Партнер рубрики Події

Пішохід перебігав дорогу і ледь не потрапив під колеса патрульного авто

Пішохід перебігав дорогу і ледь не потрапив під колеса патрульного авто
  • Чоловік хотів скоротити шлях і перебігав дорогу за межами пішохідного переходу на вул. Хмельницького. В той момент їхав екіпаж патрульної поліції. 
  • Це трапилося близько 10.50 в понеділок, 22 жовтня. Очевидцем ситуації була журналістка "20 хвилин". 

Чоловік перебігав дорогу за межами пішохідного переходу на вул. Хмельницького від мосту до вулиці Родини Барвінських. В той момент з вул. Крушельницької на Хмельницького їхав екіпаж патрульної поліції. Чоловік ледь не потрапив під колеса, патрульні пропустили його і він сміючись, щось махаючи руками, побіг далі. Патрульні розвернули авто і припаркувались. Один з них вийшов та зупинив правопорушника. Що було далі, журналістка не бачила, але в управлінні патрульної поліції повідомили, що правопорушнику дали попередження. 

- Такий випадок справді був, патрульні поговорили з чоловіком та написали попередження, - кажуть в прес-службі управління. - Згідно зі статтею 127 КУпАП "Порушення правил дорожнього руху" непокора пішоходів сигналам регулювання дорожнього руху, перехід ними проїзної частини у невстановлених місцях або безпосередньо перед транспортними засобами, що наближаються, невиконання інших правил дорожнього руху - тягнуть за собою попередження або накладення штрафу в розмірі 51 гривня. 

Читайте також: Перебігають дорогу, як в рулетку грають

Відео дня

Як раніше пояснювали в управлінні, якщо пішохід-порушник, наприклад, чоловік, то патрульні проводять бесіду, попереджають про небезпеку. Та роз’яснюють, що він своїми діями створює аварійну ситуацію на дорозі, що може загрожувати і його життю, і життю водія. І якщо він адекватно реагує, то йому дають попередження.

Якщо дорогу у невідповідному місці переходить, наприклад, жінка з дитиною, то патрульні роз’яснюють їй, що вона наражає не лише себе чи водіїв на небезпеку, а й дитину. І до того ж, подає їй неправильний приклад. 

А якщо пішохід реагує неадекватно і перебуває в стані алкогольного сп’яніння, тоді патрульні виносять постанову про порушення правил дорожнього руху пішоходами за ст. 127. Постанову виносять або за ч. 1 статті , якщо пішохід порушив правила - у такому випадку штраф 51 грн. А може бути ч. 3, якщо пішохід, який порушив правила, був у стані алкогольного сп’яніння. Тоді штраф - 136 грн. 

Якщо в особи немає при собі документів, але її можна перевірити по базі і є її фото, то постанову виносять на місці. Якщо підтвердити особу пішохода неможливо, тоді її доставляють у міський відділок поліції, встановлюють особу і складають адміністративні матеріали за порушення правил дорожнього руху. Якщо ви постійно переходите дорогу за межами пішохідного переходу і вас уже зупиняли патрульні, але давали лише усне попередження, то, будьте певні, що в черговий раз вас таки оштрафують. 
 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • 777

    полюбе хтось високопоставлений. Перейдіть ви перед мусорами, і вас завтра осудять всі тернопільські змі, в поліції вас назвуть - нахабою, і т.д.

    Редакція reply 777

    ЗМІ не засуджують, вони констатують. Висновки робить читач.
  • ігор

    Поки поліцейські не зібють кількох таких перебіжчиків, не почнуть вони наводити порядок з пішоходами.
  • Іра

    Треба штрафи виписувати пішоходам, біжуть під колеса, ще й смішно їм !
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up