.

Спосіб приготування:

Жовтки збити з цукром, та вилити до кип'яченого молока, далі додати пористий шоколад і варити цю суміш допоки не загусне. Залишити до повного вистигання і після цього додати 400 г. вершкового масла. 

Збираємо торт:

Бісквітний корж розрізати на 3 частини, кожну з яких перемастити кремом.Також можна до крему додати кусочки подрібленого шоколаду, або фрукт ( який вам до вподоби, або який маєте у своєму холодильнику).

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up