Партнер рубрики Події

Житель села Біла каже, що зрізав дерево в Тернополі на паливо

Житель села Біла каже, що зрізав дерево в Тернополі на паливо
Черговий скандал із вирубкою дерев виник сьогодні, 25 березня, неподалік будинку на Київській,9. Невідомі чоловіки взялись за обрізку дерева так, що від нього лишилась фактично тільки крона. Хто вони такі і за чиїм дозволом взялись до роботи, порушники так і не змогли пояснити обуреним мешканцям будинків на Київській.


Про  такий інцидент повідомила у редакцію мешканка згадуваного будинку Ірина Чорна. За її словами, вирубку зупинили мешканці.

- Було двоє чоловіків старшого віку, - розповідає вона. – Пояснити, хто вони такі і чи мають якісь дозвільні документи на вирубку дерева, не змогли. Відмовлялись представлятись. Говорили спершу, що зрізати розпорядився начальник жеку. Номер жеку сказати не могли. Ми попросили запросити директора для пояснення.
Відповідно вони телефонували кудись, але ніхто не приходив і нічого не підтверджував. Потім, я так зрозуміла по їхній реакції, що їм було сказано тікати звідси.

Previous Next


Чоловіки, за словами  мешканки,  почали  забирати інструмент і намагались втекти. Але зробити це їм не дозволяли люди. Попри те, згодом один таки втік, інший не встиг.  Тож  обурені мешканці викликали правоохоронців. У нього правоохоронці і взяли пояснення.

- Ми викликали екологів, вони також складають акт про завдану шкоду, - продовжує пані Ірина. - Згодом на місце прийшов начальник  жеку - Богдан Гевко і засвідчив, що він такого дозволу не давав. Тому, що ця посадка дерев не є на території жеку і вони не мають права втручатись. 

На момент приїду нашого журналіста, конфлікт уже вщух. Мешканців практично не було, колоди було акуратно складні на купу поруч з деревом, а гілля – на подвір’ї сусіднього магазину. До слова, як припускають мешканці, дерево могли зрізати як заготовку  для альтернативного палива. Мовляв, при санітарній рубці гілля скидають абияк, а тут хтось усе акуратно розібрав, відділив і поскладав.

- Обрізати гілля вони почали ще вчора, - каже мешканка будинку Наталія. – А сьогодні вони уже збирались зрізати стовбур. Люди наробили крику, викликали міліцію, то і ті втекли. От навіть драбину не забрали. 

Правоохоронці ж, за словам тернополянки,  вирушили до жеку разом з директором. Власне  їх  ми і застали у кабінеті директора жеку.

 - Невідомі особи зрізали дерево, -  пояснює директор дочірнього підприємства «Люкс-житло» Богдан Гевко.  - Робилась підрізка і зрізалось дерево, що знаходиться поблизу адмінбудівлі  на 15 квітня, 15а, комплекс «Молодіжний». Люди, що зрізали, сказали мешканцям, що це було погоджено з жеком. Тож я офіційно заявляю, що ніякого погодження ні усного, ні письмового я особисто не давав. Це було самовільно. Адже дане дерево не знаходиться на нашій прибудинковій території, ні на балансі, ні на обслуговуванні. Тож мешканці викликали міліцію, бо пробували самі  зупинити, але ті не реагували.  Міліція наразі встановлює факти, описує події.

Як розповіли в Держекоінспекції,  один із чоловіків, що самовільно взявся за рубку дерева, є  жителем села Біла. 

- Міліція у нього взяла пояснення, - каже перший заступник  начальника Держекоінспекції в області Юрій Рослий. – Він давав спершу якісь «невнятні» пояснення, що  приїхав дров заготовити… Жек до цього не має стосунку. Бар,біля якого то скоїли, теж відхрещується. Але є винуватець, і нема дозволу на обрізку. Міський відділ міліції передасть нам матеріали сьогодні-завтра, вони це задокументували, зафіксували, відібрали пояснення і зробили  фото. Ми його викличимо і притягнемо до адмінвідповідальності за пошкодження дерева.

