Партнер рубрики Події

Сталось диво! Арсенчик Борис з Тернопільщини виграв ліки за 2,3 млн доларів. Що буде з зібраними коштами?

Сталось диво! Арсенчик Борис з Тернопільщини виграв ліки за 2,3 млн доларів. Що буде з зібраними коштами?
  • Збір коштів для Арсенчика Бориса, який має генетичну хворобу – спінально–м’язову атрофію (СМА) — закрито!
  • Батьки малюка повідомили радісну новину – Арсенчик виграв найдорожчі у світі ліки, які вартують 2,3 млн доларів. 

Як розповіла волонтерка та близький друг родини Борис Юлія Смоляк, препарат Арсенчик виграв від компанії, яка його виготовляє.

– Ми дуже дякуємо всім, хто долучився до збору коштів для Арсенчика. Раніше препарат виграла Єва Короленко з Одеси. Арсенчик став другим. Всі подробиці знає лікарка Арсена, яка ним займається. Вона подавала дані на участь у розіграші і — вдалося, — розповіла Юлія. 

Препарат Арсенко отримає безкоштовно. Їхати за кордон не потрібно – його доставлять в Україну.

Відео дня

– Колотимуть його в Києві. Спершу треба буде вирішити деякі юридичні питання. Його повинні будуть доставити в Україну, пройти митницю. Кажуть, це займе місяць. Але може бути і довше. Ми розраховуємо, що до 4 місяців укол зроблять, — каже Юлія Смоляк. 

Кошти, які вдалось зібрати, а це половина суми – понад 33 млн гривень, розділять між дітками, яким триває збір допомоги на цей препарат. Збір коштів тривав чотири місяці. 

– Емоції просто не можемо описати словами, ми дуже щасливі, – каже мама Арсенчика Надія Борис. – Про це ми дізналися 31 травня. З нами вже зв’язався юрист компанії, яка випускає препарат. Кошти, які ми вже зібрали, наразі ми заморожуємо, доки Арсенку не вколять укол, оскільки нам розповідали про випадок, який був в Росії, що ніби дитинка виграла укол, але так і не отримала його, бо щось зірвалось. Тому коли ми отримаємо препарат – розподілимо кошти між дітками, які хворі на СМА. Ми дякуємо всім, хто долучився до допомоги!

Мама Арсенчика каже – після уколу ще потрібно буде проходити реабілітацію. Можливо, поїдуть в Польщу, де є спеціалісти. Завдяки лікуванню та реабілітації Арсенко зможе поступово повертатися до нормального та здорового життя.

Наразі хвороба прогресує повільно. Арсенчик не може самостійно сидіти. Він проходить курси масажів, йому одягають спеціальний корсет. Це сповільнює хворобу.

2 червня о 18:00 у ПК «Березіль» відбудеться благодійний концерт для збору допомоги. Їх передадуть Максиму Антонишину, для якого триває збір коштів на препарат. У програмі – Гриць Драпак, Лос Колорадос, гурт "Фіра", Василь Хлистун, ансамбль "Музики", Руслана Копоть, Володимир Депутат. Усі артисти погодились виступати безкоштовно. Квиток – 200 гривень.

Читайте також Придбай квітку – допоможи Арсенку. На лікування малюка потрібно понад 2 млн доларів

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (95)
  • Bohdanya Pytlyk

    Аж мурашки по шкірі ✨
    Бог дуже добрий , хто вірить завжди отримає диво 🙌
    Бажаю сил батькам і здоров’ячка синочкові ✨
    Все буде добре 🙌✨
  • Оксана Бабенко-Старовойтова

    🙏🙏🙏
  • Люба Ригайло

    Здоров'я дитині
  • Svetlana Halkina

    +++++++++++++++
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up