Партнер рубрики Події

Українці починають антитерористичне ІТ-прибирання

Українці починають антитерористичне ІТ-прибирання
Тернополян закликають долучитись до масового бойкотування російських інтернет ресурсів. Зокрема, програм, соцмереж, мобільних додатків та електроних поштових скриньок.

Якщо у вас ще залишилося щось терористично-російське на ваших платформах - негайно починайте видаляти! - звертаються до українців організатори антитерорестичного ІТ-прибирання. - У країні війна і все має значення! Кожна дрібниця, кожен символ, кожен біт ... 

Для втілення у життя такої ідеї користувачам інтернет-мережі пропонують зробити 5 кроків. Перший крок з п'яти - термінове вилучення своїх акаунтів із російських електронних поштових скриньок. Ще українським підприємцям та організаціям пропонують бойкотувати російські соцмережі. А для користування ними у особистих цілях обмежувати на сторінках інформацію про себе, не використовувати вбудовані приватні чати та повідомлення та не витрачати гроші на ігри чи інші додатки у цих соцмережах. Крім цього людям пропонують видалити та замінити усі російські програми на комп'ютерах та мобільні додатки. І не користуватись російськими онлайн-ресурсами,  зокрема пошуковими системами.

Тернополяни до такого  антитерористичного ІТ-прибирання відносяться по-різному. Одні вважають, що це цілком реально і потрібно, інші налаштованні скептично.

Відео дня

- Не маю нічого проти такого "прибирання", - говорить тернополянин Микола Тодоренко. - Потрібно підтримувати українського виробника у всіх сферах. Але ми повинні розуміти, щоб подібний бойкот російським товарам та інтернет-ресурсам буде дієвим в тому випадку, якщо це робитиме весь народ.

Тернополянин Михайло Жирівський користується лише "Гуглом", російських програм та мобільних додатків не має. Більше того, хлопець не знає які додатки Росія може зробити. 

- Російські інформаційні сайти з напрямку ЗМІ я і так ніколи не читав, просто якщо це читати то можна монітор розбити, - говорить Михайло. - Соціальна мережа Вконтакте, яка є основною серед молоді, приносить окупанту кошти лише за рахунок рекламного блоку який я вимкнув, щоб він не муляв мені очі.

Хлопець вважає, що саму соціальну мережу потрібно використовувати в правильному напрямку - як плацдарм для висвітлення правдивої інформації. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • bo

    це дійсно серйозна проблема-ти видаєш інформацію про себе сам зливаєш компромат на себе,список друзів,переписка,фотопортрет але більшості людей на це абсолютно наплювати поки не станеться щось незворотно погане.Попробуйте поясніть в школах та інших навчальних закладах де особам по 14-18років до чого видача персональної інформації може призвести.
  • harry

    Всі як "базарили" російською, так і базарять, особливо селюцька молодь, яка потрапляє в "город". На мобільних пристроях як звучала російськомовна попса так і звучатиме, таксісти як слухали таке ж саме сміття, так і слухатимуть. В генах це все і так легко без зусиль його не викоріниш.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:02 «Халява вічною не буває»: судили посадовця за хабар 500 доларів. За що вимагав і як покарали? 19:03 Скільки коштує м’ясо до Великоднього столу у Тернополі: порівняли ціни у супермаркетах та на ринку photo_camera 18:03 На Гайовій поклали новий асфальт: який вигляд має вулиця після реконструкції photo_camera 17:20 На Кременеччині віддали землю під сміттєпереробний завод, а отримали — борги за оренду в сотні тисяч Від читача 14:51 Участь в «Армії відновлення» Тернопільщини – Ваш реальний внесок у Перемогу! 16:40 Помічник лісничого з Тернопільщини привласнив з каси 80 тисяч. Що йому загрожує 16:15 Втеча від мобілізації? Перевірили, що робить Труш в університеті та чи стоїть на військовому обліку 15:30 Скільки коштує великодня атрибутика у магазинах та супермаркетах Тернополя 14:55 Сезон полуниць стартує: що важливо знати, аби не отруїтись 14:20 Тернополянин залишив наплічник біля камер схову в магазині, а коли повернувся — його там не було 13:31 Тернополянка Наталя Яремчук напекла та передала хлопцям на фронт понад три тонни солодощів play_circle_filled photo_camera 12:46 Кабмін розглядатиме законопроєкт, який спрощує міжнародний розшук 12:04 Чи можна у Страсний тиждень садити город: відповідає отець Олексій Філюк photo_camera 11:23 Тернопіль — одне з найпрозоріших міст в умовах війни. А ви згодні? 10:45 У Чорткові будують бібліотечний артгараж за понад мільйон photo_camera 10:10 Виборював перемогу для наших дітей: у Збаражі попрощались з Героєм Ігорем Войцеховським 09:35 Чи буде спекотно на Великдень: синоптики озвучили прогноз 09:02 У Львові успішно прооперували 16-річну тернополянку, яка не могла ходити без болю у взутті 08:00 Мобілізація в Україні: в Міноборони нагадали основні зміни, які стосуються військовослужбовців і цивільних 22:00 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up