"Максимчик не може ходити, хвороба прогресує": 10-річному хлопчику потрібні кошти на лікування

"Максимчик не може ходити, хвороба прогресує": 10-річному хлопчику потрібні кошти на лікування

10-річному Максиму Кусьмію з Тернополя потрібна допомога кожного з нас. У хлопчика – пухлина головного мозку. Його прооперували, він пройшов променеву та хіміотерапію, але недуга не відступає. Наразі дитині призначили новий курс лікування, на який потрібні чималі кошти.

 

Максим Кусьмій захворів у липні минулого року. Спочатку, як розповідає мама Тетяна, думали, що це – отруєння. Потім лікарі говорили про дискінезію жовчного міхура, але після МРТ та додаткових обстежень озвучили страшний діагноз – меддулопластома (злоякісна пухлина головного мозку).

Хлопчика прооперували в Ужгороді він уже пройшов променеву терапію, також йому назначили хіміотерапію.

- Після променевої терапії синові ніби стало краще. Розпочали курс хіміотерапії. У лютому пройшли МРТ. Результат батьків шокував – пішли метастази. Після того лікарі назначили високодозну хіміотерапію.

Відео дня

- Препарат капали 96 годин, шість діб дитина була підключена до апаратів. Метастази ще посіялися. Ми були дуже засмучені, але мусили зібратися – наша дитина, треба її рятувати. Поговорили з медиками, ті запропонували таблетований варіант хіміотерапії плюс додаткове введення медикаментів у медичному закладі раз у два тижні. Ми погодились, адже мусимо хапатися за кожен найменший шанс, який дає нам надію на порятунок дитини, - говорить пані Тетяна.

Наразі Максимчик вдома, приймає таблетки та готується до чергового візиту в лікувальний заклад у Львові. Батьки ж кожну вільну хвилину думають про те, де знайти кошти.

- Частину таблеток нам дали у лікарні, решту мусимо купити самі. Одна упаковка вартує 8000 гривень, на місяць нам треба щонайменше дві. Проблема ще й у тому, що їх немає в Тернополі, вони сертифіковані лише за кордоном, - пояснює мама хлопчика. – А той препарат, який нам мають вливати у Львові, вартує 33 800 гривень, це – найменша ціна, яку вдалося знайти на фармацевтичному ринку України. Ми підключили усіх знайомих, щоб знайти потрібні ліки. Беремо там, де найдешевше.

Препарати, які потрібні Максимкові, можна купити в інших країнах. Але, на жаль, там їх не продають за українськими рецептами.

- Ми розглядали варіант лікування за кордоном. Але навіть, якби спочатку поїхати на обстеження у Туреччину, за три дні треба заплатити 4 тисячі євро. наша родина таких коштів немає. Ми боїмося відмовлятися від лікування в Україні, адже кожна хвилина для нас важлива, - наголошує Тетяна Кусьмій.

І мама, і тато 24 години проводять разом із сином. Обоє залишилися без роботи.

- Максимко не може самостійно рухатися, тому чоловік носить його на руках, я теж не відходжу від дитини. Дуже важко, але мусимо боротися. Дякуємо усім небайдужим, рідним та знайомим за допомогу, молимося за здоров'я кожного, хто підставив плече у скрутний для нас момент, - говорить пані Тетяна.

Після операції та лікування п’ятикласник дуже схуд, важив 47 кг, тепер – 25. Є проблеми з апетитом, часом болить шлунок. Але морально хлопчик тримається.

- Він дуже сумує за друзями. Хоче до школи, - каже мама. – Ми не розповідаємо йому всього, він знає лишень, що захворів, тому треба деякий час, щоб вилікуватися. Син – дуже емоційний, він би все прийняв близько до серця... А так він позитивно налаштований і вірить, що зовсім скоро йому стане легше.

Окрім лікування, родина часто відвідує святі місця. Батьки щиро моляться, аби їхній синочок одужав та мав шанс на повноцінне життя. Максимчик – маленький вогник, який запалює віру в душах усіх тих, кому важлива його доля.

- Ми щомиті просимо Бога дати здоров'я нашому синові! Звертаємось із проханням до всіх небайдужих. Якщо маєте можливість допомогти, будемо вам безмежно вдячні! Гроші потрібні постійно, самотужки не справляємося, - промовляє жінка.

Давайте разом допоможемо Максимкові побороти хворобу!

 

Довідка

Кошти на лікування Максима можна перерахувати на рахунок у Приват банку: 5168 7573 6074 8182  -  Кусьмій Михайло Миколайович (батько). Телефон для довідок: 096-690-73-27 - Тетяна (мама).

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (17)
  • Олька Хлопушкина

    Господи Спаси иСохрани
  • Оксана Кухарик

    Будь  здоровий і веселий  Максимку!!!
  • Алла Батюк

    Господи спаси і сохрани
  • Оля Бендеберя

    Господи помоги пожалуйста этому ребенку выздороветь.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up