За словами пана Рослого, винуватцеві грозить штраф від 140 гривень  по 153 статті Кодексу про адмінправопорушення. Збитки, завдані чоловіком, потягнуть орієнтовно на 200 гривень. 

 

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Ірина Чорна

    Додаток 2

                       до постанови Кабінету Міністрів України

                                        від 24 липня 2013 р. № 541

                                                              ТАКСА

    для обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд внаслідок пошкодження дерев та рослин, що мають здерев’яніле стебло, до ступеня неприпинення росту

    Діаметр дерева у корі біля шийки кореня, сантиметрів Розмір шкоди, гривень

    степова зона інші зони

    За кожне дерево, пошкоджене до ступеня неприпинення росту



    діаметр дерева                              Розмір шкоди, у гривнях

    до 10                                          27 22

    10,1-14                                          55 50

    14,1-18                                     126 115

    18,1-22                                        270 248

    22,1-26                                        462 423

    26,1-30                                        676 616

    30,1-34                                         913 836

    34,1-38                                      1183 1084

    38,1-42                                       1458 1337

    42,1-46                                       1683 1546

    46,1-50                                       1909 1759

    За кожний сантиметр діаметра понад 50 сантиметрів 60 55

    За кожний кущ, ліану               60 55

    За кожний кущик, напівкущик       27 22



    http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/541-2013-%D0%BF

  • Ірина Чорна

    ГО «Самооборона Тернопільщини» разом із небайдужими мешканцями   зупинили зухвалу вирубку дерев по вул.15 Квітня.

    http://te.20minut.ua/Podii/go-samooborona-ternopilschini-razom-iz-nebayduzhimi-meshkantsyami-zupi-10441124.html

  • Ігор Савчук

    Приїхати до цього мудака з Білої що хотів дровець запастись і відкрити мисливський сезон на його курей і іншу живність !
  • Анонім

    та легше скорчити із себе ідіота, ніж сказати, хто дозволив
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:02 «Халява вічною не буває»: судили посадовця за хабар 500 доларів. За що вимагав і як покарали? 19:03 Скільки коштує м’ясо до Великоднього столу у Тернополі: порівняли ціни у супермаркетах та на ринку photo_camera 18:03 На Гайовій поклали новий асфальт: який вигляд має вулиця після реконструкції photo_camera 17:20 На Кременеччині віддали землю під сміттєпереробний завод, а отримали — борги за оренду в сотні тисяч Від читача 14:51 Участь в «Армії відновлення» Тернопільщини – Ваш реальний внесок у Перемогу! 16:40 Помічник лісничого з Тернопільщини привласнив з каси 80 тисяч. Що йому загрожує 16:15 Втеча від мобілізації? Перевірили, що робить Труш в університеті та чи стоїть на військовому обліку 15:30 Скільки коштує великодня атрибутика у магазинах та супермаркетах Тернополя 14:55 Сезон полуниць стартує: що важливо знати, аби не отруїтись 14:20 Тернополянин залишив наплічник біля камер схову в магазині, а коли повернувся — його там не було 13:31 Тернополянка Наталя Яремчук напекла та передала хлопцям на фронт понад три тонни солодощів play_circle_filled photo_camera 12:46 Кабмін розглядатиме законопроєкт, який спрощує міжнародний розшук 12:04 Чи можна у Страсний тиждень садити город: відповідає отець Олексій Філюк photo_camera 11:23 Тернопіль — одне з найпрозоріших міст в умовах війни. А ви згодні? 10:45 У Чорткові будують бібліотечний артгараж за понад мільйон photo_camera 10:10 Виборював перемогу для наших дітей: у Збаражі попрощались з Героєм Ігорем Войцеховським 09:35 Чи буде спекотно на Великдень: синоптики озвучили прогноз 09:02 У Львові успішно прооперували 16-річну тернополянку, яка не могла ходити без болю у взутті 08:00 Мобілізація в Україні: в Міноборони нагадали основні зміни, які стосуються військовослужбовців і цивільних 22:00 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up