Готуємо шашличну дошку

Готуємо шашличну дошку
20minut.ua розповідає про новинки меню та приготування фірмові страв і напоїв у кафе, барах і ресторанах Тернополя

Якщо хочете відпочити великою компанією і з’їсти смачного шашлика, не виїжджаючи з міста — вам у „Тернопільську кнайпу 1540”, що на вул. Й. Сліпого. Замовте „Шашличну дошку” — і насолоджуйтеся!

Previous Next

— На нашій літній терасі, сидячи у затінку на зручних диванчиках, можна смакувати різними стравами з меню, — каже кухар Андрій Сушко. — На велику компанію зазвичай замовляють одну з дошок: „Ковбасну дошку”, „Курячу дошку” чи „Шашличну дошку”. Підійде також свиняча голонка, маринована у пиві. 


„Ковбасна дошка”, за словами кухаря, складається з курячих і свинячих ковбасок власного приготування, кров’янки, картоплі по-домашньому, тушкованої капусти, маринованої цибулі, лаваша та соусу. „Куряча дошка” — з курятини, картоплі, овочевого салата, лаваша, гострого перцю і соусу.  „Шашлична дошка” — це набір зі свинячого і курячого шашликів, картоплі по-домашньому, салата з капусти, маринованої цибулі, лаваша і двох соусів.   
— Цими м’ясними наборами можна добре наїстися, — зазначає Андрій. — Їхня вага стартує від двох кілограмів. 
У закладі також пропонують нові закуски до пива: „Загиблики” — курячі лапки, зварені у пиві, та „Раки до пива”. А ще смаколики, розраховані „на єдного”: „Стейк пацєчий”, „Підчеревце свинне смажене”, „Пательня пацєча”, „Свіжина з цибулькою”, „Пательня з тернопільською ковбаскою” тощо. 
Андрій готуватиме „Шашличну дошку” на літньому майданчику біля тераси. Він викладає усі необхідні продукти. М’ясо для шашлика уже замариноване, адже воно має полежати у маринаді хоча б три-чотири години. 
— До маринаду обов’язково додаємо сильногазовану мінеральну воду, — пояснює кухар. — Вона роз’їдає волокна м’яса і робить його значно м’якшим. А якщо треба швидко замаринувати м’ясо або воно сухе і жорстке, знаю один простий рецепт — маринад з ківі. Просто розімніть м’якоть і вимішайте з м’ясом. Гарантую, що дуже скоро воно буде таким м’яким, ніби ніч пролежало у маринаді. Яловичину потрібно маринувати у ківі до двох годин, свинину — 30-40 хвилин.  
Спочатку кухар викладає на мангал картоплю, розрізану навпіл і посипану прянощами. Потім настромляє на шампури куряче і свиняче м’ясо, викладає поряд із картоплею. 
— Шашлик і картопля мають запікатися близько 40 хвилин, — каже Андрій. — У процесі запікання будемо пробувати, чи м’ясо готове. Якщо сік буде рожевим, отже, шашлик ще сируватий.   
Сорок хвилин минуло непомітно. За цей час мій співрозмовник неодноразово перевертав м’ясо і картоплю на інший бік, аби рівномірно запеклися. Нарешті усе готово. Андрій виклав на величезну дошку картоплю гіркою, поряд — обидва шашлики, салат із капусти, мариновану цибульку, тонкий лаваш, кілька стебел зеленої цибулі, соус „Барбекю” та „Айола” власного приготування. 
Запах печеного м’яса стелився вулицею, і перехожі озиралися та зацікавлено дивилися на мій столик. А я задоволено усміхалася — час вечері настав.

Відео дня

Скільки чого треба:
500 г свинячої шиї, 500 г курячого філе, 750 г картоплі, 3-4 стебла зеленої цибулі, лаваш вагою 120 г, по 150 г салату з капусти і маринованої цибулі, по 45 г соусів «Барбекю» і «Айола», спеції, прянощі. Маринад: майонез власного приготування, спеції, прянощі, сильногазована мінеральна вода. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:01 Загинув 23-річний воїн з Тернопіьщини Павло Мізоцький 20:02 «Халява вічною не буває»: судили посадовця за хабар 500 доларів. За що вимагав і як покарали? 19:03 Скільки коштує м’ясо до Великоднього столу у Тернополі: порівняли ціни у супермаркетах та на ринку photo_camera 18:03 На Гайовій поклали новий асфальт: який вигляд має вулиця після реконструкції photo_camera Від читача 14:51 Участь в «Армії відновлення» Тернопільщини – Ваш реальний внесок у Перемогу! 17:20 На Кременеччині віддали землю під сміттєпереробний завод, а отримали — борги за оренду в сотні тисяч 16:40 Помічник лісничого з Тернопільщини привласнив з каси 80 тисяч. Що йому загрожує 16:15 Втеча від мобілізації? Перевірили, що робить Труш в університеті та чи стоїть на військовому обліку 15:30 Скільки коштує великодня атрибутика у магазинах та супермаркетах Тернополя 14:55 Сезон полуниць стартує: що важливо знати, аби не отруїтись 14:20 Тернополянин залишив наплічник біля камер схову в магазині, а коли повернувся — його там не було 13:31 Тернополянка Наталя Яремчук напекла та передала хлопцям на фронт понад три тонни солодощів play_circle_filled photo_camera 12:46 Кабмін розглядатиме законопроєкт, який спрощує міжнародний розшук 12:04 Чи можна у Страсний тиждень садити город: відповідає отець Олексій Філюк photo_camera 11:23 Тернопіль — одне з найпрозоріших міст в умовах війни. А ви згодні? 10:45 У Чорткові будують бібліотечний артгараж за понад мільйон photo_camera 10:10 Виборював перемогу для наших дітей: у Збаражі попрощались з Героєм Ігорем Войцеховським 09:35 Чи буде спекотно на Великдень: синоптики озвучили прогноз 09:02 У Львові успішно прооперували 16-річну тернополянку, яка не могла ходити без болю у взутті 08:00 Мобілізація в Україні: в Міноборони нагадали основні зміни, які стосуються військовослужбовців і цивільних
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up